29 helmikuuta 2016

Kitupiikin oma talouskatsaus

Kun tämä blogi nyt edelleen on anonyymi ni tänne on hyvä postailla ihan avoimesti kaikkea omiin rahakuvioihin liittyvää. Ah - ihana vapaus. Laitan tähän mun omat rahakuviot. Vaimolla lähes sama tilanne, se on kuitenkin tarkalleen ottaen vähän mua rikkaampi.

Kirjaan tähän nyt mun oman taloustilanteen tällä hetkellä. Aikaisemmin visioinkin jo mun viiden vuoden suunnitelmia mutta ehkä tulevastakin tässä vielä jotain päivitän.

Kitupiikin varallisuuslaskelma:
+Asunnon velaton osuus 187 200€
+S-osuudet 1400€
+Seligson Phoebus 650€
+Nordnet Super Suomi 350€
+Säästötili 500€
(-Asuntolaina 37 800€)
Nettovarallisuus yhteensä: 190 100€

Jos lasken S-osuudetkin sijoitusvarallisuudeksi niin yhteensä rahoja on sijoituksissa 2400€.  No - se on vähän reilu prosentti kokonaispotista. Melkein noloa. Ei ole mitään järkeä että tällein perisuomalaisesti melkein kaikki rahat on kiinni asunnossa. Jos tavoite ois vaikka vuoden 2016 lopussa että sijoitusten osuus ois 4% kaikesta.. Ois se jo huomattavasti parempi jako. Eli Seligsoniin ja Nordnettiin pitäisi saada lisää paukkuja. Jos sinne nyt jotain saisikin niin voisi miettiä hajautustakin sitten. Näillä summilla se nyt on ihan sama, kunhan edes jossain järkevässä paikassa ovat.

Oon nyt ainakin saanut säästettyä puskirirahastoon 500€ jos vaikka auto hajoaa ja tulee pakollinen remontti tai jotain vastaavaa yllättävää iskee. Ja muutaman satasen olen jo saanut lisättyä osakkeisiinkin. Tai osakerahastoihin siis. Kai sitä lainaakin tulee hiukan lyhennettyä mutta ehdottomasti enemmän pitää laittaa osakejuttuihin kuin lainaan. Oiskin joku sata tonnia jo osakkeissa.. No mut siihen suuntaan.

7 kommenttia:

 1. Hyvä ja tiivis laskelma nykytilanteesta. Laskin tän luettuani huvikseni myös oman tilanteen ja kun varallisuutta on tasan sen verran mitä asunnosta on velatonta osuutta eli 30k plus hätävaratileille kertynyt 4500€ niin eihän se tilanne ihan tasapainossa ole. Herätti ajattelemaan, että on melko outoa pitää 13% osuutta nettovarallisuudesta tuottamattomana tilillä makaamassa. Pitäis siis täälläkin saada tuota sijotushommaa potkittua vähän tarmokkaammin eteenpäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ei muuta kun potkulla eteenpäin. tommonen lähemmäs 5k tilillä makaamassa ei kuulosta järkevältä. rahat töihin vaan. ite mulla on olluta tapana pitää vähän liian pientä puskurirahastoa. nyt on sentään toi 500, se on varmaan ihan sopiva mulle.

   Poista
 2. Mukavasti olette saaneet asuntolainaa vähennettyä. Toisaalta voi sitten miettiä että paljon olisitte plussalla jos olisitte laittaneet kaikki ylimääräiset lyhennykset sijoituksiin.

  Mutta tuo on ainakin suht "riskitön sijoitus" =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntolainan ylimääräinen lyhentäminen taitaa olla se paras riskitön sijoitus. Vaikka korot on alhaalla ja markkinoilta saa parempaa tuottoa rahoilleen, niin isommalla lainamäärällä sen maksuaikaan tulee väkisin myös niitä korkojen pompsahduksia jolloin saa varmasti olla iloinen maksettuaan lainamäärää etuajassa pienemmäksi :)

   Poista
  2. Asuntolainan lyhentäminen on näinä aikoina suunnilleen yhtä hyvä sijoitus kuin rahojen tunkeminen kirjaimellisesti sukanvarteen...

   Poista
  3. Rince888 ei välttämättä. Riippuu siitä, saako ylimääräisillä lyhennyksillä asunnon velattomaksi, jolloin asumiskulut tipahtaa ja sijoituksiin jää enemmän rahaa. Asuntoon jo tehdyt lyhennyksetkin voi laittaa tuottamaan rahaa: Asunnon velatonta osuutta voi käyttää vakuutena sijoitusasuntolainassa.

   Poista
  4. Asioilla on aina useampi puoli. Vakuuttahan voi käyttää myös sijoituslainan kanssa jos riskiä haluaa. Sitä ainakin harkitsen jos tässä reipasta laskua vielä tulee..

   Poista