30 kesäkuuta 2014

Vesilaskua ja asuntolainan maksua

Meidän taloyhtöissä on päätetty tasata vesimaksut käytön mukaan kahdesta vuodessa. Joka asunnossa on siis oma mittari lämpimälle ja kylmälle vedelle. Lämpimän veden hinnaksi on sovittu 6€/kuutio ja kylmän 3€/kuutio. Me on maksettu vedestä nyt kolmen hengen edestä vaikka se kolmas henkilö onkin vauva. Vesimaksu on 12€/kk/hlö. Tuo siis maksetaan joka kuukausi ja nyt on tasauksen vuoro. Laskeskelin että saataisiin palautuksena 84€. Eli on me hyvin maltillisesti lämmintä vettä kyllä käytetty. Hyvä niin. Pitäis olla joku laki (jos ei jo ole?) että joka asunnossa olisi tämmönen mittari. Kun on ihan tilastoitua faktaa että kun oma kulutus (oli kyse sitten sähköstä tai vedestä tai jostain muusta) laskee kun pääsee näkemään lukemat ja käytöllä on suoraan vaikutusta siihen mitä itse joutuu maksamaan. Näin säästyy luontoakin. Uudemmissa asunnoissahan noita mittareita taitaa kyllä ollakin jo (melkein?) kaikissa.

Maksettiin sitten myös jo vuoden 2015 asuntolainan pakolliset lyhennykset poikkeen. Ja tulipahan samalla testattua meidän pankin systeemeitä, näköjään pystyy maksamaan kuluvan ja tulevan vuoden lainanlyhennykset etukäteen mutta ei sen pidemmälle. No toi on jo ihan jees. Eli nyt tästä eteenpäin seuraavat 1,5 vuotta tarttee maksaa pakosti vain korot. Tämän hetken korkotason mukaan summa on noin 130€/kk. Ei paha. Tietty yhtiövastike ja sähkö ja vesi sitten päälle. Antaa kuitenkin vähän helpotusta tuleviin rahapaineisiin yrittäjänä kun pakolliset maksut saa mahd. pieniksi. Oishan se tietty kiva mikäli lainaa sais makseltuakin eikä vain korot juoksis.


5 kommenttia:

 1. Loistavia uutisia nuo!
  Yrittäjä harvoin pääsee lihottamaan rahapussiaan aivan toiminnan alkuaikoina joten täytyy todeta että ihan hyvän myötätuulen oot saanut aikaiseksi sille että pääsee rakentelemaan toimintaa mahdollisimman vähin painein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tsemppauksesta! kyllähän tuo vähän helpottaa henkisesti. mutta kyllä sitä silti toivois että yrittämiskuviotkin lähtis ainakin jotenkuten kivasti liikkeelle eikä ihan nollalla tarttis kovin pitkään mennä.

   Poista
 2. Mikä systeemi tuo etukäteenmaksu on? Mikä pankki tuollaista tarjoaa? Meillä on Nordea ja tällä hetkellä saadaan lyhennyshelpotusta, kun oli niin vaikea taloudellinen tilanne viimeiset puolitoista vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin kirjoitin tuosta etukäteenmaksusta: http://kitupiikkivuorotteluvapaalla.blogspot.fi/2014/06/asuntolainaan-lyhennysvapaa-ilmaiseksi.html
   Handelsbankenissa ainakin toimii nettipankin kautta noin. Muissa pankeissa en ole kokeillut.

   Poista
 3. Eikös sellainen laki jo ole että kaikkiin uusiin asuntoihin tuo vesimittari pitää asentaa,mutta niitä mittareita ei tarvitse yhtiön ottaa käyttöön jos ei halua!

  VastaaPoista