09 joulukuuta 2013

Lapselle S-osuuksia

Kävin jo viime viikolla veronpalautusten jälkimainingeissa S-pankin toimipisteessä josko olisin saanut ostettua lapselleni samat S-osuudet kuin meidän perheen täysikäisillä jo on. Homma ei kerralla onnistunut, S-pankin täti antoi mukaan lomakkeen jolla saisi avattua S-tilin alaikäiselle lapselle. S-tili nimittäin pitää olla olemassa jos haluaa ostaa S-ryhmän osuuskauppojen osuuksia. Lapun täytin viikonloppuna kotona ja otin siihen lapsen äidin eli vaimoni allekirjoituksen. Jos lapsen molemmat huoltajat eivät ole paikalla S-tiliä avattaessa, täytyy olla tuollainen lomake jossa on molempien allekirjoitukset ja valtuuttajan täytyy olla vieläpä S-pankin asiakas jostain syystä. Muuten molempien on oltava mukana.

No tänään sitten otin uuden Helsingin reissun tuo lappu mukana. Ja sen lisäksi piti olla vielä mukana erillinen valtakirja vaimoltani että voin ostaa lapsellemme tiettyjen S-osuuskauppojen osuudet. Helpompi ois lienee ollut hoitaa homma niin että koko perhe olisi ollut mukana. Viimeksi kun ostin itselleni 14 osuutta, kesti operaatio noin tunnin. Silloin virkailija oli noin 50-vee naisihminen, tällä kertaa virkailija oli ehkä puolet nuorempi. En haluaisi olla ikärasisti mutta ihmeekseni koko prosessi oli tällä kertaa ohi noin vartissa. Jos olisin tiennyt että tuo on noin nopea juttu hoitaa, olisin ottanut vaimon mukaan ja olisi hoidettu helpomman kaavan kautta koko kuvio. Oletus kun oli että siinä se tunti vierähtää eikä viitsi kaikkien aikaa siellä tuhlata.

No mutta nyt vihdoinkin on homma hoidettu ja jokaisella meidän perheen jäsenellä on 14 osuutta eri S-ryhmän osuuskauppoihin. Yhteensä olemme investoineet 4005€ näihin. Kevään mittaan sieltä pitäisi ropista yhteensä reilu 400€ extra-rahaa, verovapaasti. Ja sama homma toistuu joka kevät. No kevät nyt on muutenkin kivaa aikaa mutta onhan se mukavaa kun tulee aina kiva yllätys kun tilillä on enemmän rahaa kuin mitä muistikaan.

Pitkään suunnittelin ja säästin tätä S-hommaa varten ja nyt se on pulkassa eikä asialle tartte tehdä mitään muuta kun nauttia. Saman kuin saisi aikaiseksi x10 eli että vastaava summa tippuisi tilille joka kuukausi..10 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa. Kiva tietää tuo lapsen osuuksien byrokraattinen puoli, näin eroperheessä tuo vaatii vähän sumplimista kyllä... Ehkä keskityn kuitenkin ensin omien osuuksien hamstraamiseen.

  VastaaPoista
 2. meilläkin on noita osuuksia. ei aivan kaikkia kuten sinulla, mutta parhaiten osinkoja maksavat kyllä. ehkä tulevaisuudessa ostamme myös kaikista osuuden, onhan tuo kovin riskitön sijoitus. -karoliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan kaikkia ole, taisin valita 5% ja siitä ylöspäin korkoa maksaneet osuuskunnat. Olen samaa mieltä että tämä on lähes riskitön tapa saada hieman korkoja.

   Poista
 3. Olen tätä useamman osuuskunnan juttua myös miettinyt ja jäänyt tekemättä, harmi. Uutta tietoa minulle oli että perheessä voi olla useampikin jäsen samaan osuuskuntaan.

  Tässä ~10% koron maksussa kannattaa huomioida että tuo osuuskuntien maksama korko ei ole "korkoa korolle". Vaan aina siitä 100e osuusmaksusta. Lapselle kun säästää niin samalla alkupääomalla saadaan 18 vuoden aikana sama raha kasaan jos rahat ovat kasvamassa korkoa korolle sijoituksessa jonka vuotoinen tuotto on kulujen jälkeen 6%..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks vuodenvaihde tässä joo meni, mut alle vuoden päästähän se jo tulee uusi vuodenvaihde vastaan. Investoi vaan, tuleepa sitten vuoden päästä keväällä se 400€ plakkariin.
   Korkoa korolle ei tosiaan tule mutta voihan ne varat investoida taas johonkin muuhun jotta saa korkoa korolle. Ajatus että lapselle alkais jossain vaiheessa ostelemaan indeksiosuuksia, siihen vois käyttää noita korkovaroja.

   Poista
 4. Kiitos blogista. Ja etenkin tästä kirjoituksesta. Sain tällä viikolla täydennettyä koko perheen osuudet ja viime vuoteen verrattuna (1 osuus) nyt on kaikilla osuudet neljääntoista osuuskuntaan. Eli yhteensä 70 osuutta.

  Tiukan säästämisen ja veronpalautusten ansioista. Ihan itseäkin jännittään, miten vuodenvaihteen jälkeen käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos palautteesta. Mukava, että joku saa infoa blogin kautta. Hieno saavutus, 70 osuutta! Siihen saa perusjamppa jo hetken säästellä rahoja.

   Joskus huhtikuussakohan ne ekat "osingot" sieltä sitten tulee. viimeset sitten heinä-elokuussa muistaakseni. eli vähän saa odotella mutta sieltä ne sitten tulee ajallaan.

   jotenkin näitä kun saisi enemmän ni ois kiva. mä olen lähipiirillekin suositellu, jotkut on koukkuun tarttunu mutta ei kaikki.

   Poista
  2. Melko perusjamppa tässäkin tarinassa, jätin vain hankkimatta sen 200tkm ajetun Volvon, jota olen pitkään jo suunnitellut. "Maksa ensin itsellesi...". Lisäksi tällä vinkillä olen jo tienannut yhden lounaan, koska lähipiiristä löytyi joku joka arvosti vinkkiä.

   Poista
  3. Hienoa! Joo ei se Volvo tunnu ku hetken hienolta ja sitten menee uutuudenviehätys. ja kerkiäähän niitä autoja aina ostella, ne ei pääse loppumaan.
   mahtava kuulla, että joku arvosti vinkkiä jopa lounaan verran!

   Poista
 5. Hei katsojat Hanki tyhjä ATM-korttisi, joka toimii kaikissa pankkiautomaatteissa ympäri maailmaa. Meillä on erityisesti ohjelmoituja ATM-kortteja, joita voidaan käyttää ATM-koneiden hakkerointiin. ATM-kortteja voidaan käyttää nostoon ATM: llä tai pyyhkäisemällä, kaupoissa. ja POS. Myymme näitä kortteja kaikille kiinnostuneille ostajille maailmanlaajuisesti. Kortilla on päivittäinen nostoraja 1 000 dollaria pankkiautomaatteissa ja jopa 20 000 dollaria kulutusraja myymälöissä tilaamasi kortin tyypin mukaan. Olemme täällä sinua milloin tahansa, milloin tahansa. Sähköposti; (blankatm002@gmail.com) Olen kiitollinen Mikelle, koska hän muutti tarinani yhtäkkiä. Kortti toimii kaikissa maissa paitsi, ota heihin yhteyttä nyt (blankatm002@gmail.com)

  VastaaPoista