20 helmikuuta 2014

Mastercardin käytön kustannukset

Tänään tuli postissa uusi palveluhinnasto koskien Stockmannin Mastercard - korttia. Hinnastossa mainitaan että:
-Mastercard -luoton kuukausi- /vuosi- / perustamiskustannus 0€
-Mastercard - luoton laskutus- / tilinhoitopalkkio (kun luotto on käytössä) 5,00€/kk

Eli suomeksi sanottuna jos ostan eurolla jotain kyseisellä kortilla (luotoksi siis) ja maksan sen ensikuussa, joudun siitä ilosta maksamaan 5€:n laskutuslisän. Kyseinen kortti on semmonen hätävara kun se on ihan ilmainenkin ollut. Joskus nettiostoksiin tarvinnut tai ulkomailla. Mutta jos sen käytöstä tosiaan joutuu tuon vitosen kuussa jatkossa maksamaan ni voipi mun kohdalta jäädä vähän hiljaiseksi kortin käyttö. Onneksi jää vielä S-Pankin Visa jossa ei moista maksua ole. Plussakortissa on muuten myös Mastercard-ominaisuus. Täytyypä varoa sitäkin. Olis ollut kiva jos olis Visan lisäksi ollut Mastercardkin kun ei sitä aina tiedä mikä käy missäkin mutta en ehkä uskalla tuommoista pommia säilyttää lompakossa jatkossa, vahingossa sitä vielä joskus käytän jos en muista tuota yllätystä..

7 kommenttia:

 1. Koskeeko tuo vain Stokkan Masteria vai kaikkia mastereita? Eikö Nordea juuri jossakin maininnut, että se vaihtaa kaikkien asiakkaiden visat mastereihin. Mahtaakohan noissa olla tuota laskutuspalkkiota? Ehkä se on vain Stokkan kortin ominaisuus? Mulla ei masteria ole, eikä luottokorttia Nordealta muutenkaan.

  VastaaPoista
 2. Ainakin Nordean nettisivuilla sanotaan, että Mastercardissa on 2,50 €:n Tilinhoitomaksu/kuukausi, "kun laskulla olevia tapahtumia ei makseta kokonaisuudessaan pois tapahtumat sisältävän laskun eräpäivänä." Itselläni on Nordean Mastercard, mutta koska en ole koskaan luotolla maksanut, en osaa varmaksi sanoa, onko todella seuraavassa kuussa maksettaessa luotto täysin kuluton, näin kyllä olen ymmärtänyt, ja tuosta yllä olevasta tekstistäkin ymmärtäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stokkan kortti on eri juttu kuin pelkkä Nordean Mastercard. Nordean sivuillakin taisi olla erikseen tuo Stockkan kortti ja sen hinnasto.

   Poista
 3. Jos korttilaskun maksaa eräpäivänä kokonaan, luotto ei ole silloin käytössä eikä laskutuslisää peritä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi on hyvä tietää. minusta tuo on mainittu palveluhinnastossa tosi epäselvästi, luin jopa korttiehdot mutta ei se asia sieltä selkene.

   Poista
 4. Itse sain OP-Pohjolalta eilen samantyylisen kirjeen, jossa laskutusmaksu nousee 3,5€:sta 5€:oon, jos luotto on käytössä (= jos sitä ei maksa pois heti ensimmäisenä eräpäivänä). Stockalta tulee varmaan sitten mullekin tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä varmaan nyt kyllä sekoilin. Saamani kirje oli varmaan juuri sama kuin sulla. En ollut niin perillä siitä mikä firma on minkäkin kortin takana ja jostain vain luulin että kyse on Stockkan kortista.
   Olin vähän hätäinen postauksen kanssa kun kismitti niin tuo juttu.

   Poista