28 helmikuuta 2014

Rahantulo sitten loppu

Luulin että olisin jo viikko sitten perjantaina saanut vuorottelukorvauksen. Mutta eipä tullut, ajattelin että no, ehkä se tulee sitten seuraavan viikon perjantaina eli tänään. No ei tullut. Välillä nimittäin joku arkipyhä tai muu on siirtänyt maksua jonkun verran eteenpäin enkä ollut ihan varma meneekö juttu neljän viikon periodilla vai oliko se jotenkin kuun viimeinen päivä tms.

Soitin sitten äsken YTK:lle ja kyselin että missäs rahat luuraa. Olivat sitten keskeyttäneet koko maksamisen kun olivat joku viikko sitten laittaneet kyselyn että meille on haettu kotihoidontukea joka saattaa vaikuttaa mun vuorottelukorvaukseen. Että toimittakaas selvitys tästä 3.3. mennessä että kumpi sitä tukea saa jne. Mutta lapussa ei mitään mainintaa ollut että rahantulo lakkaa selvityksen ajaksi..

Tosi kiva yllätys. Ensinnäkin kotihoidontukea saadaan vasta jostain toukokuun puolesta välistä. Ehkei sitä ois pitänyt näin ajoissa hakea tai jotain. Ja oishan tuossa voinut joku mainita olla että rahaa ei sitten tipu ollenkaan ennenkuin asia on selvitetty. Kyseinen selvitys on sentään jo nyt postissa enkä jäänyt odottelemaan tuota 3.3. vaikka rahantyssäyksestä ei silloin ollutkaan vielä tietoa.

Eipä ole kiva olla tämmöinen tukien varassa eläjä tällä hetkellä. Jos olisin töissä ja palkkaa ei joku kuu olisikaan tiedossa niin kyllä olettaisin että saisin siitä jonkun ilmoituksen että btw. me ei nyt sitten sulle tässä kuussa mitään maksetakaan. Ettei noin vain jätettäisi välistä maksua. Huh mitä touhoa. Kun elää tommosella tonnin kuussa -tuloilla vielä ni ei sinne tilille jää hirveesti ylimääräistä vaan se mitä tulee, menee elämiseen. Ei se nyt muuten olis niin päivän tai viikon päälle milloin rahat tilille tulee.

Lupaili asiakaspalvelu (23 minuutin jonottamisen jälkeen) että rahat vois olla tiistaina tai keskiviikkona tilillä. Sitä sitten odotellessa. Onneks on Visa-kortti.

9 kommenttia:

 1. Oho!
  Aika järkyttävä yllätys kyllä tuollainen. Toivottavasti asia pyörähtää äkkiä takaisin raiteille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo aika hyvä yllätys kyllä. eiköhän sitä rahaa ensviikolla kuitenkin tipahda.
   hajos tässä vielä modeemikin, täytynee hakea kaupasta uusi (luotolle).

   Poista
 2. Tämä on minusta oivallinen esimerkki siitä kuinka haavoittuvainen on pienillä tuloilla eläjä. Palkkatyöläisellä on yleensä joustonvaraa jos rahat jostain syystä viivästyvät. Köyhällä kaatuu heti talous. Tai ainakin loppuu ruoka kaapeista. Toivottavasti saat rahasi pikimmiten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo noin se on. hernekeittopurkkeja vielä on kaapissa joten ei hätää.

   Poista
 3. Näin meillä Suomessa. Joko on tilanne selvinnyt vai vieläkö elät hernareilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monessa muussa maassa ei saa mitään vastaavassa elämäntilanteessa.

   Poista
  2. Näinhän se on. Suomi onkin monelta kantilta hieno maa.

   Poista
 4. joo eilen tuli sieltä rahaa että nyt taas homma hallussa. ihan nopeasti ne sit toimi kun otin yhteyttä. mutta ei ne kovin monta pistettä homman hoitamisesta kyllä nyt saneet. ihana käydä kaupassa kun tilillä on edes muutama satanen eikä tartte ruokaa ostaa luotolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että asia järjestyi kohtuullisen nopeasti.

   Poista