29 joulukuuta 2013

Parisataa euroa ilmaista rahaa (Loppuvuoden verovinkki)

Ne joilla on osakkeita tai rahasto-osuuksia, tämä vinkki koskee teitä. Ja varsinkin Osta ja pidä -taktiikkaa toteuttavia. Tarkemmin ottaen tässä tapauksessa teitä jotka ette vielä tänä vuonna ole myyneet yhtään osaketta. Fiksu tapa osakkeiden kanssa puljatessahan on ostaa ja myydä mahdollisimman harvoin jolloin turhat kulut kaupankäynnistä saa minimoitua.

Muistakaapa myydä eniten voitolla olevaa osaketta/osuutta 999€:lla. Tällöin voitosta ei tarvitse maksaa veroa. Saman setinhän voi kohtapuoliin ostaa takaisin jos huvittaa. On tapauksia joissa verottaja ei tätä ainakaan ole pitänyt keinotteluna. Verottajan puolesta en kyllä mitään mene lupaamaan. Tästä hyötyminen edellyttää tietysti että omistamasi osuudet ovat arvokkaampia nyt kuin ostaessasi ne. Itse aion ainakin aina joulukuussa tarkistaa tilanteen ja mikäli nousua on ollut, myydä 999 €:lla osuuksia. Joku ehkä pitää hyötyä pienenä, omasta mielestäni muutama satanenkin on paljon rahaa.

8 kommenttia:

 1. Onko siis tuo raja voittoa koskeva vai myytyjä osuuksia koskeva? Jos joku myy vaikka 999€:lla osuuksia jääden voitolle vaikka 100€ hänen ei tarvi tuosta 100€:sta maksaa veroa, siinä missä 1000€:lla myyvä ja myös n. 100€ voitolle jäävä maksaa verot tuosta satasesta?

  Vai voiko myydä osuuksia niin että voiton osuus on korkeintaan 999€?

  Pihalla kuin lumiukko :=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Tosiaan, olisin voinut kirjoittaa asian selkeämmin. Raja on itseasiassa niin että määrä voi olla maksimissaan 1000€ mutta ei yhtään yli. Tuo summa on siis myyntihinta. Voittoa on sitten joku osuus tuosta. Ja jos myyt rahasto-osuuksia niin aina myydään vanhimmat ensin. eli jos olisit vaikka 5 vuotta sitten ostanut osuuden 600€:lla ja nyt sen arvo olisi 1000€ ja myyt sen, niin voitosta (400€) ei tarvitse maksaa veroa. Muutenhan vero on 30% (verotetaan pääomatulona) eli maksaisit veroa 400€x0,3 = 120€. Eli tässä tapauksessa säästöä kertyisi tuo 120€ jota ei tarvitse verottajalle maksaa.

   Vielä on pari päivää aikaa jos asia kiinnostaa =)

   Poista
 2. Varmuuden vuoksi kannattanee tuossa pitää vaikka parin päivän tauko, ennen kuin ostaa/myy, jotta ei ihan muutaman tunnin säteellä tuota tee. Toinen mikä kannattaa vielä varmistaa on, ettei ole myynyt mitään muutakaan omaisuutta, josta on saanut luovutusvoittoa. Ne kun laskettaisiin yhteen tuon osake/rahasto-osuuden kanssa ja silloin voikin mennä myynnit yli 1000 euron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Ja jos tonnin raja menee yli niin silloin koko voitosta maksetaan vero, ei vain ylimenevästä osasta.

   Poista
 3. HUOM!! Huomioikaa pääomanpalautukset! Ne vaikuttavat myyntivoittoon siten, että voi keikahtaa yli tonnin jos liian lähelle 999e:tä tähtää ja on saanut pääomapalautuksia osingon sijaan tai rinnalla.

  VastaaPoista
 4. Hei katsojat Hanki tyhjä ATM-korttisi, joka toimii kaikissa pankkiautomaatteissa ympäri maailmaa. Meillä on erityisesti ohjelmoituja ATM-kortteja, joita voidaan käyttää ATM-koneiden hakkerointiin. ATM-kortteja voidaan käyttää nostoon ATM: llä tai pyyhkäisemällä, kaupoissa. ja POS. Myymme näitä kortteja kaikille kiinnostuneille ostajille maailmanlaajuisesti. Kortilla on päivittäinen nostoraja 1 000 dollaria pankkiautomaatteissa ja jopa 20 000 dollaria kulutusraja myymälöissä tilaamasi kortin tyypin mukaan. Olemme täällä sinua milloin tahansa, milloin tahansa. Sähköposti; (blankatm002@gmail.com) Olen kiitollinen Mikelle, koska hän muutti tarinani yhtäkkiä. Kortti toimii kaikissa maissa paitsi, ota heihin yhteyttä nyt (blankatm002@gmail.com)

  VastaaPoista