25 elokuuta 2013

Yli 10%:n varma tuotto verovapaasti

Tähän mennessä blogin tekstit ovat olleet säästämistä koskevia. No, tähän mennessä on säästetty ja muutama euro olis jäänyt sukanvarteen. Mihin niitä rahoja sitten voisi laittaa?
Tää ei liity mitenkään Wincapitaan, ei tässä tosin ihan 400%:n vuosituottoakaan luvata. Nykymaailmassa kuitenkin verovapaasti yli 10% vuosituotto on todella iso prosentti. Jos sitä vertaa vaikkapa päivän talletuskorkoihin, joista isoin on Virolaisen Bigbankin lupaus 10 000€:n 2 vuoden talletukselle 1,75% josta kertyisi 175€ ekana vuonna. Miinus 30%:n vero eli saldo 122,50€ / vuosi.

Tätä suurempaan vuosituottoon pääset kuitenkin jo 1335€:n "sijoitussalkun" kanssa. Näin tapahtuu kun ostat S-ryhmästä eri osuuskauppojen osuuksia. Tämä onnistuu S-pankin toimipisteissä joita löytyy esimerkiksi Helsingin Sokoksesta. Yhden osuuskaupan jäsenyys maksaa yleensä 100€ paitsi Helsingin osuuskaupassa 35€. Tässä lista siitä mihin osuuskauppoihin kannattaa liittyä ja paljonko mistäkin kaupasta sai vuotuista korkoa vuonna 2013.
 • Kymen seutu 5€
 • Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa 20€
 • Pohjois-Karjalan Osuuskauppa 12€
 • Etelä-Karjalan Osuuskauppa 8,50€
 • Osuuskauppa Hämeenmaa 10€
 • Osuuskauppa Suur-Savo 10€
 • Osuuskauppa Varuboden-Osla 10€
 • Turun Osuuskauppa 10€
 • Pirkanmaan Osuuskauppa 8€
 • Keskimaa OSK 6€
 • Suur-Seudun Osuuskauppa 10€
 • Osuuskauppa KPO 20€
 • Satakunnan Osuuskauppa 6€
 • Helsingin Osuuskauppa 3,50€
Yhteensä: 139€

Vuotuinen korko voi vaihdella, tosin vaihtuvuus on ollut todella pientä ja esim. näissä Osuuskaupoissa vuoden 2012 ja 2013 ero oli se että Suur-Seudun osuuskaupan korko vaihtui 8 => 10€. Otsikossa lupasin varmaa tuottoa. Nykyään kun kaikki muuttuu ja elää niin on tämä ainakin toistaiseksi ollut varmaa tuottoa. Ja jos ei joskus ole niin osuusmaksut saa nostettua takas itselleen. Osuusmaksulle maksettavan koron lisäksi saa myös ostoksista bonuksia ja maksutapaetua mikäli makselee S-kortilla mikä on kannattavaa.

Homma toimii niin että korkoa saavat ne jotka omistavat osuuksia vuodenvaihteessa ja kevään kuluessa sitten tipahtelee tilille nuo osuuskorot.

Jos on saanut säästämishommat hyvin aluilleen ja tilillä makaa ylimääräinen tonni niin tässä sille oikein hyvä kohde. Itse ainakin laittaisin ekat säästörahat tähän. Sitten vois kevään mittaan nauttia tuon n. 140€ ja vaikka ostaa sillä jotain kivaa.

Osuudet ovat henkilökohtaisia joten jokainen perheenjäsen voi hankkia omat osuudet.

13 kommenttia:

 1. En tiennytkään että sitä voi kuulua useampaan osuuskauppaan.. Aina jotenkin ajatellut että samaa vihreää puljua kaikki..
  Yllärinä tuli myöskin tuo suuri vaihtelu noissa vuotuisissa koroissa. Eepee on ainakin maksanut viimeiset viisi vuotta tuon 20€ kesäkuun tienoilla. Itse ajattelen niin että olen tavallaan lunastanut jäsenyyteni koska maksamani satasen olen saanut "ilmaiseksi" takaisin.

  VastaaPoista
 2. Joo ei tuo useampaan liittymisen mahdollisuus välttämättä kovin monella ole tiedossa. Ja ei kaikki halua/jaksa liittyä vaikka tietäisivätkin tuosta vaihtoehdosta. Oishan se kiva jos jokainen maksais tuon 20€ mutta se ois jo vähän liian hyvä kokonaissaldo..

  VastaaPoista
 3. Voiko noihin kaikkiin liittyä kerralla ja yhdessä paikkaa? Ja siis noi jäsenyysmaksut saa kokonaisuudessaan takaisin jos haluaa niistä erota?

  Pitänee pistää harkintaan, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 4. Joo voi liittyä kerralla ja yhdessä paikassa. S-pankin toimipisteissä onnistuu. Ja kyllä nuo osuusmaksut pitäisi saada takaskin jos jostain syystä alkaa kaduttaa.

  VastaaPoista
 5. Lueskelin tästä ja tämähän on oikeasti yksi varteenotettava sijoitusmuoto / osa kokonaisuutta. Osuusmaksun saa takaisin aina jos haluaa erota, sikäli turvallinen juttu. Lisäksi nuo osuusjäsenyydet on helppo "unohtaa", ne vain ovat ja kerryttävät hyvää vuosittaista korkoa.

  VastaaPoista
 6. Vihdoinkin itsekin sain liittymisen tehdyksi. Kiitos sinulle siitä!

  VastaaPoista
 7. Hieno juttu, Herra/Rouva Talousahdinko! Meillä on jo talouden molemmilla aikuisilla "täydet" osuudet ja nyt olemme alkaneet säästää perheen uutta vauvelia varten että saisimme hänelle ostettua myös osakkeita, säästössä on nyt 210€. Täytyy ennen vuodenvaihdetta ostaa sillä summalla mitä on saanut kasaan. Keksimme vuokrata rivarin pihavarastomme hintaan 85€/kk, nämä rahat menee vauvelin käyttöön. Katsotaan miten käy lapsilisille kun niitä alkaa tulla.
  Täytyypä käydä katsomassa myös sun blogia.

  VastaaPoista
 8. Kiva lisäyllätys vielä näin syksyllä. Kymen seudulta tuli jo 25.5. osuuskorkona 5€ ja nyt 30.9. tuli vielä joku ylimääräinen 5€. Aina kun tilille tulee jostain ylimääräistä rahaa niin kyllä se mieltä lämmittää.

  VastaaPoista
 9. Lasketaanko osuuspääoman korot verovapaan 1000 euron luovutushintojen määrään mukaan. Esim. myyt osakkeita 900 eurolla+ osuuspääoman korkoja 140 euroa, niin meneekö veroa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tapauksessa ei mene veroa. Eli osuuspääoman korot ovat kokonaan verovapaita.

   Poista
 10. Mitäs tuumaatte tästä:

  http://yle.fi/uutiset/valtiovarainministerion_luonnos_osuuspaaoman_korkojen_verovapaus_poistumassa/7236069

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. S-osuushamstraajien osalta ihan jees kun kerta Suomen taloudella menee heikosti, jostainhan ne eurot on sinne yhteiseen kassaan haalittava. ja jos tuosta reilun kymmenen prosentin tuotosta maksaisikin 25% ni jää siitä silti sen verran hyvin että antaa myllyn jäädä vain jauhamaan.

   Poista
 11. Itsekin ostin vähän aika sitten näitä osuuksia. Muuten liityin samoihin osuuskauppoihin kuin sinulla on tässä postauksessa listattuna, mutta en liittynyt Pirkanmaan Osuuskauppaan, joka ei maksanut korkoa tänä vuonna, joten osuuksieni merkintähinta oli 1235€.

  Sen lisäksi, että näistä saa kohtalaisen tuoton, voi jäsenyyksistä hyötyä myös muuten. Esimerkiksi siskoni liityttyä minun kehotuksestani muutama kuukausi sitten jäseneksi näihin osuuskuntiin hän sai etukuponkeja, joista paras oli ilmainen yö Sokos Hotelsissa.

  VastaaPoista