08 helmikuuta 2015

Kuinka maksaa asuntolainaa 60 000€ kahdessa vuodessa

Niin eli miten sitä asuntolainaa saisi maksettua hyvään tahtiin? Vaimo tuossa tänään laskeskeli millä tahdilla lyhennykset on menneet. Nyt viimeisen kahden vuoden aikana lainasta on sulanut 60 000€. Summa tuntuu tosi suurelta. Älyttömän alhaiset lainankorot tietty on jeesanneet eli lähes kaikki asuntolainaan syydetty raha on mennyt lyhennyksiin ja korkoihin vain joku mitätön summa. Jotta tuommoiseen lyhennystahtiin on päässyt, on se tietysti vaatinut kaikenlaista säästämistä asiassa jos toisessakin. Pienet asumiskulut on myös ratkaisevassa osassa. Suurin osa isosta lainanmaksusummasta menee kyllä vaimolle. Itsehän olen viimeisen kahden vuoden aikana pitänyt kuitenkin vuoden verran vuorotteluvapaata. Kiitollinen saa olla siitä että töitä on riittänyt sopivasti, itsellä nyt sen verran kuin mitä on kerennyt vuorotteluvapaan lisäksi tekemään ja vaimolla on ollut ihan sopivasti keikkaa. Eikä tässä mitään isotuloisia olla. Melko keskimääräistä sanoisin, riippuu tietysti siitä mihin vertaa. Pienet kulut on kuitenkin se avain ennemminkin kuin isot tulot. Tai oikeastaan pienet kulut säännöllisissä menoissa. Sitten voi välillä tuhlaillakin enemmän johonkin kertaluontoiseen ja silti rahaa jää säästöön.

10 kommenttia:

 1. Hyvää vauhtia todella!
  Velattomuus on tila, jossa on aika mellevää olla, ellei sellaista ole aikoihin kokenut. Ainakin omalla kohdalla se sai aikaan kokemuksen, kuin olisi linnasta päässyt.
  Veloista on paras aika päästä eroon matalien korkojen aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä ole kuin se pari vuotta kun oltiin alle viikko (6 päivää) velattomia. Silloin saatiin edellinen asunto (kerrostalokolmio) juuri maksettua. Mutta kyllä, onhan se huojentava fiilis. Nyt on jo melko huojentunut olo kun lainamäärä on sopivan maltillinen, ehkä ei edes tule pidettyä niin kiirettä lyhennysten kanssa. Tai sitten vaan maksellaan loput lainasta niin nopeasti kun voi ja sitten mietitään muita juttuja.

   Poista
 2. On kyllä komia luku, 2500e/kk + korot?
  Meillä lyhenee tällä hetkellä 100k+ laina n.500e/kk "vauhdilla" eli velkavankeus jatkuu vielä pitkään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo korot päälle mutta eihän ne nyt oo kun jotain 100€/kk ja niistäkin saa osan vielä veronpalautuksena takaisin. Melko samansuuruinen laina suurinpiirtein meillä sitten tällä hetkellä on. Hiljaa hyvä tulee, eikös ne niin sano =)
   Tärkeää että suunta on oikea. Ja se vankeus-asia on paljon pään sisältä kiinni. Itse ainakin yritän ajatella sillain vapaasti että vaikka onkin "velkavankilassa" niin se on vaan rahaa ja monesti on järkevääkin olla velkaa. Eli aina ei edes kannata hoppuilla maksujen kanssa.

   Poista
 3. Huikea saavutus :) Mutta utelias kun olen olisin halunnut saada itse esittämääsi kysymykseen hieman konkreettisemman vastauksen kuin "ei ne suuret tulot, vaan pienet menot". Esimerkiksi, paljonko teillä menee muihin pakollisiin elämisen kuluihin; ruokaan, yhtiövastikkeeseen, bensaan jne? Luulisin, että kuitenkin lähemmäksi 1000e/kk. Jotenkin en vaan pysty ymmärtämään miten tuo on mahdollista, vaikka itsekin olen kovin säästäväinen ja laitamme kaiken ylimääräisen asuntolainan maksuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin tehdä tuosta oman blogikirjoituksen. Kysymys on hyvä. En oo tänne aikaisemmin kirjoitellutkaan tarkempaa listaa menoista. Yritänpä semmoisen saada aikaiseksi piakkoin.

   Poista
 4. Oi, jos nuokin rahat olisi sijoittanut, sen sijaan että antaa ne pankille... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, onhan se noinkin. Toisaalta me ne rahat sieltä pankista on ihan ite otettu ja joskus ne sinne pitää palauttaa. Ei ne siis meidän rahoja ole vaan lainarahoja joita nyt palautellaan.

   Poista
 5. Wow! Samalla tahdilla olisi minun asuntolainani jo kokonaan maksettu. Tällaiset esimerkit antavat hyvää muistutusta siitä, että tarvittaessa asuntolainan voisi tosiaan kuitata pois jo muutamassa vuodessa. Osa-aikatyön tuloilla en tietenkään ihan samaan pysty, koska lyhennän lainaa yksin, mutta tahtia olisi varaa hieman kiristää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä sitä pystyy vauhdikkaamminkin lyhentelemään. Totta kyllä se että jos lainaa yksin lyhentelee niin tilanne on melko eri eli ihan samaan lyhennystahtiin ei ihan pienillä tuloilla pysty. tietty laina luultavasti on myös pienempi kuin vaikkapa perheasunnossa.

   Poista