30 lokakuuta 2013

Keskimääräinen kulutusluotto

Luin tänään Yhteishyvä -lehdestä keskimääräisen kulutusluoton suomalaisella olevan 8100€. Joka kolmannella suomalaisella on kulutusluottoa. Jutun mukaan kulutusluottojen keskikorko pyörii 10%:n paikkeilla. Sitä ei mainittu minkämittaisia takaisinmaksuajat ovat. Jos arvioidaan takaisinmaksuajan olevan 5 vuotta, tällöin keskimääräinen kuukausilyhennys on 135€, tämän lisäksi korko aluksi on 67,5€, yhteensä 202,50€/kk.

Jos itse maksaisin parinsadan euron kuukausittaista ylimääräistä maksua tämänhetkisistä tuloistani, siihen hupenisi kaikki se "ylimääräinen" raha joka jää ikäänkuin yli. Mulla ei ainakaan olisi siihen varaa koska noilla varoilla korjaan autoa ja makselen kaikenlaisia ylimääräisiä menoja. En tiedä miten tarkasti kulutusluottoja ottaneet ovat maksukykynsä arvioineet. Ymmärrän toki että joskus tilanne voi olla täpärä ja luotto on puolipakko ottaa vaikkei välttämättä tietäisi onko se miten hyvin varaa maksaa takaisin. Mutta kyllä ei huvikseen kannata kulutusluottoa ottaa, ihan viimeiseen hätään vain. Ennen vanhaan jos jotain haluttiin/ tarvittiin niin säästettiin ja sitten vasta ostettiin.

3 kommenttia:

 1. Tuo nimi kulutusluotto on mielestäni hämäävä. Sana kulutus tuo mieleeni arkipäiväiset menot. Oman kulutusluottoni olen ottanut auton ostamiseen, joskaan silloin en osannut ajatella lainan takaisinmaksua ja sitä riittävätkö tuloni oikeasti lainan hoitoon. Jos jostain voin olla kiitollinen, niin siitä että korko on 5,23%, joka sekin tuntuu kyllä suurelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onhan tuo 5% jo selkeästi pienempi kuin 10%. voisitko vaihtaa lainan pankin omaan, vielä edullisempaan lainaan?

   Poista
 2. Ehdottomasti fiksuinta kulutusluotoissa ja muissakin nettilainoissa on tehdä aina huolellinen vertailu ennen kuin laittaa lainahakemuksen sisään. Vertaamon https://vertaamo.fi/ tapaiset palvelut joissa voi myös arvostella palvelut ovat onneksi yleistyneet ja porukka ei tartu ensimmäiseen Google-mainokseen.

  VastaaPoista