27 toukokuuta 2014

Luxuksen ja piheilyn yhdistäminen

Näin matkalla ollessa kiteytyy parhaiten mun rahankäyttöfilosofia. Eli ettei tärvää rahojaan tasaisesti vaan säästää joissain asioissa jotta voisi joihinkin muihin laittaa vähän enemmän. Hyvä tapa on loman aluksi olla yötä jossain edukkaammassa paikassa ja sitten vikat yksi tai kaksi yötä jossain paremmassa paikassa. Ei tässä nyt missään Ritzissä tai edes Hiltonissa olla mutta meidän mielestä ihan luksuspaikassa kumminkin. Tällä NYC-Montreal-Quebec-Montreal-NYC -reissulla ollaan yötä neljässä eri paikassa. Kiva nähdä erilaisia paikkoja ja on myös hauskaa vaihtelua asua eri tasoisissa asunnoissa/hotelleissa.

Samoin ylipäätään koko reissu, eli elellään säästeliäästi arjessa jotta voi lähteä vaikkapa hetkeksi matkailemaan. Ja kyllä se peruslinja jatkuu matkaillessakin. Just esim. parkkeerattiin auto kadunvarsiparkkiin ilmaiseksi, Botanical Gardenin pihassa 500m:n päässä sama lysti maksaa 15$. Sama summa säästyi samalla taktiikalla Quebecissä kun käytiin katsomassa jättivesiputousta. Pienen extrakävelyn kun jaksaa tehdä niin muutamassa minuutissa säästyy reilut 10€. Ei jaksettu Niagaralle asti vauvan kanssa lähteä ajamaan joten tommonen vähän pienempi vesiputous sai kelvata, hieno elämys sekin oli.

Välillä rahaa taas tulee tuhlattua enemmän kuin normaalisti. Eilen meidän vuokra-auto ei suostunut käynnistymään. Mentiin sitten taksilla että kerettiin käydä ajoissa yhdessä paikassa. Tosin aion kyllä vaatia korvausta autonvuokrausfirmalta. Kerran jo käytiin valittamassa ja saatiin pienempi auto kuin mistä on maksettu. Jos vaikka vaatisi kahden päivän autovuokran takaisin, se ois ihan ok-korvaus kaikesta säätämisestä. Kyllähän vuokra-auton toimia pitäis ja haluaisi lomansa käyttää niin että pääsee käymään niissä paikoissa missä haluaa. Eilen jäi hyödyntämättä kun Montrealissa oli kerran vuoteen oleva museopäivä jolloin kaikki museot on ilmaisia. Meni siinä välissä just aikaa auton kanssa säätäessä. Kuulema siinä museossa mihin oltais menty niin oli tosi ruuhkaista kun kerran ilmaiseksi ois sisään päässyt.

Auton vuokrauksessa muuten säästettiin siinä että otettiin matkaan oma vauvanistuin ja navigaattori. Jouduin tosin ostamaan jenkki/kanada -kartan siihen 50€:lla. Plussan puolelle kuitenkin jäätiin. Ja onpahan jatkossa tommonen kartta olemassa jos tännepäin maailmaa jaksaa joskus uudestaan lähteä. Siinäkin muuten säästetään että matkaillaan nyt kun lapsi on alle 2v ja voi lentokoneessa matkustaa sylissä. Tulee varmaan joku tauko matkailuun kun lapsi on jotain 2-5 v välistä, joutuu nimittäin maksamaan matkasta täyden hinnan eikä kuitenkaan ehkä jää niin pysyviä muistoja reissusta kuin sitten vähän vanhempana. Ehkä jotain pienempiä reissuja siinä vaiheessa sitten tule tehtyä.

No mutta nyt täytyy lähteä katsomaan sitä Botanical Gardenia, joku japanilainen puutarha -osuus siellä ainaki on, katsotaan mitä muuta sieltä löytyy.

2 kommenttia:

  1. Näin teen itsekin, aamiainen kaupasta ja lounas/päivällinen ravintolassa. Eväät mukaan kävelyretkille ja rannalle ja kahvilassa nautiskelemassa esim. shoppailupäivänä. Välillä majoitun hostellissa ja välillä hotellissa - säästöä tulee monta kymppiä yöltä. Ei rahaa tarvitse lomallakaan koko ajan tuhlata. Mukavaa matkaa edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla että muillakin on sama metodi käytössä. kiitos hyvänmatkantoivotteluista! just tosin tultiin jo kotia. onpa kiva olla pitkästä aikaa kotona.

      Poista