05 joulukuuta 2013

Takaisin Suomessa
Lomailtiin 10 päivää Israelissa, pääasiassa Tel avivissa. Ja nyt ollaan takaisin Suomessa. Lämpöä tulee ikävä, oli aivan ihanteellinen ilmasto; aamusta yöhön asti teepaitakeli. Pari oäivää sitten vielä uitiin välimeressä. Hyvää ruokaa ja lämpöä, hyvät edellytykset onnistuneelle lomalle. Vauvakin tykkäsi. Kallis maa vaan tuo Israel. Ja monia outoja juttuja siellä on. Kuten että taksissa ei voi maksaa kortilla eikä useistakaan automaateista saanut rahaa visalla eikä mastercardilla. Meinattiinkin olla aika pulassa erään taksimatkan päätteeksi. Jotenkin sitä ajattelee että kyllä kortilla pitäis pystyä maksamaan, ainakin nyt taksissa. Mitta kun ei. Enskerralla sitten pitää varautua paremmin käteisen kanssa.

Matkalla säästettiin kaikki kuitit mutta haasteellista on että ainoa mitä kuiteista ynmärtää on summa. Tekstit kun on hepreaksi. Ois ollut vain kiva tarkistaa että kaikki maksut on oikein. Siellä kun ei kortin kanssa ostaessa tarvitse edes näpytellä pin-koodia, allekirjoitusta sentään joskus kysyttiin. Ja senkin, allekirjoituksen, yhdessä kaupassa teki meidän puolesta kauppias itse. Vaimon kortti suljettiin pankin toimesta tuon samaisen ostoksen jäljiltä. No onneksi mulla oli vielä visa että mastercard niin saatiin loppulomaksi ruokaa.

Paikka on kuitenkin ehdottomasti käymisen arvoinen, ensvuonna vois mennä uudestaan. Varsinkin kun pääsi syksyn koleutta karkuun. Eilen illalla piti sitten ostaa alkuvuoteen jo uusi matka, eri paikkaan tällä kertaa. Kerankin kun on aikaa matkailla ni se pitää käyttää hyödyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti