05 helmikuuta 2014

Älä ressaa rahasta

Nyt on semmoinen elämänvaihe menossa että jostain syystä ei jaksaisi eikä haluaisi niin seurailla ihan koko aikaa raha-asioitaan. Aikaisemmin tuli päivittäin jotain kelailtua että mites rahakuviot menee. Mulla kun on ollut tapana vielä vähän turhan ahkerasti siirtää rahoja käyttötililtä johonkin tuottavampaan paikkaan. Eli vaikka ois pienetkin tulot niin jos on näyttänyt että tilille jää/kertyy enempi rahaa kuin oletan tarvitsevani niin olen vaikka parilla kympillä ostanut Seligsonin (Phoebus) rahastoa. Tämä sitten on johtanut siihen että tilillä on usein ollut tosi vähän rahaa ja joskus sitten jopa liian vähän. Se taas on johtanut siihen että melkein päivittäin on pitänyt vahdata tilin saldoa että missä mennään.

Taktiikka on hieman vaihtunut, ihan suunnittelematta. Tässä kuussa en ole laittanut Seligsoniin, ainakaan vielä, yhtään mitään. Tililläkin on rahaa n. 400€ ja seuraavaan "palkka"päivään on kaksi ja puoli viikkoa. Ihan kiva fiilis kun rahaa on noinkin ruhtinaallisesti, eli vaikka ostaisin jotain vähän isompaakin niin tili ei ihan heti ole nollassa tai ainakaan miinuksella. Nyt riittää jos kerran viikossa tarkistan saldon.

Tottakai sillein iisisti on elettävä pienillä tuloilla varsinkin mutta se nyt tulee jo äidinmaidosta. Kiva kuitenkin jos saa hieman vaihdettua tuota vahtaus-asennetta tilin saldon suhteen. Ehkä muutan tapoja ja jätän hieman useamman satasen tilille lojumaan palkkapäivän jälkeenkin. Saapahan sitten otettua hieman rennommin. Voi sitten keskittyä hieman isompiin asioihin ja saada paremmin jotain aikaiseksi, tilin saldon vahtaaminen kun ei ole kovin tuottoisaa puuhaa.

2 kommenttia:

 1. Kiva blogi sulla ja hyvä elämänfilosofia. Itse olen nyt ollut vuoden sairauslomalla ja tänä aikana on entisestä tuhlarista tullut tarkan euron ihminen! Ensin maksoin kulutusluotot pois, enkä ole niitä käyttänyt enää sen jälkeen. Sitten aloin säästää suunnitelmallisemmin. Nyt keksin alkaa säästää myös lapsille tulevia ajokortteja ym. varten. Tämä kaikki aina vaan vähenevistä tuloista, mutta onnistuu kyllä. Etenkin kun tsemppaantuu tällaisista blogeista. T. Ex-slösare

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentista! myös nämä kommentit tsemppaa hyvin. ja tosiaan muut hyvät blogit myös.
   joo noin se on, pienemmistäkin tuloista saa säästettyä vaikka itsellä vähän tiukkaa tekeekin näillä vuorotteluvapaan tuloilla.. no tärkeintä ettei mene ainakaan miinukselle.

   Poista