16 elokuuta 2013

Auton liikennevakuutuksesta säästöä 12%Pitkään mielikuvani auton liikennevakuutuksesta oli niin että se on vakuutusyhtiöille pakollinen paha jota he myyvät jollain vakiohinnalla eikä se kilpailuttamalla parane. Kasko-puolellahan on sitten tosi isoja heittoja. Mutta onneksi tulin tarkistaneeksi tämän asian.
Useamman vuoden ajan liikennevakuutus autostamme on ollut Pohjolassa. Bonuksia on tähän mennessä kertynyt 25%. Vuoden maksu oli viimeksi 547,50€/vuosi.
 IF:iltä löysin tarjouksen jossa saa ensimmäisen vuoden liikennevakuutuksesta 10%:n alennuksen. Itseasiassa IF näyttää tarjoavan samaa 10%:n alennusta ensimmäisen vuoden osalta myös muille vakuutuksille. Täytynee myöhemmin tehdä vakuutusvertailua myös muiden vakuutusten osalta. Vertailu on vain tosi työlästä kun vakuutusehtoja on niin monenlaisia ja joka yhtiöllä hieman eri kuviot.
Auton liikennevakuutuksen sain IF:iltä hintaan 482,18€/vuosi (25%:n bonuksella). Eli säästöä vuodessa 65,32€. On tuo kuitenkin 12% vakuutuksen hinnasta. Ei paha.
Tosin iloa jatkuu vain vuoden verran mutta täytynee sitten kilpailuttaa uudelleen ja katsoa kuka silloin on edullisin.

2 kommenttia:

  1. IFistä saat myös S-etua, ja heillä on erittäin hyvät keskittämisedut. Itse olen lapseton, mutta suosittelen kyllä katselemaan nyt myös niitä vauvavakuutuksia ja kokonaisetua. Itselläni oli vakuutus joka kattoi kaikki terveyskustannukset 27 ikävuoteen saakka. Syntymätön lapsi kannattaa vakuuttaa, koska heti jos lapsella on vaikka atooppinen iho, on vakuutus kalliimpi eikä korvaa jo havaittuja vaivoja. Edukkaammaksi tulee vakuuttaa lapsi ensimmäiseksi vuodeksi ja sitten lopettaa vakuutus jos siltä tuntuu, kuin maksaa esim perusvoiteesta 25€/kk. Itselläni meni vakuutuksen voimassa ollessa ihon hoitoon 20€/vuosi ja nyt menee 360€/vuodessa.

    VastaaPoista
  2. Joo itsekin huomasin vasta tuon s-edun ja rekisteröin oman s-bonukseni myös. Vakuutuksista olen sitä mieltä että joskus niistä on iloa mutta keskimäärin ei, vakuutuksenottajalle itselleen siis. Vakuuttaminen on kuin lottoamista, jota en myöskään ymmärrä, eli kaikki tietävät että keskimäärin se ei kannata muuta kuin vakuutusyhtiölle. Pyrin siis itse minimoimaan vakuutuksien määrää. Tällä hetkellä niitä tosin on joitain mutta täytynee vähentää. Vauvavakuutusta ei otettu, ne kun on hurjan hintaisiakin. Voisipa tehdä oman bloggauksen vakuuttamisesta ylipäätään.

    VastaaPoista