24 huhtikuuta 2014

Viivästynyt lento - rahat takaisin?

Käytiin tuossa pääsiäisenä Kroatiassa lomailemassa. Eestaas oli Finnairin suora lento Dubrovnikiin. Mennessä tosin kävi niin että kun oltiin lennetty 1,5h niin kapu ilmoitti että jos ette vielä huomanneet niin aurinko onkin nyt koneen toisella puolella ja olemme menossa takaisin Helsinkiin. Eka luulin että kyse on aprillipilasta. Mutta ei, jonkun teknisen vian takia sitten siinä lennettiin takaisin Helsinkiin ja uudelle koneella sit uus lento. Hieman päälle neljä tuntia myöhässä sitten oltiin lopulta perillä kohteessa.

No sit heti selvittelemään että mites tämmösessä tilanteessa, saapiko jotain korvauksia? Kuluttajaviraston sivuilta löytyi tietoa että EU:n tuomioistuimelta on ennakkopäätös jotta yli 3h pituisista myöhästymisistä pitäisi saada vakiokorvaus. Meidän tapauksessa 400€ / lentolippu. Ylen sivuilta löysin sitten tekstiä siitä että lentoyhtiöt yrittävät luistaa noiden vakiokorvausten maksamisesta. No eipä ihme, isoista summista on kyse lentoyhtiön osalta. Lueskelin netistä muutakin asiaan liittyvää ja epäselväksi se sitten jäi että saadaanko noita korvauksia. No täytyy tehdä hakemus ja katsotaan miten käy. Jos teknisen vian on aiheuttanut vaikkapa moottoriin lentänyt lintu, niin korvauksia ei olisi tulossa. Muu tekninen vika taasen pitäisi oikeuttaa korvaukseen.

Pääasia kuitenkin että loma oli kiva ja rentouttava. Suosittelen Splittiä enemmänkin kuin Dubrovnikia Kroatian kävijiölle. KRKA-luonnonpuisto oli huikea! Sinne ihmeessä käymään jos matka käy Kroatiaan. Tai Splitvice-puistoon joka kuulema vielä  huikeampi, siellä ei tosin käyty. Nyt laukkuja purkamaan ja hakemusta tekemään.

2 kommenttia:

  1. Ilman muuta hakemusta sisään! Ilmoita sitten miten kävi. Kun perusteissa on selkeästi kerrottu mitä konkreettista haittaa viivästyksestä on koitunut, voi korvausta tullakin. Itse olen joskus saanut,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuo on itse asiassa eri juttu että mitä haittaa asiasta on ollut. tuo vakiokorvaus (meidän tapauksessa 400€) pitäisi tulla joka tapauksessa vaikka "haittaa" ei olisikaan tullut.

      Poista