16 helmikuuta 2016

Blogin pitäminen anonyyminä?

Tässä on nyt jo aika pitkään tätä blogia tullut pidettyä. Välillä vähän ahkerammin ja välillä joku pikku taukokin ollut. Valitsin alunperin anonyymiuden ihan sen takia että saapahan sitten kirjoittaa mitä lystää ja voi ihan vapaasti aukaista rahakuvioitaan ilman että tarvii miettiä mitä joku ajattelee. Valittu linja on toiminut hyvin ja on ollut rentoa kirjoitella pitä milloinkin päähän pälkähtää. En ole muutenkaan lähtenyt tässä mitenkään ammattimaisemmalle linjalle esim. lisäilemällä kuvia. Ideana ollut se ettei tästä muodostuisi liian "duuni". Helposti saa menemään aikaa jos kirjoittaa huolella tarkasti punnituista aiheista ja oikolukee sekä lisäilee vielä kuvia tai muuta lisämatskua. Niin siis aikaa saa menemään toosi paljonkin. Ja kun suhteuttaa sen siihen mitä rahoja tästä on saanut (ei paljon mitään) niin se ei ehkä ole järkevää että tekisi kovin ammattimaisesti. Ei mulla tosin tällä hetkellä ole edes mainoksia täällä.

Jotkut ovat sitten valinneet sen linjan että heidän bloginsa on siirtynyt esim. jonkun lehden alaisuuteen ja jatkossa blogi ilmestyy jonkun lehden "nimissä". Toi ois tavallaan kiinnostava vaihtoehto. Sillon sitä vain pitäis olla nimen ja naaman kanssa julkisuudessa. Emmä tätä edes niin kovin aktiivisesti mieti, joskus vain tullut mieleen että voisi olla kiinnostava vaihtoehto. Silloin ehkä jonkun euron tästä saisikin itselleen. Vaikka muuten hauskaa on toki näinkin vaikkei rahaa tästä kertyisikään. Täytyy tätä asiaa vielä miettiä, eipä tässä mikään kiire ole.

12 kommenttia:

 1. Hyvää pohdintaa itsensä brändäämisestä ja nettikirjoittamisesta. Lehden nimissä kirjoittavat ovat kurssillammekin lisääntyneet viimeisen vuoden aikana. Aikaisemmin moni keskittyi oman ammattiosaamisen brändäämiseen. Oli se sitten markkinointia, viestintää, visualisointia, urheilua tai vaikkapa ohjelmointia.

  VastaaPoista
 2. Minä valitsin myös anonyymin linjan aikoinaan kun aloitin. Lisäksi otin linjan, etten kerro euromääräistä omaisuuttani ja olen siinä päätöksessä pysynyt. Tähän on muutamakin syy. Nyt tosin uskon, että ehkä se on hieman vaikuttanut blogini kiinnostavuuteen. Ymmärrettävästi prosenttien vertailu ei ole ihan niin helppoa kuin euromääräisten arvojen. Anonyymina kirjoittajana toki voisin omaisuuteni arvon julkistaa, mutta blogiani käy lukemassa myös tuttujani, joille en ole anonyymi. En ole koskaan puhunut omaisuuteni arvosta julkisesti "ulkomaailmassakaan" kuin hyvin harvoille valituille. Ehkä tähän pitäisi tehdä muutos. Mitä mieltä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainakin mä olen sitä mieltä että jos anonyymillä linjalla menet ni euromääräiset summat on selkeämpiä ja kivempia seurata kuten itsekin jo vähän tuossa uumoilet. päätöksiäänhän voi tarvittaessa muuttaakin? itse olen havainnut niiden blogien seuraamisesta jotka ilmoittaa euromääräisiä summia että kun jonkun oma osakepotti kasvaa huomattavasti isommaksi kuin itsellä niin kiinnostavuus tietyssä mielessä vähenee tai lopahtaa seurata blogia sen takia että tuntuu ettei tuohon voi ikinä itse päästä.

   kannattaa miettiä miksi on anonyymi tai miksi olisi julkinen? mikä sulla olisi syy olla "julkisuudessa" näiden asioiden kanssa? jos siihen ei ole hyvää perustetta, on parempi olla anonyymi. suomalaisuuteen kuuluva kateus on hieman ikävä juttu, on ymmärrettävää että jos joku huutelee tuolla että hei mullapa on 100 000€ tai 200 000€ osakesalkku (tai enemmän) ni moni jolta ei jää euron latia säästöön, tulee kateelliseksi.

   kannattaa pohtia hyödyt ja haitat tuon julkisuuden suhteen. mulla ainakin toistaiseksi anonyymius on voitolla. tosin asia saattaa joskus muuttuakin. kyllähän se sitten rajaa kirjoitustapaa ja kirjoitettavia aiheita jonkun verran jos ihan omalla naamalla ja nimellä kirjoittelee. nyt mä ainakin olen kokenut että voin ihan vapaasti kirjottaa ihan mitä lystään, myös kavereideni (omituisista) rahankäyttötavoista. sitähän en voisi tehdä jos blogi olisi ei-anonyymi.
   ainakaan hötkyilemällä tuota päätöstä ei kannata tehdä.

   Poista
  2. Tuohon säästösummien euromääräisyyteen:

   Koska ainakin itse käytän blogia päiväkirjana, on kätevintä kirjoittaa summat auki. Alussa en niin tehnyt ja tietoja jäi katveeseen.

   Nyt lisäksi OP ilmoitti Oma talous-palvelun lopettamisesta. Se on iso vahinko.

   Toinen ohje: muistakaa ottaa blogistanne varmuuskopio vaikka tikulle. Olen kokenut kerran, miten meni palvelin alta (vuodatus.net). - Se veetuttaa vieläkin. Hajauttaminen ja turvamarginaali koskee näitäkin asioita!

   Mitä nimen käyttöön tulee, niin yksi lysti. Ketä toisaalta kiinnostaa?
   (Jossain fb:ssa kuulemma kerrotaan kaikki nimellä ja naamalla -kuka ketä koska jne-. Itse en mokomaan sontaluukkuun koske.)

   Poista
  3. Tuohon säästösummien euromääräisyyteen:

   Koska ainakin itse käytän blogia päiväkirjana, on kätevintä kirjoittaa summat auki. Alussa en niin tehnyt ja tietoja jäi katveeseen.

   Nyt lisäksi OP ilmoitti Oma talous-palvelun lopettamisesta. Se on iso vahinko.

   Toinen ohje: muistakaa ottaa blogistanne varmuuskopio vaikka tikulle. Olen kokenut kerran, miten meni palvelin alta (vuodatus.net). - Se veetuttaa vieläkin. Hajauttaminen ja turvamarginaali koskee näitäkin asioita!

   Mitä nimen käyttöön tulee, niin yksi lysti. Ketä toisaalta kiinnostaa?
   (Jossain fb:ssa kuulemma kerrotaan kaikki nimellä ja naamalla -kuka ketä koska jne-. Itse en mokomaan sontaluukkuun koske.)

   Poista
  4. Mullakaan ei ole mitään varmuuskopiota, täytys varmaan järkätä. On näihin sen verran monta tuntia aikaa uhrattu että kyllä harmittais jos kaikki katois..

   Itseasiassa luulen et toi nimi kyllä kiinnostaa. Ihmistä kiinnostaa toinen ihminen ja jonkun henkilökohtainen tarina. Ei se syyttä ja suotta ole nykyisin esim. lehtien palstoilla nimen lisäksi myös naama kirjoittajasta.

   Poista
 3. Ai ei ei ole mainoksia, onko nuo Nordnetin ja Ukon bannerit sitten jotain kangastuksia vai? =D

  Itse haluan olla anonyymi koska yritän kertoa raha-asioistani mahdollisimman avoimesti lukijoille. Jos en olisi anonyymi niin joutuisin kuuntelemaan varmasti töissä aina työkavereitten kuittailuja. Ja kotona sitten sukulaisten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, joskushan mulla oli mainoksia mutta ainakaan omalla selaimellani en näe tässä yhtään mainosta. täytyypä katsoa mistä oikein on kyse..

   hyvä pointti työkavereitten ja sukulaisten kuittailut! minkälaista kuittailua odottaisit saavasi jos blogi olisi julkinen? meinaatko että ne pitäis sua pihinä vai mitä? onhan sun 80%:n säästöprosentti (viime kuulta) kyllä tosi kova. meinaan vaan että joskus meillä ihmisillä on tapana ennakoida ja olettaa asioita ja totuus olisikin jotain ihan muuta.

   Poista
  2. Sul on varmaa joku adblocker päällä niin ei näy niitä mainoksi. Ylhäällä on Nordnet ja alhaalla Ukko.fi. Tradetracker mainoksia.

   Nyt jo kuulen sukulaisilta että miksi säästän niin paljon enkä tuhlaa. Sitten taas työkaverit valittavat aina ettei palkka riitä mihinkään. Nyt kun blogi on anonyymi niin voin myötäillä heitä.

   Poista
  3. Tätä se nykyaika on, mäkin tässä mainostan näköjään vaikka en itse edes tiedä sitä..


   toi on surkeaa tommonen yleinen voivottelu että voivoi kun palkka ei riitä mihinkään, se on liian pieni jne. ehkä siinä on jotain semmosta että haetaan yhteenkuuluvuuden tunnetta ja samaistutaan johonkin ryhmään (jota mukamas "sorretaan") kun alalla (alalla kuin alalla) on liian pienet palkat. ehkä tommosessa valituksessa ei pääpointti ole se palkan suuruus vaan että kuulutaanhan samaan jengiin?

   Poista
  4. Se voi muuten olla :D Ja sitten se toki jos kirjottaisi blogiin että sai palkankorotuksen mutta työkaveri ei saanut voisi tehdä jotkut kateelliseksi.

   Poista
  5. Toi on totta että palkka aiheuttaa kyllä kateutta. Siitä ei kyllä julkisesti viitti paljon huudella. Näim anonyymissä blogissa on kiva kun voi eurolleen kertoa palkkansa.

   Poista