07 tammikuuta 2015

Vuoden alun ajatuksia

Näin se on uusi vuosi taas lähtenyt käyntiin. Päällimmäisenä mielessä että meidän pikkuvauva on saamassa syksyllä sisaruksen. Silloin meidän perhe kasvaisi siis nelihenkiseksi. Sen enempää ei sitten kyllä tule, silloin ois sit ihan ideaalimäärä porukkaa. Tilaa täällä on jo ihan riittämiin, on molemmille oma huonekin jo valmiina.

Harmi kun vuorotteluvapaata ei voi useammin pitää (viiden vuoden karenssi edellisen päättymisestä). Ois kiva olla mahdollisimman paljon taas kotona kun on pieni vauva hoidettavana. Mun mielestä se on miehen velvollisuus olla tukemassa vaimoa niin paljon kuin mahdollista. Ja onhan se tosi kivaakin. Ihan tyhjän päälle ei kuitenkaan oo varaa taloudellisesti heittäytyä. Ajatuksissa ois aikuisopiskelu. Jos kattois jotain kivaa lisäopiskelua vaikka etänä ja ois sit päivisin ihan vauvaperhe-arkea elämässä ja sit iltaisin hieman puuhastelis opintojen parissa. Noin sitä sais (jälleen) jonkun tonnin kuussa käteen jolla jo pärjäilis vaikka vuoden verran. Aikuiskoulutustuki siis viralliselta nimeltään. Mun tänhetken palkan (2300€ /kk, neljä päivää viikossa) mukaan saisin 1378,56€/kk ja siitä verot pois. Tolla jo pärjäis. Täytyy mietiskellä, on tässä syksyyn aikaa. Sitä ennen sit yrittää maksaa asuntolainaa pois sen mitä voi.

Yksi hassu ajatus vielä osui mieleen kun anopille etsitään sopivaa yksiötä ni oli sen verran muikea tapaus että laitettiin ittemmekin jonoon jos sitä alkais sijoitusasunnon omistajaksi. Voi olla ettei natsaa mutta katotaan. Uudisasunnosta kyse. Näytti sen verran järkihintaiselta että jos ostais ja vuokrais kahdeksi vuodeksi ni veikkaisin että ehkä jonkun 7000€ saattais saada voittoa jos silloin myisi. Tämä siis ihan hatusta heitetty arvio. Kyseessä nosteessa oleva alue johon paljon rakennetaan. Tämä ei nyt ole minkään taloussuunnitelman mukainen veto vaan päähänpisto.

Näillä pelimerkeillä sitten vuoden alkua eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti