28 tammikuuta 2015

Luovuttaminen

Tulipa käytyä luuytimen luovutusoperaatiossa viime perjantaina. Vajaan parin tunnin ajan ne sieltä olivat kuulemma kaivelleet sitä luuydintä, litran verran ne sitä olivat sieltä kaapineet. Nukutuksessa tuo tapahtui joten sinänsä iisi homma. Hemoglobiini vähän tipahti kyllä alas joten hieman väsynyt olo tässä on ollut. Ja alaselässä fiilis että on joutunut karatekan käsittelyyn. Sairaalassa oli ihan kivaa olla, saipahan vaan maata ja ilmaista ruokaa tuotiin eteen säännöllisin väliajoin.

Tämä viikko on sitten tuon jäljiltä sairaslomaa. Viimevuotisen vuorotteluvapaan takia mulla ei talvilomaa olis ollutkaan joten tavallaan SPR tarjoaa mulle viikon "talviloman". Ne siis maksavat työnantajalle operaation takia tulevat sairaspäivät jotka joutuu olemaan töistä poissa. On tästä muutakin hyötyä itselle, sainpahan superperusteellisen terveystarkastuksen. Tutkivat varmaan kaiken mitä nyt vaan voi. Verikokeessakin verta piti laittaa 18:sta eri purkkiin joilla siis tutkittiin vaikka mitä. Kai minä nyt sitten olen melkosen terve kun ne läpi päästivät. Sain myös paketin särkylääkettä jota tosin en onneksi ole tarvinnut. Sekä paketillisen rautatabletteja, niitä ehkä täytyy ihan syödäkin. Sain myös 10€:n arvosta jotain Orionin perusrasvaa. Eikä ole useampana päivänä tarvinnut itse ostaa mitään ruokaa itselleen, jotain pientä säästöä siitäkin kertyy. Säästömoodi ajattelussa se on näköjään joka tilanteessa. Ja hei olihan tuosta jollekin tuntemattomalle ihan oikeata hyötyäkin. Ainakin on tehnyt sen mitä voi.

Kämppiksen kanssa tuli sairaalassa puhuttua kun hänellä on juuri joku pahempi veritauti mihin joutuu syömään tosi kalliita lääkkeitä. Hän oli reseptin mukaan hakenut pari pakettia lääkärin määräämää lääkettä. Olikin sitten käynyt niin ettei kyseistä lääkitystä ollutkaan aloitettu. Oliko joku toinen lääke ollutkin parempi tai jotain vastaavaa. Muta eipä noita apteekista jo haettuja, avaamattomia,  lääkkeitä voinutkaan enää palauttaa. Parin pienen lääkepaketin arvo oli jotain 11 000€ ja roskiinhan ne meni. Avaamattomat paketit. Kyllä mä mietin että jopas on taas yhteiskunnan varoja käytetty fiksusti. Vaikka laittasivat taksilla aina päivän / parin annoksen potilaalle suoraan kotiin. Halvemmaksi sekin tulisi kun tommosta järjetöntä tuhlausta harrastaa. Eikä tämä varmasti ainoa kerta ole kun noin on käynyt. Täytyy kyllä johonkin hesariin tai jollekin poliitikolle kirjoittaa että jotain vois tällä tehdä. Ei oo kivaa että verovaroja tommoseen tärvätään.


6 kommenttia:

 1. Oot kyllä tehnyt hyvän työn kun oot luuydintä käynyt luovuttamassa! Tuosta tuhlauksesta oon ihan samaa mieltä. Työskentelen vanhustenhoidossa ja aina silloin tällöin käy niin että on tilattu vanhukselle apteekista jokin lääke, jota ei sitten aloitetakaan. Täysin avaamaton ja käyttämätön lääkepaketti ja apteekki ei huoli sitä takaisin. Palautusoikeus käyttämättömälle tuotteelle on kyllä melkein kaikissa muissa paikoissa muttei näköjään apteekissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan tuon ymmärtää etteivät halua lääkkeitä takaisin. mutta jos edes tommosissa älyttömin hintaisissa jotenkin rajoittaisivat määrää mitä annetaan asiakkaan mukaan kerralla..

   Poista
 2. Rohkea veto ja hyviä ajatuksia! Tuosta voi ottaa mallia yksi jos toinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos auttaminen kiinnostaa, tässä linkki kantasolurekisteriin:
   http://www.veripalvelu.fi/www/kantasolut

   Erityisesti nuoret miehet ovat kaivattuja rekisteriin.

   Poista
 3. Todella mahtavaa, että kävit tekemässä hyvän työn. Itse olen saanut kantasolusiirron, joten omakohtaista kokemusta aiheesta. Nostan hattua, elämänkokoinen lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttuhan tuo on. Saisi useampikin liittyä rekisteriin. Ei siitä edes niin iso vaiva ole vaikka itsellä on edelleen selkä melko hellänä vaikka operaatiosta on jo useampi viikko aikaa.

   Poista