28 kesäkuuta 2014

Kesämeininkiä

Vähän kesämeiningeissä tässä oltu. Enemmän siis oikeastaan tullut tuhlattua rahaa kuin säästettyä. Ei mitään älytöntä mutta kyllähän sitä rahaa kuluu. Eilen tankkasin auton tankin täyteen ja se lysti esimerkiksi kustansi 90€. Ja kesälomareissut Suomessa ei vielä ole edes alkaneet..

Onneksi tilille on ropsahtaneet S-ryhmien korkoja taas hieman. Tässä 25.6.2014 tulleista koroista:
-Varuboden-Osla 10€
-Etelä-Karjalan OSK 10€
-Keskimaa 6€
-OK Hämeenmaa 10€
-Eepee 15€ (tää tuntuu tavallista isommalta, kiva, ehkä ovat nostaneet)
-Satakunta 6€

Ja kun nuo summat tulee kuitenkin x3 ni tekeehän noillakin jo jotain. Saatiin myös vuokrattua meidän pihavarasto uudestaan kun edellinen vuokralainen päätti toistaiseksi voimassaolevan sopparinsa heinäkuun loppuun. Vaikutti tyypiltä joka haluis pitää varastoa vuokralla pidemmän aikaa. Hyvä niin. On siitä kuitenkin jotain vaivaa aina etsiä uutta vuokralaista.

Meillä oli tuossa hääpäivä tällä viikolla. Laitettiin mummilaan/ukkilaan meidän 10kk vauva ja mentiin ensimmäistä kertaa elämässä hotelliin Helsingissä. Sitä ennen syötiin hyvin (ja kalliisti, ainakin meidän mittapuuhun), Pääruoka saatiin 2 yhden hinnalla, muuten oli normihinnat. Illallinen kustansi kahdelta 92€. Taisi olla ennätys. Mutta hyvää oli. Kunnon raflassa ehkä kerran vuodessa raskii käydä. Jos ois rikkaampi ni varmaan tulis käytyä useamminkin. Vaikka kerran kuussa. Ja leffassakin käytiin, sarjalipuilla ni oli vähän edukkaampi. Oli luksuspäivä kyllä. Mutta tietty hieman rahaa meni tuohonkin.

Syksyä myös on tässä tullut mietiskeltyä. Pari vaihtoehtoa olis. Yksi on että perustan yksinään toiminimen ja alan yrittäjäksi sillä tavalla. Toinen vaihtis ois se että laitan kolmen kaverin kanssa osakeyhtiön pystyyn ja sitten yritellään kimpassa. Elokuussa on aika TE-keskukseen, täytyy sielläkin vielä selvitellä asioita mikä ois järkevintä. Onhan sitä elämässä aina muitakin vaihtoehtoja mutta noi ois ne mun mielestä kivoimmat.

Onneksi heinäkuussa saa kesälomapalkan ja syys-lokakuussa isyysrahan ni tulot on hetkellisesti hieman isommat kuin 900€/kk. Ois kiva lyhentää asuntolainaa tai ostaa vähän lisää Seligsonia. Mutta toisaalta tuo yrittäjäksi alkaminen on kyllä riskaabelia että ehkä jotain on laitettava johonkin sukanvarteen vain ihan tyyliin hätävaratilille jos tulee tyyliin nollakuukausi tai kuukausia..

Tässä vähän kuulumisia. Kesä jatkuu ja mansikansyönti.


6 kommenttia:

 1. Antaisivatkohan seuraavat tekstit sinulle uutta ja erilaisempaa näkökulmaa ja miettimisen aihetta yksin pyöritettävän toiminimen ja kolmen kaverin kanssa perustettavan osakeyhtiön välillä. Kyseessä siis Ringelmann-ilmiö ja jaetun vastuun siirto:

  http://www.pollitasta.fi/2013/08/yksin-aina-yrittajampi/
  http://www.pollitasta.fi/2008/04/kenen-on-vastuu-osa-2/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä pointti. katoin vasta ton ekan. täytyypä kattoa toi tokakin ja mietiskellä asiaa kesän mittaan. Jotenkin ajattelin että sais synergiaa yhdessä tekemisestä. kyseessä kuitenkin ala jossa juttuja ei voi itsekseen tehdä vaan aina pitää olla tiimi. mutta tokihan sitä voi silti yksin puuhata ja palkata sitten kaverit tekemään.

   mutta hei, eihän Supercellkään ole yhden miehen firma..asioilla on siis puolensa ja puolensa. mutta kiitos ajattelemisen arvoisista ideoista, mietin ehdottomasti asiaa puolueettomasti kesän mittaan.

   Poista
 2. Ihan pakko kysyä että mihin vuokraajat käyttää sun pihavarstoa??Vai onko se siis sen kokoinen että mahtuu esim. auto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni varasto se on, ihan semmonen normi. Tähän mennessä on ollu perustavaraa kotoa, huonekaluja ja semmosta. Ovat vaikka muuttamassa ja tarttevat hetkeksi säilytystilaa. Yks tapaus oli että olivat ulkomailla pidemmän aikaa. Mun silmään monesti näyttää siltä ettei touhussa heidän kannaltaan ole järkeä, vastaavat tavarat sais kirpparilta sillä hinnalla mitä maksavat säilytyksestä. Mutta tavaroilla on tietty tunnearvoa. Ja eipähän niiden tartte etsiä niitä juttuja jostain kirppareilta jos ne niitten tavarat on just niitä mitä tarviivat. Yks ois halunnut tuoda pari moottoripyörää mutta siitä kieltäydyttiin.

   Poista
 3. Eepee on itseasiassa laskenut, on ollut tähän saakka 20 €. Mutta ihan hyvin silti, osahan ei maksa ollenkaan vaikka tulosta olisi tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Enpä tullut katsoneeksi mitä on ollut aikaisemmin. Ihan jees toi silti on.

   Poista