06 helmikuuta 2016

Tammikuun 2016 menot

Huh, kylläpä tässä tammikuussa menikin rahaa! Isoin potti oli kun autosta hajosi käsijarru enkä jaksanut, tai tuskin olisin osannutkaan lähteä sitä korjaamaan. Laskua tuli yli 400€. Sitten piti maksaa koko kevään opiskelumaksu, 150€. Hieman tavallista useammin tuli myös käytyä ravintoloissa (3x), siitä laskua 77,40€.

Ruokakauppa 426€
Opiskelumaksu 150€
Yhtiövastike 208€ (tästä vähennettiin vesimaksun tasaus, siksi hieman tavallista pienempi)
Luonasruuat (2x) 13€
Seligson Phoebus 40€
Ravintolat 77€
Puhelin 24€
Autoremontti 432€
Apteekki 38€
Kuntosali 13€ (osakuukauden maksu)
Bensa 50€
Sähkö 28€
Junalipun lataus 25€
Tytön osakerahasto 100€
Pojan osakerahasto 100€
Asuntolainan korko 70€

Yhteensä 1800€


Ja tuloja ei paljon ollut kun vasta helmikuun puolivälissä saan tän vuoden ekan aikuiskoulutusrahan. Tili näyttääkin aika miinusmerkkiseltä. Enkä ole maksanut asuntolainaakaan vielä tänä vuonna ollenkaan.. Pelkkiä korkoja vain. Ja hyvänen aika, huomasin että kummilapsien maksutkin on tammikuulta vielä hoitamatta, hoidan ne aina palkasta (tai opintorahasta) ja kun sitä ei ole tullut niin on jäänyt hoitamatta. Tuosta tulee siis vielä kulua 60€. Jos tuon vielä lasken mukaan niin menoja 1860€! Huhhuh, miinukselle mennään. Täytyy ajaa auto järveen niin ei tule tommosia ikäviä yllätyksiä. Missähän on lähin järvi?

2 kommenttia:

 1. Kadehdittavaa tarkkuutta, tuo sinun menojesi seuranta. Olisi syytä myös itse kiinnittää enemmän huomiota siihen, mihin ne kaikki eurot kuukauden aikana katoavat. Silloin kun elää pienellä budjetilla - kuten meistä varmaankin suurin osa - opiskelijoita kun ollaan, niin yksi ennakoimaton suuri meno voi heilauttaa perheen taloutta pahan kerran.

  Auton omistamista olen potinut jo pitkään, onko siinä mitään järkeä. Sen jälkeen kun muutin Helsingin keskustaan (yli 6 vuotta sitten) auton käyttö on ollut todella vähäistä jos ei ota huomioon kesän mökkimatkoja. Täytynee jatkaa pohdintaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti kommentista. seuranta on helppoa kun ostaa lähes kaiken kortilla, kuunvaihteessa jos viitsii käyttää 10 minuuttia excelin ja nettipankin parissa ni tuo on tehty. suosittelen, itselläkin kesti jonkun aikaa että sain vain aikaiseksi tuon verran vaikka isosta ei olekaan kyse.

   sun kannattais tehdä ainakin se että laskisit tarkasti auton kulut. helpolla nimittäin menee ihan minimissään joku 500€/kk autoon kun laskee kaiken mukaan eli arvon aleneminen, liikennevakuutus, autovero, korjaukset, bensat, uuden pyyhkijänsulat yms.
   ja laskeppa sen jälkeen mitä maksaisi jos menisit vaikka välillä taksilla ja vuokraisit auton mökkimatkoja varten? veikkaan että jäisit reilusti plussalle. ja joskus taksia käyttäen tulisi ehkä tarkemmin miettineeksi pääsisikö jonkun reissun vaikka julkisilla tai vaikkapa pyörillä nelipyöräisen sijaan.

   Poista