22 tammikuuta 2014

Luottokortti yrittäjälle

Vaimoni tekee töitä toiminimensä kautta. Hän tarvitsee silloin tällöin luottokorttia nettiostoksiin tai muuhun. Hänellä kun ei omasta takaa kyseistä korttia ole, olen lainaillut omaani. Muutaman häsläyksen jälkeen päätin että nyt hankitaan vaimolle oma kortti. On nimittäin selkeämpää että tietää mitä menoja omalta kortilta on mennyt ja voi helpommin seurata tilannetta.

Laitoin vaimon puolesta korttihakemuksen S-pankkiin josta kortin saa tietysti ilmaiseksi. Luottorajaksi hakemukseen laitoin 3000€. Mulla itsellä oli jossain vaiheessa kolmesta eri paikasta luottokortti 2000€:n luottorajalla ja vielä 5000€:n joku luottotili jonka tuputtivat asuntolainaa otettaessa joskus aikanaan. Vaimo tienaa enemmän kuin minä ja tällä hetkellä meillä on asuntolainaakin tosi maltillisesti asunnon arvoon nähden. Ajattelin että kortin myöntäminen olisi läpihuutojuttu.

No vielä mitä, sieltä tuli kirje että korttia ei myönnetä. Soitin sitten perään että mitä ihmettä, mistä syystä. Virkailija sanoi että he eivät perustele asiaa mitenkään, sitä ei nyt vaan myönnetty. Yritin sitten puhelimessa kysellä että millä spekseillä kortin mahdollisesti saisi ja miten asiassa tulisi nyt menetellä. En saanut mitään tolkun vastausta. Laitoin menemään uuden hakemuksen 2000€:n luottorajalla. Sieltä tuli sitten kirje että kortti on myönnetty mutta 1500€:n luottorajalla, toivottavasti kelpaa. No eipä se auta, täytynee sitten jossain vaiheessa kokeilla kepillä jäätä että josko rajaa suostuttaisiin nostamaan. Nyt vain odotellaan sitä korttia sitten saapuvaksi.

Veikkaisin kortin myöntämättömyyden johtuneen yrittäjyydestä. Mulla itsellä oli kuitenkin vakityö kun korttia olin hakemassa itselle. Mutta vaikeapa sanoa kun ei tosiaan mitään perustelua tullut..
Kortti sentään pitäisi olla matkalla postissa. Että loppu kohtuuhyvin, kaikki hyvin. Kunhan vielä sitä luottorajaa jossain vaiheessa suostuvat nostamaan.
Hakemuksessa en muuten muista että olisi kysytty esim. sitä miten paljon sulla on säästöjä tai muuta. Luultavasti vain se kuukausitulo on se mikä niitä kiinnostaa. Jos sulla on miltsi pankkitilillä ja tulot 0€/kk niin et saisi luottokorttia. Järkevää?

7 kommenttia:

 1. Ilmeisesti S-pankissa kortti myönnetään ihan kuun asentojen mukaan. Suurin osa kommenteista mitä olen bongannut koskee ettei korttia ole myönnetty vaikka mitään syytä siihen ei pitäisi olla. Ja toisaalta taas jotkut lähes tulottomat ovat saaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ois kiva oikeasti tietää millä perusteilla noita myönnetään. just tuli vaimon kortti tän päivän postissa. ehkä joskus kesän paikkeilla sit kokeilen jos ne suostus korottamaan luottorajaa..
   on kyllä outoa että varallisuus ei vaikuta, vain tulot ja sit just toi kuun asento.

   Poista
 2. Melkoiselta arpomiselta kuulostaa. Itse olen yleensä s-pankista tykännyt. Näyttäisi tässä tapauksessa kuitenkin, että palvelu on hintansa väärti.

  VastaaPoista
 3. Olen töissä yhden ison Prisman neuvonnassa ja meillä on S-pankki siinä myös. Se, ettei korttia myönnetty, johtuu todennäköisesti juuri yrittäjyydestä. Käsittääkseni S-pankki vaatii tosi tarkat selvitykset yrittäjiltä ennen kuin myöntävät mitään lainaa tms. Sama koskee opiskelijoita, minä en saanut s-pankista luottokorttia 1000e rajalla vaikka tosiaan olen töissä s-ryhmässä, mutta kun olen myös opiskelija! Tiedän myös meidän omaa henkilökuntaa, jotka eivät ole saaneet yhdessä puolison kanssa edes pientä lainaa s-pankista, koska puoliso on yrittäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on kai yrittäjyydessä toki omat riskinsä. no hinta-laatusuhde tässä on kuitenkin erinomainen, hintalappu kun on 0€ että ei pitäis valittaa. vaimo jo sai sen korttinsa että vauhtiin päästiin ja sitä luottorajan korotusta vois tässä jossain keväällä/kesällä kokeilla.

   Poista
 4. Puolivitsinä.. Kannattaa olla onnistuja eikä yrittäjä, tuo yrittäminen kun pitää sisällään epäonnistumisvaaran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tossa just männäviikolla naureskeltiinkin samaiselle yrittäjä-sanalle. mutta kyllähän se hyvin kuvaa sitä hommaa. yritettävä on, joskus onnistuu ja joskus taas ei. sitä se yrittäminen on.

   Poista