14 joulukuuta 2015

Isomman summan sijoittaminen kerralla

Vaimo sai aikoinaan perintönä Metsäliiton osakkeita noin 10 000 €:n arvosta. Noille rahoillehan saa reilun 5%:n koron. Tuohon on vielä ostettu lisäosuuksia sen mitä on voinut eli summa on nyt jotain 12 000€. Hommassa vaan kävi niin että vaimo myi metsät jokunen vuosi takaperin ja noita osuuksiahan ei saa pitää jos ei omista vähintään kolmea hehtaaria metsää. Nyt ne Metsäliitolta kyselevät asian perään. Päädyttiin siihen että parempi myydä nuo. Metsän omistaminen voisi periaatteessa olla ihan kivaa mutta kyllä siinä oma vaivansa on ja kun ala on lähes kokonaan outo itselle niin kaikkien kommervenkkien opetteleminen tuntui ainakin tähän hetkeen liian haastavalta. Rahat tuolta maksavat tilille kesä-heinäkuussa 2016 (ja siihen asti onneksi saapi vielä tuota korkoa rahoille). Siihen mennessä pitäisi sitten keksiä mihin nuo rahat laittaa. Ainakaan ei nyt laiteta asuntolainan maksuun. Sitä lyhennellään nyt minimisummaa, 350€/kk. Pari vaihtoehtoa tässä itsellä ollut mielessä, Seligsonin Phoebus -rahasto on semmonen oma lemppari, tykkään Anders Oldenburgin tyylistä hoitaa rahastoa ja kummunikoida asiakkaille. Phoebuksessa meillä on aivan liian vähän rahaa tällä hetkellä sisällä. Luultavasti jotain sinne siis. Toinen kiinnostava setti on Nordnetin Suomi Superrahasto. Näillä näkymin olen ehdottamassa vaimolle että rahat noihin jollain sopivalla jaolla. Phoebuksessa meillä on tällä hetkellä muutama tonni ja Superrahastossa ekat 50€. Jostain se on aina lähdettävä..

Ja jos malttia riittää niin ei ihan kaikkea kerralla vaan esim. 1000€/kk. Mä meinaan itse olla näissä vähän hätähousu eikä malttais odottaa esim. sitä vuotta että nuo rahat saisi johonkin sisään. No katsotaan - asiaan vaikuttaa varmasti myös se, miltä osakekurssit ensi kesänä näyttävät. Voihan nimittäin hyvinkin olla että osakekurssit ovat hiukkasen matalammalla tasolla kuin juuri nyt. Ainakin sitä laskua on tässä odoteltu jo jonkun aikaa. Jos kurssit olisi sopivan matalat eli maltillisesti hinnoitellut, niin summan voisi laittaa jopa kerralla tai kahdessa erässä. Onpahan kerrankin tämmönen positiivinen ongelma ratkottavana.

Onko suunnitelma mielestäsi hyvä vai huono?

2 kommenttia:

  1. Kerralla en ainakaan tuollaista summaa sijoittaisi varsinkaan osakemarkkinoille. Sitä ei kyllä vielä tiedä yhtään miltä markkinat ensi kesänä näyttää. Itse olen parkkeerannut rahaa tuleviin sijoituksiin kiinteää 8% osinkoa maksavaan yrityksiin, joissa pääoman voi kotiuttaa nopeasti (maks 2viikkoa). Kirjoitin juuri aiheesta blogissani http://matkallavaurauteen.com/kiinteaa-8-verovapaata-osinkotuottoa.html. Ei myöskään kannata unohtaa puskuria mahdollisena loppusijoituspaikkana jos se ei ole riittävän suuri (6kk kulut).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täytyy kattoa missä osakkeet menee enskesänä ja tehdä päätökset sen suhteen, ehkä sitä pitää ainakin vähän ajallisesti hajauttaa. täytyypä kattoa toi sun kirjoitus, verovapaana kiinteä 8% kuulostaa kyllä hyvältä.

      Poista