14 marraskuuta 2013

Itse tekemällä säästää

Ei ole kenellekään yllätys että itse tekemällä säästää. Laitettiin meidän taloyhtiössä etuoven eteen joka asuntoon muutaman neliön kiveytys. Naapuri jolle tuli samankokoinen kiveytys maksoi työn osuudesta 400€. No saa kai se jotain takas verotuksessa mutta on tuo silti paljon rahaa. Ainakin mulle. Ja osaapahan jatkossa tehdä jos tarttee kiveytyksiä laittaa.

Arvatkaapa paljonko aion maksaa auton renkaidenvaihdosta? Ei varmaan ole yllätys että vaihdan ne itse. Polkupyörän kanssa vähän kinkkisempi tilanne, polkimet fuskaa enkä ole kyllä varma saisinko sitä itse korjattua. Täytyy perehtyä asiaan paremmin ja katsoa onko siihen mulla edes työkaluja.. Kävin polkupyöräkorjaamosta kysymässä niin 45€ maksaisi osa ja työ. Hmm, tyyristä. Tosin se sano että sitten se osa olis ikuinen, eli se on jotenkin parempi kun alkuperäinen. Täytyy miettiä, toistaiseksi pyörä kuitenkin toimii, pieni lenksutus on vain hieman ikävä polkiessa. Tosin onhan siihen jo tottunut.

Itse tekemällä myös oppii uusia taitoja ja usein tekeminen on myös mukavaa ja vaihtelua arkeen. Oisko kellään hyviä vinkkejä mistä muusta voi säästää tekemällä itse?

6 kommenttia:

 1. Tein juuri villasukat kummitytölle! Ikinä en oo putkimiestä soittanut, ja muutenkin kaikki "kunnostus" työt koitan tehdä itse, koen kuitenkin että renkaiden vaihtaminen on asia jossa voin saada aikaan iiiiihan liian paljon tuhoa.... Polkupyörän kunnostaminen on sairaan helppoa! Jopa polkimen vaihtaminen! http://www.youtube.com/watch?v=23Kx7ISaYyE Näitä on netti pullollaan, ja asiasta kuin asiasta!

  VastaaPoista
 2. Autonrenkaanvaihtohan ei kovin kallis toimenpide kyllä ole, jotain 25€. Mutta se tulee kuitenkin eteen 2 kertaa vuodessa. Villasukkien tekeminen on söpöä mutta joskus kun vaimon kanssa laskeskeltiin niin kankaat ja langat on niin kalliita että itse tekemällä saa monesti kalliimman kuin kaupasta. Mutta jos on muita syitä kuin raha niin sitten.
  Täytyy tuota polkupyörä-juttua vielä selvittää, polkimia ei siis tartte vaihtaa vaan se mikähän sen nimi on mutta mikä pitää ne polkimet yhdessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä keskiö? http://www.polkupyoraily.net/wiki/Polkupy%C3%B6r%C3%A4n_rakenne

   :) Novitan nallelangalla lasten villasukkien hinnaksi tulee n. 2€/pari.

   Poista
  2. kiitos Taina googlettamisesta mun puolesta =)
   keskiöhän se on.
   joo jos sukka maksaa euron kappale ni eihän tuo paha hinta ole. ja itse tehtynä saa semmoisen kun haluaa ja on se lahjana arvostettava kun joku on jaksanut toista varten nähdä noin paljon vaivaa.

   Poista
 3. Joskus olin erittäin lähellä lähteä kansalaisopistoon johonkin hardcore-näperryskurssille, taisi olla aurinkokeräimen valmistus. Lämminvesivaraajaan kytkettynä toisi huimaa hyötyä puolet vuodesta.Osat olisivat kuitenkin maksaneet reilun tonnin, ei mitään mahiksia ollut osallistua.
  Tuossa olisi kuitenkin ajatusta: hankkia kansanopistossa kerran vuodessa uusi taito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo kansalaisopisto on hyvä juttu. ja yksi uusi taito per vuosi on hyvä haaste, ei liian usein vaan sopivasti. tuohon jokainen pystyy. mä osaan ainakin tän syksyn jälkeen kahvakuulailla =)

   Poista