31 lokakuuta 2013

Kiire vie rahaa - maltti säästää sitä

Kiire maksaa. Se on varma. Jos ohimennen nappaat kahvilasta kahvikupin sen sijaan että olisit aamulla keittänyt sen kotona, tulee kustannusta useampi euro. Jos kaupasta pitää nopeasti saada joku juttu ilman että on vertaillut mistä saisi parempaan hintaan, ylimääräistä kustannusta todennäköisesti tulee. Jos on kiire jonnekin, joudut pahimmillaan käyttämään taksia. Jos haluat saada asiat kun ne ovat tuoreita, se maksaa. Jos haluat nähdä elokuvan heti leffateatterissa, hintaa voi tulla reilusti yli kympin. Mikäli vähän maltat, saa leffan vuokrattua vuokraamosta edukkaammin. Ja mikäli vielä vähän maltat, voi sama elokuva tulla telkkarista.
Jokaisella on joskus kiire. Sitä ois hyvä välttää jo ihan verenpaineenkin takia. Mutta myös taloudelliselta kantilta on järkevin vaihtoehto yleensä se joka vie vähän enemmän aikaa. Muistathan esimerkiksi lähettää joulukortit ajoissa? Tänä vuonna 13.12. Mennessä saa kortin liikkeelle 65:llä sentillä.

4 kommenttia:

 1. Tässä hetkenä muutamana menin ostamaan Brion Pony rattaat. Kävin ensin yhdessä kaupassa ja rattaat maksoi jotakin x euroa. Varmuuden vuoksi lähdin käymään toisessa kaupassa, että ei tule kaikkien kalliimpia ostettua. Siellä ne oli x+50 euroa. Sieltä en sitten niitä ostanut, vaan päätin lähteä katsastamaan vielä yhtä kauppaa. Siellä hinta olikin x+70 euroa. Eli varmaan kaupungin kalleimmat.
  Päädyin ostamaan ne sitten kuitenkin sieltä kalleimmasta kaupasta, kun yhden lapsen vaippa alkoi vuotamaan, yhdelle tuli vatsatauti kaupan pihalla, kaikilla muilla paitsi vatsatautisella oli nälkä, kaikki olivat väsyneitä ja vain aikuinen oli enää huutamatta (nippa nappa). Kaikki olisivat olleet tyytyväisiä, jos oisin ollut vertaamatta hintoja ja ostanut ne prkleen rattaat sieltä ensimmäisestä kaupasta. Välillä näin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ymmärrän kyllä tosi hyvin. Itekin muutaman kerran ollu nyt vauvan kanssa vähän vastaava tilanne. Asiat täytyy priorisoida ja joskus isompi rahanmeno on pienempi paha.

   Poista
 2. paitsi jos hintavertailun tekee etukäteen netissä ja jättää koko rundin väliin ja meneee suoraan sitten siihen liikkeeseen minkä t i e t ä ä edullisimmaksi
  vaikka tuttu tilanne kyllä mullekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se ois fiksua. Aina vaan ei osaa tai kerkeä varautua etukäteen netin hintavertailuja tekemällä. Pääasia kuitenkin että useimmiten käyttäytyy valitsemallaan linjalla eikä jää murehtimaan kun joskus menee joku euro hukkaan. Elämää tämä vain kuitenkin on.

   Poista