21 lokakuuta 2014

Lisätienestien hankkimisyritystä, joustavaa hoitorahaa sekä kiertovesipumppua

No näinhän siinä käy että kun töissä pitää käydä ni jotkut asiat jää kuten blogin kirjoittaminen. Nyt olen tässä joitakin viikkoja ollut ihan oikeissa töissä, neljä päivää viikossa -sopparilla. Tosin olen kerryttänyt tässä nyt tunteja tekemällä suunnilleen viisipäiväistä viikkoa jotta voipi sitten tarvittaessa olla poissa. Kivaa kyllä pitkästä aikaa olla töissä. Työkavereistakin useimmat on mukavia ja haasteita monen asian kehittämisessä riittää. Eilen oli palkkapäiväkin, ei sitä nyt kovin paljon tilille tupsahda näin nelipäiväisellä liksalla mutta taisi sitä tulla 1750€ jos en väärin muista. Kyllä sillä nyt jo ihan tarpeeksi herroiksi elää. Maksoin tänään asuntolainaa 700€:lla, nyt lainaa on jäljellä 103 000€. Eiköhän se tuossa jopa ennen vuodenvaihdetta ole alle maagisen sadan tonnin. Joku virstanpylväs sekin on.

Kuun lopussa tulee vielä (helmikuuhun asti) korotettu kotihoidontuki. Se on ennen veroja n. 550€. Siitä jää mukavasti kyllä verojen jälkeenkin. Vaimolle saatiin isointa mahdollista joustavaa hoitorahaa. Se on 243,13€/kk (ennen veroja). Kun hän siis vähensi yksityisyrittäjänä duunit huomattavasti pienempään määrään ja on pääosin lapsen kanssa kotona. Luin hikipäässä Kelan sivuja ja niiden perusteella myös mun pitäisi saada joustavaa hoitorahaa, hieman vähemmän tosin (joku reilu 160€/kk). Kela kyllä laittoi mulle lapun että en saisi tuota. Laitoin sinne sit takas valituksen asiasta. Soitinkin sinne ja oli kyllä mielenkiintoinen keskustelu. Virkailija sanoi että niin kun sä nyt kerta hoidat tätä lasta silloin kun et ole töissä (vähensin 5-päiväisestä työviikosta 4-päiväiseen jotta voisin olla lapsen kanssa kotona) niin et ole oikeutettu joustavaan hoitorahaan. Ymmärrän kyllä ihmisten tuskan Kela-kiemuroihin. Eli ensin mun piti toimittaa Kelaan lappu jolla (työnantajan allekirjoituksen kera) todistan että olen nimenomaan lapsen hoidon takia lyhentänyt työaikaani että voin hakea joustavaa hoitorahaa. Sitten (pihalla oleva) virkailija selittää että mun pitäisi laittaa lapsi hoitoon kerran viikossa juuri siksi yhdeksi päiväksi jotta voisin saada joustavaa hoitorahaa.. Kyselin vähän että hetkinen, mikäs tämän joustavan hoitorahan tarkoitus on? Itse kun luulin että sen pointti on että voi olla lapsen kanssa kotona. No en jaksanut jatkaa puhelua kovin pitkään vaan rustasin sinne valituksen. Saas nähdä mitä vastaavat.

Viime viikolla taloyhtiön hanasta ei oikein tullut lämmintä vettä. Selvitettiin mistä oli kyse ja tänään lopulta selvisi että kiertovesipumpuksi oli alunperin asennettu jollain tapaa väärä laite ja se oli sen takia rikkoutunut. Laitteen valmistaja on nyt luvannut uuden laitteen ilmaiseksi tilalle. Sen sijaan asennusfirma oli vähän asennuskuluista että ehkä me jouduttais maksamaan. No arvatkaa vaan että aionko suostua? Me ei kyllä voida olla millään tapaa vastuussa siitä jos rivarin rakentajat on sinne laittanut alunperin jonkun ihan väärän jutun. Periaatteesta kyllä aion pitää huolta että me ei makseta euroakaan tuosta.

Niin on tässä tullut rahaakin tuhlattua. Ostettiin uusi sohva ja samalla olkkariin uusi matto ja sohvapöytä. Sekä ruokapöydän tuolit. Ja ruokapöytäkin pitäisi sit tietty vaihtaa.
Sohvasta olen aivan fiiliksissä. Edellinen oli hieno joo, suomalainen design-tuote. Mutta liian jäykkä. Nyt on iso ja rento, just mun makuun. Toivotaan että noilla mentäis sit seuraavat kymmenen vuotta. Kyllä projekti kukkaroa sen verran rankaisi. Vaikka alesta olikin ja vielä tingattiin päälle.

Noi lisätienestit, olen nyt vielä jonkun verran kontaktoinut firmoja ja yrittänyt kaupata osaamistani. Moni on kiinnostunut mutta kauppa ei vielä ole käynyt. Saas nyt nähä miten käy. Huomenna pitäis yksi tarjous lähteä jälleen, piän peukkuja että menis läpi. Mutta ajat on kovat. Onneks on vakiduuni. Jos tuolta tuloja tulee ni ne menee asuntolainaan sekä jonkun verran osakkeisiin. Tulipa paljon asiaa kun en ole hetkeen kirjoittanut. Blogin nimikin pitäis osata vaihtaa kun eihän tässä enää vuorotteluvapaalla olla..

4 kommenttia:

 1. Älä tee sitä virhettä blogin nimeä vaihtaessa, että vaihdat myös blogin osoitteen. Tällöin kaikki viittaukset ja vanhat linkit katoavat. Myös muiden blogeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katotaan saanko mä niin paljon aikaiseksi että oikeasti vaihtaisin tän nimen. Pitäs keksiä uusi nimi ja sitten kun en osaa sitä edes noin vain vaihtaa..

   Poista
 2. Hei, katselin tota sun säästötavoitetta. Onko sulla jotain aikataulua? Paremmin nyt varmaan taas kertyy kun saat palkkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no ei oo. siks siinä se sammakko onkin. tavoite on ollut joka kuu laittaa jotain osakkeisiin, vähintään 20€. näin se on mennyt vuodesta 2008 asti. enemmän tässä nyt panostellaan asuntolainan maksuun. hieman jo olen alkanut sijoituspanoksia nostaa, joskus vähän isompia panoksia sinne, tässä kuussa meni joku 100€ osakkeisiin.
   tuntuvat vaan niin kalliilta nuo osakkeet, muuten olisin jo hieman enemmän kallistanut suuntausta osakepuoleen asuntolainan maksun sijaan.

   Poista