04 kesäkuuta 2014

Säästötavoite

Noniin, lisäsin oikeaan palkkiin säästötavoitteeni tämän tekstin pohjalta. Tuo sammakko on ihan tietoinen valinta koska tavoitteeseen tultaneen vasta kovin pitkän ajan päästä. Eli matka on pitkä mutta hidas. Voi olla että menee 10 vuotta. Jos hyvin käy niin 5 vuotta. Noi on niin pitkiä aikoja että saas nähdä kuinka käy. Elämä voi tuossa ajassa vielä muuttua moneen suuntaan. Tärkeää kuitenkin että on tavoite ja se on julkistettu ja suunta on oikea. Täytyy vielä tarkistaa tuo alkusumma ja päivittää sitten ihan oikea numero tuohon. Nuo on siis rahat jotka on tällä hetkellä Seligsonin Phoebus -rahastossa. Luultavasti jatkossa sama rahasto kyseessä mutta eihän sitäkään tiedä.


2 kommenttia:

 1. Näitä sinun blogeja olen tässä lueskellut ja ihan mielenkiinnosta täytyy kysyä. Miten päädyit juuri tuohon Seligsonin Phoebus-rahastoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys. Vois ihan kirjottaa oman tekstinsä tuosta. Lyhyt vastaus että testailin jotain muita rahastoja hieman ja suoria osakesijoituksia ja lueskelin ja "opiskelin" juttuja ja törmäsin kustannustehokkaaseen vaihtoehtoon eli Seligsoniin. ja sieltä sitten löysin Anders Oldenburgin jonka juttuja pitkään lueskelin. Hänen ajatuksensa maailmasta sekä hänen sijoitusfilosofiansa vaikuttivat todella hyviltä. Mielestäni hän on fiksu ja avoin tekemisissään eikä hötkyile turhaan joten uskon että jatkossakin tulos ois jees. Luepa ensin Phoebusblogi läpitte: http://seligson.fi/phoebus/index.htm
   Niin ja kaveri on vielä siitäkin erikoinen että on sijoittanut itse melkosen potin itse hallinnoimaansa rahastoon. Eli on omakin lehmä ojassa tosin kuin tositosi monella muulla salkunhoitajalla. Eli tykkään jätkän tyylistä.

   Poista