14 joulukuuta 2013

Vuoden 2014 tavoitteet

Kohta on vuosi 2013 pulkassa ja katse jo tulevassa. Olen pyrkinyt pitämään yllä ajatusta pitkän tähtäimen suunnitelmista elämässä. Yks lista on 5 vuoden pitkän tähtäimen suunnitelma johon kuuluu  asioita joita elämässä haluaa saavuttaa. Toinen on lyhyemmän ajan lista eli 1 vuoden suunnitelmat. Paras listoista on ollut 5 vuoden suunnitelmalista. Siihen on voinut laittaa tarpeeksi isoja asioita niin että silti aikahorisontti on kohtuullisen pian. Onhan välillä kiva pohtia vaikkapa missä/miten haluaisi eläkepäivänsä viettää mutta sinne on niin pitkä matka ja muuttujia paljon jotta suunnitelmat voi vielä muuttua moneen kertaan. Palaan myöhemmin tuohon 5 vuoden listaan kunhan saan kunnolla mielessäni sen ensin päivitettyä.

Nyt siis vuoden 2014 suunnitelmat. Asuntolainaa meillä on tällä hetkellä tasan 125 000€. Ensi vuoden aikana pitäisi saada sitä lyhenneltyä 10 000€. Siinäkin on tekemistä kun vaimon äityispäiväraha pienenee keväällä ja mun vuorotteluvapaa jatkuu ja veroposenttikin noussee tän hetkisestä nollasta. Täytyspä ihan tarkistaa mikä se prosentti vois olla..
Jos 10k on haastavudestaan huolimatta kuitenkin todennäköinen niin tavoitetta vois vähän isommaksi hilata ni onpahan haastetta. Jos tavoite ois lyhentää lainaa 15k vuoden 2014 aikana. Jouluna 2014 lainaa on siis luultavasti 110 - 115 000€ jäljellä.

Heinäkuuhun 2014 asti jatkuu minulla vuorotteluvapaa, loppuheinäkuu kesälomaa ja sen jälkeen voisin pitää 2kk isyyslomaa. Ihan jo verotuksellisesti on sitten järkevää tehdä jotain työtä loppuvuosi. Yhdeksi vuoden 2014 tavoitteeksi asetan oman työni uudelleenjärjestämisen. Ideaalein vaihtoehto olis yrittäminen, jos saisin viriteltyä keväällä yrityskuvioita etukäteen niin että syksyksi voisin startata firmaa kunnolla niin se olis kivaa. Ainakin täytyy kokeilla, sittenhän sen tietää miten siinä käy. Minimitavoite työn suhteen että jos palaan entiseen työpaikkaani, saisin järjesteltyä työtehtäviäni niin että pääsisin tekemään enemmän asioita joista nautin ja joissa voin kehittyä.

Tärkein asia vuodelle 2014 on tietenkin omasta vauvasta huolehtiminen. Tänään tyttö oppi kääntymään selältä mahalleen. Mahtavaa seurata kehitystä ja saada olla mukana joka hetkessä. Ettei tartte töitten jälkeen tulla kotiin ja vain kuulla vaimolta mitä lapsi on tänään oppinut.

Vielä yksi tavoite tähän. Haluan olla ensi vuonna parempi aviomies ja ottaa vaimon enemmän huomioon. Mitäpä tuohon lisätä. Arjessa monesti tärkeät asiat unohtuu ja pinna on kireällä kun vauva huutaa eikä suostu nukkumaan. Kun yöt vielä menee heräillessä vähän väliä niin pitää ihan muistuttaa itseään että haloo, muistapa huomioida omaa rakastasi tavalla tai toisella.

Tuossapa noita tavoitteita tulikin jo ihan tarpeeksi. Täytyy vähintään kerran kuussa palata tähän listaan ja tarkistaa onko suunta oikea. Ja vuoden päästä inventaaario siitä miten meni.

10 kommenttia:

 1. Kokemuksesta tiedän, että nuo lapsen ensivuodet kuluvat todella nopeasti. Paras sijoitus on kun et missaa niitä.

  VastaaPoista
 2. Toi on totta. Siksi olenkin vaunulenkillä just vauvan kanssa. Jospa sitä sais työt jatkossakin järkättyä niin että voi olla ainakin jonkun verran kotona lapsen kanssa. Tämä vuorotteluvapaa on kyllä aivan luksusta.

  VastaaPoista
 3. On hienoa lukea kanssaiseistä, jotka oikeasti nostavat lapsensa tärkeyslistan kärkeen. Itse kun olen aina tehnyt vuorotyötä, on yksi sen helmistä ollut mm. arkivapaat tai yövuoroja edeltävät ja jälkeiset päivävapaat. On antaa aikaa, vaikka toisaalta onkin sekalaisesti töissä.
  Kinskin kommentti pitää myös paikkaansa. Aika äkkiä tulee ne ensimmäiset sanat, kävelemään oppiminen, jutustelu, kyselykaudet, eka irronnut hammas, lukemaan opettelu jne. Vauvahetkiä ei saa takaisin. Hienoa että olet mukana kokemassa ja elämässä vanhemmuutta pienen kanssa!

  VastaaPoista
 4. Joo tässä sen huomaa miten vauhdilla aika menee. Ihan jo päivässä tuntuu että vauva kehittyy kovasti. Meijän vauva viimeks oppi kääntymään selältä mahalleen, hauskaa seurata kun se oppii jotain ja on innoissaan siitä.

  VastaaPoista
 5. Meille tuli juuri toinen lapsi ja nyt se aika vasta siivillä meneekin! Ja miehen tsemppausta ja huomiota kyllä kaipaa tässä ihanassa hullun myllyssä. :) Pitääpä tehdä itsellekin tuollaiset tavoitteet. Hauskaa on myös tehdä "parisuhteen aarrekartta" seuraavan viiden vuoden ajalle. Leikellä lehdistä kuvia asioista, joita haluaisi 5 vuoden sisällä toteutuvan ja liimata ne sitten paperille. Meillä on se kehystettynä makkarin seinällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin hyvä idea etsiä oikein jotkut kuvat tavoitteista ja laittaa ne vielä noin näkyville että ne näkee joka päivä. Täytyy katella jos sais itekin tehtyä saman. Meillä tulis viiden vuoden suunnitelmaan myös toinen lapsi. Ja paljon muuta, täytynee vähän jarrutella ettei ahnehdi ihan samaan aikaan kaikkea.

   Poista
 6. Onnea vaaville uudesta taidosta :)! Komppaan Rouva Rahapenniä; hieno tavoite pyrkiä olemaan entistä parempi aviomies. Vauva-aikana tuki toiselle puoliskolle on erityisen arvokasta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti käytännössäkin onnistuu mutta ainakin yritän.

   Poista
 7. Oikein hyvältä kuulostavat sun prioriteetit. Kuinkas pitkällä yrityskuviot ovat vai onko näistä tulossa postausta myöhemmin?

  VastaaPoista
 8. Kaveri on vuosia yrittäyt mua houkutella osakkaaksi sen firmaan. Nyt tuntui että olisi olla sen aika. Käytännössäuo tarkoittaisi että toimisin lähes kuten yksityisyrittäjä. Kaveri kun kerkesi muuttaa jo ulkomaillekin, toki sieltä supporttia saisi mutta paljon pitäisi itse luoda jotta homma toimis täällä Suomessa. Kuitenkin startti ois helpompi kun lähteä aivan tyhjältä pöydältä. Tuota varten olen tehnyt valmisteluita. Postailen sitten tarkemmin jos homma lähtee käyntiin tai postaan joka tapauksessa kun asia jotenkin etenee.
  Oon vähän kateellinen vaimolleni kun hän tekee 2-3 päivää viikossa (yrittäjänä) ja saa parempaa tienestiä kuin minä sain kokopäivähommista. Jos saisin oman homman toiminaan samanlailla ni ois tosi kivaa.

  VastaaPoista