28 tammikuuta 2014

Korkotuotot

Meidän vuorotteluvapaan ajalle varattu matkailuraha on ollut tallessa Ruotsalaisessa Nordax-nimisessä yrityksessä. Aikoinaan sieltä sai ihan ok korkoa rahoilleen, taisi olla 3,50%. Ajan myötä korko on koko ajan laskenut ja vuoden 2013 marraskuussa ne tiputti sen 1,55%:iin. Saldo oli sentään jonkun satasen kasvanut kun suurimman osan vuotta korko oli isompi. Nykytasolla tuolla ei kyllä paljon rahojaan kannata makuuttaa. Mikäli ei saada koko pottia syksyyn mennessä käytettyä matkailuun niin täytyy kehittää rahoille järkevämpi paikka. Oisko tylsästi vain asuntolainan maksuun? Vai mitä ehdotetaan Nordaxin tilalle?

7 kommenttia:

 1. En nyt tähän osaa mitään ehdottaa, mutta JUURI äsken katsoin Nordean KorkoExtratilin tarjousta nyt ja vertasin menneisiin tarjouksiin. Nyt helmikuussa alkavalle KorkoExtrajaksolle (12kk) antavat koron 1,1%. Vuonna 2008 samaan juttuun talletuskorko oli 4,90%. Silloin taisi BigBank tarjota talletuskoroksi 5,50%. Niin ne ajat muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tommosella reilun prosentin korolla kyllä tee mitään, sama jättää sukanvarteen. Olenkin naureskellut Nordean mainokselle jossa luvataan samainen 1,1% ja siinä on semmonen tosi "painava" fontti valittu, minusta tuo on surkuhupaisan kevyt tuo korko ennemminkin. Harmi vaan että nuo 5% ajat ovat kaukana takanapäin eikä vastaavaa taida heti olla tulossakaan.

   Poista
 2. Asuntolainan maksu on varmasti tässä tapauksessa järkevin vaihtoehto. Ei muuta kuin rahat sinne vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, katsotaan syksyllä tilanne että jäikö niitä rahoja ollenkaan. Mielenkiinnolla seurailen myös Pasi Havian HCP Quant -rahaston kuvioita.. Vaikka rahaston profiili onkin aivan eri kuin mikä on ollut mun perinteinen idea sijoittamisesta. En tiedä, ehkä pitäis pysyä vain omassa suunnitelmassaan.

   Poista
 3. Kollasinpa tuos vanhoja papereita 07.08.1992-06.11.1992 Osuuspankin kultatuotto, korko13,84 %, lähdevero 15 %, mitkähän mahtoi olla lainakorot tuohon aikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh mitä korkoja! Ite olen tuolloin ollut vain 10-vuotias joten en muista kyllä mitään korkoja tuolta ajalta. Juttuja olen tosin kuullut että kyllä ne lainojen korotkin lähellä 20% on olleet. Nuo ajat tuskin palaavat ja hyvä niin. Jos tuossa 90-luvun alussa on ollut rahoissaan ja käyttänyt niitä fiksusti niin nyt on kyllä melkoset kultatuotot kertynyt niiltä ajoilta.

   Poista