13 maaliskuuta 2014

Veroilmoitus

Postiluukusta tipahti veroilmoitus. Kävin sen läpi ja aina tähän mennessä olen jotain lisättävää tai korjattavaa keksinyt mutta nyt tuntui että en keksi oikein mitään. En saa edes julkisten lippua vähennettyä kun olen ollut viime vuonna vain osan vuodesta töissä kun aloitin vuorotteluvapaan kesällä. No eikai sinne väkisin mitään voi kehitellä. Tai voihan sitäkin mutta se ei liene järkevää. Vielä en nää sitä tuliko plussaa vai miinusta kun "Verotuksen lopputulosta ei ole voitu laskea koska sinuja ja/tai puolisosi elinkeinotoiminnan veroilmoituksen palautuspäivä on 2.4.2014.."

Olis kyllä ollut kiva jo tietää miten kävi tuloksen kanssa. Aikaisemmin ei ollut niin väliksi vaikka ois tulle hieman enemmänkin takkiin mutta näillä mini-tuloilla toivois että ei ainakaan pahasti menis miinukselle. En ole supertarkkaan jaksanut noita aina etukäteen laskeskella, olen vain pitänyt perusprosenttia hieman korkeammalla kuin mitä tarjoavat. Tällä taktiikalla on ihan ok lopputulokseen aina päädytty, eli ei mitään älyttömiä mätkyjä. Paitsi mitä yhtenä vuotena tuli kun en tajunnut että joka euro opintorahasta piti maksaa takaisin kun tyhmänä menin heti opintojen jälkeen töihin. Silloin mätky oli jotain kahden ja kolmen tonnin välistä. Oli siinä hetkeksi maksamista.


11 kommenttia:

 1. Laskemaan vaan, niin ei tarvitse tuota tulosta odotella. Eipä siinä kauaa hurahda. Täältä on tietysti helppo huudella, kun omat veroilmoitukset odottavat vielä pöydällä. Sekä henkilökohtainen, että toiminimen. No kai ne täytyy taas vääntää kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon kyllä liian laiska että laskisin tuon tarkasti etukäteen.
   pientä jännitystä ilmaiseksi?

   Poista
 2. Hei,

  itselleni ei ole vielä tipahtanutkaan veroilmoitusta. Ajattelin kokeilla laittaa sitä 170€ työhuonevähennystä osakesijoittamisen takia. Toivotaan että menisi läpi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kerro sitten menikö läpi. mulla nykytuloilla tuo 170€ on se mitä laitan vuodessa osakkeisiin, ei taida sillä irrota työhuonevähennystä. tai en tiedä kyllä millä kriteereillä ne sitä päättää.

   Poista
  2. Muutama kauppa vuodessa riittää, hyvin mennyt ainakin itselläni joka vuosi läpi. Samaten sijoituskirjallisuus on vähennetty mukisematta (muutama 20-30e kirja per vuosi). ADSL-liittymästä olen vähentänyt puolet vuoden laskujen yhteissummasta ja sekin mennyt läpi.

   Poista
  3. Voishan tuota kokeillakin. Kyllähän ne kertoo jos ei mene läpi verotuksessa joku tuommoinen sijoituskirjallisuus tai nettiyhteydestä vaikka osa. kiitos vinkistä.

   Poista
 3. Tässä vinkkejä lisää.

  http://www.taloudellinenriippumattomuus.com/2010/04/sijoittajan-verovinkit.html

  Nuo kaikki menivät viime vuonna läpi. Vero.fi- sivuilla on oikein hyvät ohjeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sulla tuo salkku on jo sen kokoinen että menee varmasti helpommin läpi. kiitos kuitenkin hyvästä linkistä, täytynee katsoa vaikka ensvuonna jos noita kehtais laittaa veroilmoitukseen.

   Poista
 4. Huhuuu, mihin olet kadonnut? :) Harvoin mihinkään blogeihin kommentoin, mutta sitäkin innokkaammin luen, varsinkin kun blogisi on ehdoton suosikkini säästö/sijoitus -kategoriassa, joten toivottavasti ehdit kesän tullessa hieman ahkerammin päivittelemään.

  -akay

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kiitos tsemppauksesta. nyt on tosiaan jäänyt vähän hiljaiselle tämä bloggailu, täytyypä ahkeroitua. kiva kuulla että joku lukeepi!

   Poista
  2. hei ja kandee muuten kommentoida, on kivempi kirjoitella kun saa palautetta ja voi käydä vähän dialogiakin asioista.

   Poista