11 joulukuuta 2015

Avioero kannattaa

Olimme vaimoni kanssa molemmat avanneet aikoinaan eläkesäästötilin. Semmoinen kun oli aikoinaan muotia. Ehdothan noissa molemmissa oli ihan pöhköt. Kulut jotain ihan huimaa jne. Ja eroonhan noista ei ihan noin vain pääse. Meillä oli siellä joku 2000 - 3000€ rahaa kiinni yhteensä. No mitäs sitten? Ei kun lukemaan sopimuspaperia tarkkaan. Siellä sanottiin että jos on yli vuoden työttömänä, sattuu kuolemaan tai avioero kohtaa niin sopimus päättyy. No mikäs noista kolmesta vaihtoehdosta olisi helpoin? Avioeropaperit sitten vain vireille. Ja tämän paperin kanssa pankkiin hakemaan rahat. Jotain kuluja ne taisi veloittaa mutta ainakin sopimuksesta pääsi eroon ja sai rahat sieltä parempaan käyttöön. Nuorena sitä oli tyhmempi kuin nyt ja lähti mukaan tuommoiseen eläkevakuutusjuttuun, toki vuosien saatossa asiat ovat muuttuneet ja aikoinaan eläkevakuutuksessa oli jopa jotain järkeä (niillä ehdoilla mitä sitä silloin siis tarjottiin).

Vaimo onneksi suostui menemään vielä uudestaan naimisiin projektin jälkeen. Sitä ei onneksi ehdoissa mainittu että saako saman tyypin kanssa mennä uudestaan naimisiin..
Eli edelleen ollaan (onnellisesti) naimisissa saman ihmisen kanssa kuin ennen projektia. Jäi hauska muisto tästä maistraatin tietoihin, toinen avioliitto tässä sitten menossa..

Verothan tuosta piti maksaa ja jotain kulujakin muistaakseni. Mutta oletan että tämä oli silti järkevää. Ja henkisesti on kiva päästä eroon jostain josta ei halua olla osallisena. Ja kyllä niille rahoille keksittiin sitten paljon parempaa käyttöä.

9 kommenttia:

 1. Eikös avioerossa tule syvälliseen harkintaan uusi yritys yhteenmenosta? - Hyvä jos noin kivuttomasti meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onhan se niin että aina jos on pidemmästä avioliitosta tai muusta suhteesta kyse niin ei se koko aikaa ihan kivuttomasti mene. mutta jos se ois tohon "leikki"eroon kaatunut tämä homma ni oishan se kaatunut sitten jossain vaiheessa muutenkin.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Mies suostui eroon ja pääsen irti eläkevakuutuksestani. Riittikö pankillesi erohakemus vai pitikö eron olla virallinen, eli 6 kk harkinta-ajan täyttynyt ja ero vietybloppuun. Kauanko koko prosessissa meni? Mitkä olivat maksettavat kustannukset? Kiitos josnviitsit vastailla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä mun ois pitäny kaks kertaa harkita ennen kuin julkaisen ton kirjotuksen.. nyt tästä alkaa sitten joku avioero-buumi. no toivottavasti ei nyt ihan sentään. ja hei - te jotka uskotte avioliittoon ja rakastatte toisianne ni muistakaa sit mennä takaisin naimisiin (saman tyypin kanssa).

   me vietiin varsinainen lopullinen paperi. eli piti ootella toi harkinta-aika loppuun. tosta on aikaa hetki kun toi tehtiin ni en ihan kaikkea muista, eipä siinä sitten kovin kauan menny ton harkinta-ajan lisäksi, joku ehkä muutama viikko että rahat sai tilille ja oltiinkin jo takas naimisissa. tätä nykyä taitavat periä 100€ avioerohakemuksesta. sen lisäksi kuluja tuli eläkevakuutuksen myöntäneeltä pankilta kun purku tehtiin, en valitettavasti muista paljonko mutta ihan 100%:a ei rahoista saatu sieltä ulos. prosentti mitä ne vei välistä taisi olla aika isokin mutta riippuu tietty siitä rahalaitoksesta kenen kanssa asioit.

   Poista
 3. :D Huippujuttu! Nyt on sitten kaks hääpäivää muistettavana.

  - Suotar

  VastaaPoista
 4. Ihan mieletön tarina. Ite oon hujahtanut kanssa noihin eläkevakuutuksiin aikanaan - onneksi on omissa nimissä... Vai tarkottaakohan se, että mulla vaihtoehtoina työttömyys tai kuolema, kun tuo kolmas on yksinään vähän vaikeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä jo harmittelin että aiheuttaako tämä mun kirjotus jonkun avioerobuumin, mutta sun viestin perusteella vielä pahempaa luvassa.. no ei vaan. ei tämmösillä asioilla sais kai edes hassutella.

   no mut hei, ainahan sä voit mennä kaverin kanssa naimisiin ja erota seuraavana päivänä. voitte vaikka riidellä vielä siinä illalla ni on sitten uskottavampaa hakea eroa seuraavana päivänä.

   emmä muuten tämmöstä vinkkiä edes heittäis (siis alunperin) mutta minusta noiden eläkevatuutusten ehdot ovat lähellä petosta tyhmien (myös minä mukaanlukien) asiakkaiden suuntaan.

   Poista
 5. Life is good if you have your loved one, I say this because when I had problems with my lover, I never saw life as a good thing, but thanks to Temple Of Answer Dr. Obodo to help me put the spell brought my lover to me within 48 hours. My husband left me for another woman after 7 years of marriage, but Dr. Obodo helped me convey the magic that brought her to me in 48 hours. I do not tell you more details about myself, but I only recommend those who have problems there in relationships or marriage to contact Dr. Obodo using this data;
  ( templeofanswer@hotmail.co.uk)
  Whatsapp: + 2348155425481

  VastaaPoista
 6. Oho, aika ratkaisu. Meillä on myös säästöjä, niiden kanssa painitaan. Meillä kun avioero on tapahtumassa, ja lakimieskin tulee hommata. Ei ihan samalla kaavalla mennä, mutta toivottavasti päättyisi hyvin silti.
  https://kotkanlakitoimisto.fi/#yksityiset

  VastaaPoista