27 lokakuuta 2013

Ylimääräiset menot

Jokaisellahan niitä riittää, menoja joita ei ole osannut tai pystynyt ennakoimaan. Huomasin tällä viikolla että meidän auton pakoputki retkottaa ja on tippumaisillaan. kiva. siis ei kiva. no ei muuta kun asiaa tutkimaan. putki on irronnut toisesta reunastaan ja sauma seuraavaan putkenpätkään on kokonaan irti. Voi ei, laskua tulee varmaan pari sataa halvassakin paikassa. Näillä tuloilla ei olis kyllä kunnolla varaa tuollaisiin. Veronpalautuksillekin kun jo keksin parempaa käyttöä.
Selvittelin pakoputki-asiaa lisää ja vaikuttaa sittenkin siltä että ehkä selviän remontista pienemmällä. Täytyy käydä ostamassa muutaman euron liitosjuttu jolla putket liitetään yhteen ja rautalangalla virittää putki pysymään paikallaan. Pahempia reikiä siellä ei onneksi taida ollakaan vielä. Jos olisin vienyt auton johonkin pajalle, olisivat siellä varmaan vaihtaneet ainakin osan putkesta.
Jes! Rahaa ei tuohon toivottavasti sittenkään pala. Huomenna kun kaupat on taas auki, pääsen ostamaan osan ja tarkistamaan selviääkö tuosta oikeasti noin helpolla. Toivotaan.

Pienemmilläkin tuloilla selviää jos ei tulisi aina kaikenlaista yllättävää. Ja meillä kun tuo auto on sikäli pakollinen että vaimo tarvitsee sitä työn takia. Kerkesin jo miettiä uuden (käytetyn) auton hankkimista. Siihen helposti menisi 1000 - 2000€ jotta saisi kunnollisen (=kohtuullisen) menopelin. No eiköhän tällä vanhalla vielä jokunen vuosi sinnitellä. Jakohihna olisi pitänyt vaihtaa kaksi vuotta sitten, nyt se on pyörinyt jo kuusi vuotta. Tosin kilometrejä sille on kertynyt vasta 70 000. Pajalla jos vaihdattaisi niin hintaa tulisi 600€, ei kannata noin vanhaan autoon. Näin ainakin olen järkeillyt. Että mennään tuolla niin pitkään kuin kestää. Autolla on ikää nyt 13 vuotta, jos kaksi vuotta vielä menisi ilman isoja remontteja niin olisin tyytyväinen. Katsotaan miten kevään katsastuksessa käy.

3 kommenttia:

 1. Jes, remontti onnistui edukkaasti! Alle 10 euron jäi autonkorjauskustannukset. Samaan rahaan pakoputken korjauksen lisäksi sai yhden valon vaihdettua ja pissapojan nesteen lisättyä.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että auto tuli kuntoon. Minulla on erilainen suhtautumistapa autojen korjaamiseen. Meidän kakkosautomme on 16 vuotta vanha, ja huollatan sen silti joka vuosi. 600 e jakopään remontista tuntuu pikkusummalta, koska sen myötä auton käyttöikä pitenee jälleen. Vaikka vanhan auton vaihtaisikin uudempaan, koska vanhaa ei raaski korjauttaa, tulee uudemmankin kanssa uusia menoja. Vaikka 600 euroa ei tarvitsisikaan käyttää juuri jakopään huoltoon, mutta ehkä tuoreemmasta autosta onkin uusittava renkaat. Autoa vaihtaessa joutuu aina maksamaan lisää välirahaa jne. Kaiken tämän rinnalla pidän mielelläni "autovanhuksesta" hyvää huolta, vaikka se maksaakin.
  PS. Tuo kommentoinnin sanavahvistus on ärsyttävä!

  VastaaPoista
 3. Joo olet varmaan oikeassa. on se totta että mikäli auto tulisi vaihdettua, väliraha olisi varmaan useampi tuhat euroa. ehkä harkitsen uudestaan tuota jakohihnaremppaa keväällä, kiva olis tietty jos sen sais vähän edukkaamminkin vielä jostain.
  on se niin että aina säästäminen ei johda taloudelliseen hyötyyn. vaan säästäminen väärässä paikassa aiheuttaa lisää kuluja.

  VastaaPoista