29 lokakuuta 2014

Laina alle sadantonnin!

Jes, rajapyykki saavutettu, asuntolainaa on nyt 99 900€. Jee. Tosin vastapainoksi osakesalkku hieman hupeni, osa meni lyhennykseen ja osa jäi odottelemaan jotain muita aikoja. Loppuvuosi ja ensvuosi vois keskittyä lainanmaksuun lähinnä, jos pääsis jonnekin 70 - 80 000€:n väliin lainamäärässä ni ois jees. Sit tuntuis että sitä on jo vähän. Nyt voi muuten tavallaan ajatella että talo on jo aikalailla oma ja vain tontti on maksamatta. Rivarin rakennuttanut yhtiö osti tontin 375 00€:lla ja siitähän nyt neljäsosa on meidän osuus eli reilut 93 000€. Paljoa tuon enempäähän tuo asuntolaina ei tällä hetkellä olekaan. Eli mökki on jo oma! Vain tontti maksamatta.. No siinäkin riittää tekemistä hetkeksi aikaa.

11 kommenttia:

 1. Onnea saavutuksesta. Minulla on tuohon vielä matkaa! Kaiken lisäksi menetin juuri työni. No, lainaa maksetaan silti. Kaikesta muusta sitten pihistellään. Kiitos inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tsemppauksesta, sitä tässä tarvitaan itse kukin. Ja hei kyllä niitä töitä vielä löytyy. Nauti vapaudesta siihen asti.

   Poista
  2. No nyt löytyikin jo :) Mukavaa. Tosin vain sijaisuus, mutta kuitenkin reilun mittainen (> 1v). -sama-

   Poista
 2. Ei ollenkaan paha! Varmasti hieno tunne, kun pääsee pois kuusinumeroiselta. Tuolla tahdilla ei laina kyllä enää pitkään piinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oli toi henkisesti ihan kiva rajapyykki. jos hommat menee hyvin ni ei tuossa välttämättä kauan mene mutta ajat on tietty vaikeat joten voi tuossa hetken vielä kestää että tuo on maksettu.

   Poista
 3. Onnea saavutuksesta! Oma asuntolaina humpsahtaa piakkoin alle 200t (yhteissumma puolison kanssa) ja odotan kyllä sitä kovasti :D Voin vaan kuvitella, miltä tuntuu kun lainaa olisi vielä 100t vähemmän. Saanko udella paljonko asuntonne on maksanut ja otitteko lainaa koko summan? Kiinnostaisi tietää paljonko olette lainaa yhteensä maksaneet ja miten nopeasti :) Me olemme maksaneet kolmessa vuodessa noin 60t ja olen kyllä tästä saavutuksesta todella ylpeä kun palkkatasolla ei hirveästi voi kehua retostaa. Tosin jotain aikaisempia säästöjä on myös käytetty lainan lyhentämiseen.

  Toivottavasti ehdit vielä blogiakin päivittelemään :) Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina se ruoho on vihreämpää jossain muualla. sä haaveilet sadantonnin lainasta (toistaiseksi) ja mä velattomuudesta =)
   Nykyisen asunnon hintapyyntö oli 450 000€ ja tingattiin hieman eli kauppahinnaksi jäi 430 00€. Ei onneks koko summaa otettu lainaa. Tätä ennen asuttiin kerrostalokolmiossa ja kerettiin 6 päivää olla siellä velattomia ennen kuin sitten otettiin hieman lisää lainaa. oikeassa reunassa oleva sammakko-laskuri näyttää että näköjään tästä uudesta kämpästä oli 152 000€ lainaa ja nyt ollaan menossa 92 200€:n kohdalla. muutettiin tähän maaliskuussa 2013 eli mun mielestä on tahti ollut hyvä kyllä kun alle keskivertotulojen ollaan kuitenkin tulotasolla. hyvä on tahti myös teillä ollut, harva tuommoiseen pystyy. tänään sain maksettua 600€ lainaa veronpalautuksista.
   onpa jäänyt blogin päivittäminen, ei tunnu aikaa löytyvän. jo jossain välissä sit taas laitan jotain. tsemppiä sun lainanmaksuun!

   Poista
  2. Oho! Teillä on siis ollut jo noin 280t asunto maksettu kolmikymppisenä, mahtava saavutus :) Omakin tilanne tuntuu kaveripiiriin verrattuna rahallisesti mukavalta, mutta saati että olisi maksanut asuntolainaa jo noin 350t sen meikäläisen 60t sijaan. Ei voi muuta kuin ihaillen nyökytellä päätään, heheh. Mutta tässä huomataan taas se tosiasia, että kyllä oman asunnon hankkiminen jo nuorella iällä kannattaa, jos nyt ei ole mahdollisuutta johonkin reilusti alle markkinahintaiseen vuokrakämppään.

   Poista
  3. Joo onhan tämä hyvä tilanne täytyy myöntää. siitä edellisestä kerrostaloasunnosta saatiin kolmen vuoden asumisen jälkeen yli 80 000€ (verovapaata) voittoa. meidän kohdalla ainakin omistusasuminen on ollut hyvä vaihtoehto. 16-vuotiaasta asti asuntosäästäminenkin on jotain auttanut ja heti parikymppisenä eka oma asunto. tosin että näin isoon summaan on päästy on osa-apuna ollut myös vaimon saama perintö.

   Poista