06 marraskuuta 2013

Ei ne pienet menot vaan suuret tulot

Aina välillä sitä edelleen löytää uusia säästökohteita mutta yleisesti tuntuu että ne asiat mistä voi/haluaa tinkiä, on jo koluttu läpi. Vakuutukset on kilpailutettu, moni asia ostetaan käytettynä tai muuten edullisesti.. Ei ne menotkaan ihan minimissä ole mutta mielestäni järkevällä tasolla. Päivittäisissä valinnoissa tietysti täytyy olla punainen lanka jota seurata, muuten huomaa kuun lopussa että rahat loppuikin kesken.

Olenkin alkanut pohtimaan miten voisi tulovirtaa kasvattaa. Tosin näin vuorotteluvapaallahan ei saa tienata mutta jospa verottaja ei mua murhaa vaikka tekisinkin hieman valmisteluja ja ajatustyötä tulevaa varten. Olen monia vaihtoehtoja harkinnut, kirjoitan niistä myöhemmin lisää. Yhtenä vaihtoehtona on hankkia lisäopintoja jotka mahdollisesti vaikuttavat myös palkkaan. Laitoin myös eilen yhden työhakemuksen menemään kun osui niin unelmaduunista ilmoitus silmään. Jos oikein hyvin kävis ja se natsais niin luulen että se palkka myös kasvaisi samalla. Mutta nämä on vasta hajanaisia ajatuksia ja suunnitelmia, palaan asiaan kunhan asia hieman selkenee omassa päässä.

2 kommenttia:

  1. Itse olen näitä blogeja nyt lukenut ja miettinyt mitenkä menoja saisi pienemmäksi & tuloja suuremmiksi ja kun muutenkin harrastan metässä liikkumista, sienestystä ja marjanpoimintaa niin päätin ensi vuonna satsata siihen muutenkin kuin omaksi tarpeeksi. Mustikoiden hinta esimerkiksi on tänä kesänä siellä 5-5.5e/l ja se on verovapaata tuloa myydessä omia ylijäämiä. 10l sangon kerää täyteen noin kahdessa tunnissa kun tietää "apajat" joten vaikkapa neljän tunnin päivittäisellä hyötyliikunnalla saa karkeasti 100e lisää käyttörahaa, ei ollenkaan hassumpi tuntiliksa. Puolukat, viinimarjat ja sienet vielä syksyllä päälle niin siinä on tonni kasassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toi kiinnostais mutta mulla ei oo tiedossa hyviä marjapaikkoja, mitä olen nyt liikkunut tänä kesänä metsässä ni tuntuu että mustikkaa ainakaan ei oo oikein näkynyt ollenkaan. ehkä olen vain väärissä paikoissa. kun saisi edes oman pakastimen täytyyn talvea varten, mutta ei taida sekään onnistua.

      Poista