01 tammikuuta 2014

Luotoksi eläminen

Pidän käyttötilillä varani ihan minimissä. Ihan tarkoituksellakin. Ajatus siinä että ei tulisi tuhlattua kun on tunne että rahaa ei oikeasti ole lähes ollenkaan. Varsinaista vararahastoa ei mulla ole, siis semmoista mistä sais nopeasti käteistä tarvittaessa. Tällä hetkellä käyttötilin varojen vähyyteen vaikuttaa myös se että tuloni ovat tällä hetkellä kovin pienet, nimittäin 1040€/kk. Ja tämäkin sen ansiosta että loppuvuoden veroprosenttini on 0. Täytyypä seuraavaksi mennä verottajan sivulle laskemaan alkaneen vuoden uutta veroprosenttia.

Joulukuun loppupuolella tuntui että rahaa on hieman liikaa käyttötilillä, menin sitten tekemään asuntolainaan 150€ ylimääräisen lyhennyksen. Meni sitten joululahjoihin, bensaan ja ties mihin enemmän rahaa kuin olin ajatellut. Jouduin siis loppukuun elämään visan varassa. Huh. Kun sitten sain vihdoin vuorottelukorvauksen tililleni, maksoin visa-laskun pois. Tuntuipa ikävältä kun pienistä tuloista pamahti 300€ pois heti alkuunsa. Sen verran meni "miinukselle" joulukuu. Asiaan vaikutti myös se että ostin lapselle s-osuuksia joulukuussa reilulla 1200€:lla, tästä 300€ meni ihan käyttötililtäni.

No ei tässä paniikkia, onpahan taas sopivan köyhä tunne, tulee varmasti "tipaton tammikuu" rahojen osalta. Toivottavasti. Ja ymmärtää paremmin miltä tuntuu jos velkoja olisi, niitä ei ole kiva maksella. Asuntolainan lisäksi siis. Yritänpä jatkossa tehdä investointeja vasta kun oikeasti on rahaa. Oon aina vaan niin intona kun ois joku hyvä paikka laittaa rahoja. Tykkään tasasummista, nyt sain asuntolainan lyhennyksen jälkeen 125 000€:oon. :)

Nyt käyttötilillä on 380€ laskujen jälkeen tammikuulle. Katotaan miten käy.. Ei tuolla summalla kovin paljon juhlita. Vauvan hymyt on sentään ilmaisia.

1 kommentti:

  1. Tasasummien uhrina eletään täälläkin. Ei voi lyhentää asuntolainaa ylimääräisellä satasella vaan sitä on maksettava sen verran että jäljelle jäävä lainamäärä on mukava tasasumma, mieluusti satasen välein :)

    VastaaPoista