10 marraskuuta 2013

Mitä naapuri tienaa?

Nyt on kovasti iltapäivälehdissä mainostettu paljonko kukakin tienaa. Laitoin tällä viikolla yhden työhakemuksen menemään ja sitä varten piti miettiä palkkatoive kyseiseen pestiin. En ollut kovin hyvin perillä palkkatasosta joten kävelin lähimpään verotoimistoon ja istuin koneelle selaamaan ihmisten palkkatietoja. Etsin useita vastaavassa tehtävässä toimivia henkilöitä, katsoin mitä he tienaavat ja laskin siitä keskiarvon omaan työhakemukseeni. Huh, tuntui että kylläpä sitä ihmiset tienaa paljon. No rohkeasti kuitenkin sieltä sen keskiarvon laitoin hakemukseen.

Samalla kuitenkin kun utelias olin niin katselin vähän mitä tutut ja naapurit tienaa. Naapurin mies tienaa jotain päälle 5000€/kk. Tuntuu paljolta. Ehkä olen vain pienituloinen tai sitten tuo on oikeasti paljon. Se kaveri on kai diplomi-insinööri. No toisen puolen naapuri taas tienaa päälle 10 000€/kk. Huh! Kymmenen kertaa enemmän kuin mitä mä tällä hetkellä. Se on perinyt firman isältään ja on siellä toimarina. Molempien vaimotkin vielä käy töissä, en edes katsonut mitä he tienaavat.

Köyhäksi tässä itsensä kyllä tuntee. No tosin tuo samainen toimari valitteli just vähän aikaa sitten miten heillä ei ole johonkin juttuun varaa pitkään aikaan. Kyse ei ollut kovin isosta summasta, joku muutama tonni. Veikkaan vaan että kun on isot tulot niin on isot menotkin. Ja iso veroprossa kans. Meidän taloyhtiön roskis on melkein joka viikko täynnä jotain pahvilaatikoita kun naapurit on ostellu taas tiesmitä. No jokainen taaplaa tyylillään. Jos mulla ois edes lähelle tommosia tuloja ni kyllä sitä rahaa jäis hyvin säästöön. Varmasti hiven enempi tulis tuhlattuakin, myönnän. Mut joku tolkku vois ihmisillä olla.

2 kommenttia:

  1. Köyhä olo tuli kyllä täälläkin! Kuitenkin mukava kuulla, että noinkin paljon tienaavat. Jos hekin niin miksi ei me muutkin. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää naapureiden menot, että mihin rahaa oikeasti kuluu.

    VastaaPoista
  2. Monella isotuloisella on varmasti myös tosi isot menot. Hyvähän se on että jotkut pitää talouden rattaita pyörimässä ja ostelee kaikenlaista. Jos kaikki ois tällasia pihejä niin eihän siitä mitään tulis. Ja toi mitä sanoit niin kyllä, ei noi tulot mitään mahdottomia ole, vaatii vaan työtä sen eteen että päsee noille palkoille. Esim. DI:ksi voi lukea jos haluaa (ja pääsee opiskelemaan) ja sit saa sen jotain 5k palkkaa. Ja on monta muutakin työtä mistä tommosia palkkoja saa. Sitä kohti sitten..

    VastaaPoista