12 elokuuta 2013

Sähkösyöppö

Noniin, jatkoin kulujen karsimista selvittelemällä edelleen taloyhtiön menoja. Sähkölaskut olivat mielestäni isot joten siitä sitten aloitin selvittelyn. Ensin selvitin mitkä kaikki osiot vievät taloyhtiön sähköä:
1) Teknisentilan valaistus
2) Lämmönvaihtimen toiminta
3) Lattialämmön jakotukit
4) Ulkovalaistus
5) IV-kone

Kolme ensimmäistä pitäisi olla vähän sähköä vieviä, jos siis kaikki toimii kuten pitää. Syypäänä ehkä kaksi viimeistä. Soitin sähkönmyyjälle ja sain heiltä excel-raportin.

 Tuosta näkyy että alkuvuoden säätöjen jälkeen käyttötaso on vakiintunut 2kW:n paikkeille maaliskuusta heinäkuun alkuun. sen sijaan heinäkuussa on parin viikon jakso jossa käyttö on ollut 600 - 700 Wattia. Hmm, todella iso ero. Epäilin syyksi huippuimuria koska se ilmeisesti oli ollut
hetken aikaa pois päältä.
Tänään kuitenkin selvisi että huippuimurit, joita yhtiöllä on kaksi kappaletta, vievät vain 57W:n verran sähköä, eli hehkulampun luokkaa..

Asia ois hyvä selvittää ihan jo ekologisuuden kannaltakin. Ja kyllähän tuo yli 100€:n (mahdollisesti) ylimääräinen sähkölasku kuukaudessa on paljon rahaa. Laskun maksaa siis taloyhtiö josta osuuteni siis neljäsosa.

Hyviä vinkkejä vastaanotetaan sähkösyöpön metsästykseen. Jatkan asian selvittelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti