26 huhtikuuta 2014

Säästöä sähköstä

Teema jatkuu. Kilpailutin taloyhtiön sähkön ja otimme kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen. Hinta muuten yrityskäyttäjälle on huomattavasti edukkaampi kuin mitä yksityiskäyttäjä sähkönsä saa.
Löysin omasta sähkönkäytöstä porsaanreiän jota en vain ollut aikaisemmin tajunnut. Meillä on tässä uudessa (no on me vuosi tässä jo asuttu) ulkovarasto jossa on sähköpatterilla lämmitys. En ollut sen säätöihin koskenut ja jotenkin se ei edes tullut mieleen kun se on asunnon ulkopuolella. Siellä varastossa nimittäin on ollut noin 20 astetta lämmintä kesät talvet. No nyt kun tajusin asian niin säädin patterin niin että lämpö pysyy kymmenen asteen kieppeillä. Varsinainen säästö saadaan vasta enstalvena koska pahimmilla pakkasilla vasta näkee mitä tuo oikeasti vaikuttaa asiaan. Hieman kyllä harmittaa kun on niin kovin yrittänyt säästää sähkössä ja sitten löytyy tuommoinen tyhmyyksissä jätetty porsaanreikä. Hölmöläläisten säkistäkin valo karkaa jo pienestäkin reiästä.

Tulipa sitten omakin (eko)sähkö kilpailutettua. Säästöähän siinä sai. Sähkön hinta on jostain syystä muuten tällä hetkellä tosi matalalla. Lähes kaikki sähköyhtiöt on kovasti tiputtelemassa hintoja. Ja kai nuo määräaikaisetkin on historiallisesti kivan matalalla. Otimme 12kk:n määräaikaisen sopparin Perusmaksu: 1.10 eur/kk (sis. alv 24%)
Energian hinta, Yleissähkö: 5.51 snt/kWh (sis. alv 24%)

tuo oli halvinta ekosähköä mitä meille kilpailuttaja.fi tarjosi. minusta ihan jees hinta. täytynee vuoden päähän laittaa kalenteriin että tulee tarkistettua mikä on hintataso silloin. tai jos joku tietää mistä irtoaa vielä edukkaammin ekosähköä niin saa kertoa.

4 kommenttia:

 1. Pörssisähkö on pitkän päälle halvin ratkaisu, mikäli liittymäsi on jo tuntimittauksen parissa.
  Vähän sama idea kuin lyhin euribor on halvin lainamuoto..
  Sähköyhtiöt ei noita hirveästi vaan markkinoi koska niiltä se on pois.
  Esmes nyt sähkö on ollut pitkään 25-45€/MHw, kuitenkin myyntihinnat kuluttajille koko ajan jotain 60-70€ eikä koko talvena ole juuri menty tuon 60€ yli.

  Mutta markkinoilla toimii sama pelottelueperiaate "mut sit joskust tulee se piikkisähkö jolloin se sähkö maksaa sikana.." no sitä voi talvikautena seurailla vähän kulutusta niiden varalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi onkin hyvä tietää. euriborien suhteen olen ollutkin enemmän kartalla ja ottanut niin lyhyen kuin saa (3kk). mutta sähkön hinnoista en ole ollut niin kartalla. täytyneepä muistaa tämä sun vinkki kun seuraavan kerran on mahis vaikuttaa sähkön hintaan (eli kun tuo vuoden määräaikainen on kulunut).
   vaikka nyt joskus joutuiskin maksamaan enemmän kuin muut ni jos useimmiten maksaa vähemmän kuin muut ni plussallehan sitä kokonaisuudessaan jää.

   Poista
 2. Otitko siis kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen vai 12 kk? :D

  VastaaPoista