25 toukokuuta 2014

Kitupiikki Montrealissa

Ajeltiin Nykistä Kanadan puolelle katselemaan miltä täällä näyttää. Onneksi vaimo osaa ranskaa, muuten täällä ei pärjäisi, kovin moni ei osaa tai suostu puhumaan englantia ja mä en taas osaa yhtään ranskaa.. Yritin esim. tosi isosta kaupasta etsiä vauvan vaippoja. Kahdelta myyjältä kysyin eikä asia selvinnyt. No nyt alan olemaan enemmän kartalla joissain asioissa kuten että kaikissa isoissakaan ruokakaupoissa ei myydä vauvan vaippoja tai vauvan ruokaa, täytyy mennä johonkin spessukauppaan. Tosta kielestä täytyy vielä jatkaa, mikä idea siinä on että kaikista isoimmilla turistinähtävyyksillä olevissa kylteissä(kin) teksti on vain ja ainoastaan ranskaksi? Aivan pöljää sanon ma.

Kielen lisäksi yleinen epäloogisuus on haastavaa. No mutta on täällä hauskaakin, useimmat ihmiset on ystävällisiä ja varsin lapsirakkaita, ihan eri meininki kuin Suomessa. Nyt hetken täällä asuneena Montrealkin tuntuu pieneltä tuppukylältä. Meillä on ihan jees kämppä, maksaa 30€/yö, tämmönen huoneenvuokrausjutun kautta oleva homma. Nyt täytyy mennä nukkumaan, tuli käveltyä ihan simona tänään, käytiin katsomassa Biosphere- nimistä semmosta isoa metallipalloakin tänään. Hauskan näkönen juttu oli. Maha täynnä sushi-buffeeta on hyvä käydä nukkumaan.

2 kommenttia:

  1. Mikäs kitupiikki sinä olet kun matkustelet ympäri maailmaa? ;)

    VastaaPoista
  2. Etkö ole lukenut Aku Ankkaa? ;)
    Kyllähän Roopekin matkustelee vähän väliä. Blogin slogan on Säästä turhasta jotta voit tärvätä tarpeelliseen. En tiedä onko matkustelu tarpeellista sentään mutta ideana että jostain säästetään jotta rahaa voi käyttää johonkin muuhun enemmän. Suurin osa kyllä tarkoitus käyttää sitten joskus ja päästä nauttimaan korkoa korolle -efektistä mutta jotain voi käyttää jo nyt kun elelee säästeliäästi noin muuten.

    VastaaPoista