07 elokuuta 2013

Kullattu aanelonen lähes 10€!

Pakko heti laittaa eka "oikea" postaus tänne. Kun nyt vuorotteluvapaalla on hyvin aikaa niin lähdin selvittelemään meidän neljän asunnon rivitaloyhtiöstä mihin kaikkeen sitä rahaa oikein kuluu. No ainakin yksi aivan ylimääräinen menoerä löytyi. Kuulumme Elisan kaapeli-tv -verkkoon. Tästä hyvästä he laskuttavat tietyn summan kuukaudessa. No ei siinä mitään mutta kun viimeisimmässä laskussa oli maininta: "Yritysasiakkaiden paperilaskun hinta nousee 1.3.2013 alkaen. Jos vastaanotat maksullisia paperilaskuja, huomaa uusi hinta: 7,90EUR/kpl alv. 0%."No tuosta kun laskee niin alvin kanssa summaa tulee 9,796€ per lasku!
Voi jumanskekka. Ja kuten arvata saattaa niin kaverithan pistää laskun joka toinen kuukausi. ihme ettei joka viikko. 58,78€ / vuosi kertyy maksettavaa siitä hyvästä että saamme laskun hienossa valkoisessa kirjekuoressa. Olettaisi että kirjeen reunat olisi edes kullattu. mutta ei.

Aivan pöyristyttävää että kehtaavat kiskoa tuommoista hintaa. Yritysasiakkaat eivät takuulla ole yhtä valveutuneita näissä asioissa. No kun sen kuitenkin tarvitsee kirjanpitoon..
Toki omaa etua saan tuosta tietty vain neljäsosan kun neljän asunnon taloyhtiössä asumme, mutta on se kuitenkin 1,22€/kk mitä säästän tästä eteenpäin. jos tuota ei kukaan olisi muuttanut, olisi ylimäräinen kulu seuraavan 20 vuoden aikana ollut 300€ jokaista taloyhtiön osakasta kohden. huh!

Tästä alkoi tämä säästötaival. jatkossa saamme sähköpostiin ilmoituksen laskusta. Silloin Elisa ei laskuta mitään "laskuttamisen ilosta".


3 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, lisäsin blogin omaan lukuluettelooni!
  Omaan vuorotteluvapaaseen vielä muutama vuosi, sitä odotellessa...

  VastaaPoista
 2. kiitos ekasta kommentista! vilkaisin myös sun blogia, sulla on myös mielenkiintoiset haasteet. vinkkinä muuten että EHDOTTOMASTI kannattaa keskittää nuo velat. eli haet yhden lainan sieltä mistä halvimmalla saat ja maksat sillä kaikki muut velat pois. muuten joudut todennäköisesti maksamaan yli 10% korkoja jostain visa-laskuista ja muista.

  VastaaPoista
 3. Noniin, hyvin alkoi tämä bloggailu. täytyi heti korjailla tätä lähes ekaa tekstiä. Elisan lasku tulee siis joka toinen kk. taloyhtiön laskut maksava henkilö oli laittanut summan kk-menokohtaan taloyhtiön menoissa, huomasin tämän vasta kun olin tarkastamassa kk-menoja uudestaan. sori.

  VastaaPoista