20 tammikuuta 2014

Vähemmän töitä, enemmän rahaa

Laskeskelin että kun syksyllä pitäisi jatkaa työntekoa että mitä jos tekisikin asioita vähintään vähän erilailla.. Kokopäiväisestä työstä palkkani oli 2750€/kk josta käteen jäi noin 2000€/kk. Jos tekisin puolikasta päivää, veroprosentti tippuisi tosi alas ja suhteessa käteen jäisi huomattavasti isompi prosentti bruttopalkasta. Silti summa (1200€/kk) puolipäiväisestä työstä on hiukkasen pieni jotta sillä tulisi kivasti toimeen. Välimuotojakin tietty on. Jos tekisin nelipäiväistä viikkoa, käteen jäisi parin tonnin sijaan n. 1750€/kk. Viidennen päivän poistiputtamisessa verohyöty on suurin. Nämä laskelmat on summittaisia mutta antavat suuntaa ihan tarpeeksi. Nettosumma viidennestä työviikon päivästä on siis 2000€ -1750€ = 250€ / 4 = 62,50€/päivä. Rahaa se on sekin mutta ei mitenkään hirmuisesti.

Voisin olla helposti sen yhden päivän viikossa kotona lapsen kanssa. Tai mitä jos edes sen yhden päivän viikossa käyttäisin yrittäjänä johonkin muuhun? Neljän päivän yrittäjä-hommista pitäisi pystyä laskuttamaan niin että käteen jäisi enemmän kuin 250€ jotta pääsisi voitolle. Ei kuulosta mahdottomalta tavoitteelta. Katsotaan sitten syksyllä mikä on tilanne mutta ainakin yhden päivän "tiputtaminen" kokopäivätyöstä houkuttelisi. Jos rohkeutta riittäisi, niin mikäli työnantajalle myös sopisi, voisihan sitä päiviä jättää enemmänkin pois. No.. ainakin se yksi..

4 kommenttia:

 1. Ja mikäli lapsen toinenkin huoltaja on töissä, niin Kelakin maksaa sulle vähän siitä, että teet lyhempää päivää ja olet lapsen kanssa kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ideaali ois tietty että sais sen koko rahan eli ettei veis lasta vielä (syksyllä siis) hoitoon vaan saatais työt järkkäiltyä niin että aina kumpi jompi ois lapsen kanssa. jos ainakin kahteen vuoden ikään asti selviäis, parempi jos 3v asti ilman hoitoon viemistä.

   Poista
 2. Suosittelen lämpimästi! Kun sovittaa elintason perheen tulotasoon, ei parin satasen menetys kuussa tunnu missään. Lapsesi on pieni vain hetken aikaa, eikä työnantaja tule sinua kuolinvuoteelle katsomaan. Lapsen kanssa kotona ollessa ehtii varmasti hoitaa ne pakolliset kotityötkin, jotta "työvuorossa" olevan vanhemman ei tarvitse ensimmäiseksi kotiin tullessaan tarttua imurin varteen, vaan voitte viettää vapaa-aikaa myös perheenä. Pieni rahallinen menetys, mutta suuri panostus oman itsesi ja perheesi hyvinvointiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja onhan siinä se vaara olemassa että jos uskaltaa irtautua enempi vakiduunista jolloin kotona-olon lisäksi jäis enempi aikaa yrittäjänä toimimiselle niin tulot voisi jopa nousta vaikka työtunteja oliskin vähemmän kuin 37,5 per viikko. Kiitos kannustuksesta! Hieman rohkeutta tuo vaatii kun vauvaa pitää elättää ja on 10 vuotta tottunut vakituiseen (ei tosin niin järin isoin) kuukausituloon.

   Poista