05 maaliskuuta 2014

Asunnon hinnasta tinkiminen

P.Ohatta kirjoitteli blogissaan ostaneensa asunnon. Asuntokaupat oli tehty tosi vauhdilla asunnon etsinnästä alkaen. Lopputulos lienee ihan pätevä kun löysi sopivan asunnon ja kaupat syntyi. Tästä tuli mieleen meidän perheen hieman erilainen asunnonvaihtoprosessi. Tässä siitä tarina.

Asuimme kerrostalokolmiossa joka oli meille vaimoni kanssa ihan pätevä asumismuoto. Siinä huvikseen kuitenkin välillä vilkuiltiin asuntoja, se on välillä ihan hauska harrastus. Noin vuoden verran niitä asuntoja sitten katseltiin, välillä vakavammin ja välillä vähän vähemmän vakavasti. Joissakin näytöissäkin käytiin. Sitten osui kohdalle kiva rivarineliö. Sitä käytiin katsomassa. Se oli todella kiva mutta hinta oli myös sen mukainen. Asunto sijaitsi uudessa rivitaloyhtiössä josta kolme muuta asuntoa oli jo myyty ja tämä neljäs oli vielä tyhjillään. Asunto oli ollut tyhjillään n. 7kk. Ensimmäinen asunto oli myyty kun yhtiö valmistui ja kaksi muuta hieman valmistumisen jälkeen.

Heitin sähköpostilla törkeän halvan tarjouksen. Ei mua kuitenkaan naurettu pihalle vaan pyydettiin neuvottelemaan asiasta. Tehtiin sitten ihan kirjallinenkin tarjous joka oli myös tosi alhainen pyyntiin verrattuna. Ei mennyt läpi. Sähköpostilla ja puhelimella sitten jatkui tinkaaminen. Lopulta pääsimme sopuun hinnasta, oli ihan molemmilla kyllä siinä aivan rajoilla että kaupat syntyi. Asunto oli kuitenkin sen verran arvokas että 4,45%:n tinkiminen tuntui kyllä paljolta.

Yksi syy siihen että saimme kaupat tehtyä edukkaaseen hintaan, oli varmasti se että neuvottelimme välittäjät välistä ulos ja kävimme dialogia asunnon rakennuttajan kanssa suoraan. Näin välistä jäi (iso) välityspalkkio. Mutta siis että uudestakin asunnosta voi tinkiä niin että tarjous vielä menee läpi. Varsinkin jos asunto on jo valmistunut ja ollut jo hetken tyhjillään. Alue ei kuitenkaan ole mikään huono tässä tapauksessa, ja olihan nuo muut asunnot tuosta menneet kaupaksi muutaman kuukauden välein kuitenkin. Ehkä tämäkin olisi mennyt kuukauden-parin päästä täyteen hintaan? Sitäpä ei kukaan tiedä.

No mutta nyt on tässä aika tasan vuosi asuttu ja kivaa on ollut ja lainakin on lyhentynyt. Tosin lainaa vielä piisaa useaksi vuodeksi. Siitä ei kuitenkaan kannata ressiä ottaa.

Asunnonvaihtoa kukin siis tyylillään.

3 kommenttia:

 1. 4% prosenttia tingitty,no wau ja LOL.Ei susta ainakaan kauppamiestä tule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =)
   no ei siinä mitään, enpä haluaiskaan olla kauppamies. oletko itse saanut tingittiä uuden asunnon hinnasta enemmän kuin 20 000€? tai jos joku muu on niin saa ilmottautua. omasta mielestäni tuo oli hyvä summa ottaen huomioon että yhtiön muut asunnot myytiin täyteen hintaan.
   ja tämä ei ole piikittelyä, mua oikeasti kiinnostaisi tietää miten porukat on saanut uusista asunnoista tingittiä. nykyään se ei ehkä nyt niin tavatonta ole edes kun on asuntokauppa hieman hidastunut. ja onhan se niin että prosentteja ei pitäis tietty tuijottaa vaan oleellisempaa on tietty se että miten alkuperäinen hinta on kohdallaan. jos siinä on reippaasti ylihintaa niin silloin isokaan aleprossa ei ole tietty aivan ihme.

   Poista
  2. täytyy muuten se vielä lisätä että edellisestä asunnosta (joka myös omasta mielestäni ostettiin selkeään alihintaan) saimme kolmen vuoden asumisella voittoa 83 000€. summa on mielestäni hyvä vaikka toki osa siitä on ihan asunnon arvonnousua. onhan tuo kuitenkin verotonta voittoa. edellinen oli selkeästi alihintainen ostohetkellä, nykyinen mielestäni hieman alihintainen.

   nyt oletan että jos myymme tämän nykyisen kolmen vuoden asumisen jälkeen niin voittosumma ei ole noin hyvä, itse veikkaisin että jäädään puoleen tuosta edellisestä tai jopa alle. jos siis myydään.

   varmasti moni on tienannut enemmän asuntokaupoilla varsinkin jos on pitänyt asuntoa hieman pidempään. itse olen kuitenkin omiin kauppoihini tyytyväinen ja olen aina puolesta vuodesta vuoteen katsellut asuntoa / tehnyt tarjouksia ennen kauppaa.

   jos on hyvää vinkkiä miten tienata enemmän asuntokaupoilla niin nöyrästi ja kiitollisena otan vastaan kyllä.

   Poista