21 maaliskuuta 2019

Talliostoksilla

Huh, tässä on melkein pari vuotta vierähtänyt elämästä. On siitä pitkä aika kun tänne olen viimeksi kirjoittanut. Peruskuvion pyöritys pienessä lapsiperheessä vie ajan ja energian ylimääräisiltä jutuilta tehokkaasti. Pieni liiketila, jonka ostin kesällä 2017 on toiminut hyvin. Kerran vuokralainen vaihtui mutta tilalle löytyi toinen hyvä vuokralainen ilman tyhjiä kuukausia tai päiviä välissä. Yhtiövastike on tosin siellä noussut melko paljon. Keksivät yhtiökokouksessa jotain turhia menoja enkä niitä saanut estettyä. No mutta ei nyt mitään dramaattista kuitenkaan. Ja vuokran 1,5% vuotuinen korotuskin tuo jonkun ylimääräisen euron kassaan.

Syy miksi tänne jälleen aktivoiduin kirjoittamaan on se, että tuli pitkästä aikaa tehtyä jotain investointeja. Ostimme pari talliosaketta. Toisen vaimon nimiin ja toisen minun nimiini.  Kiva, että vihdoin nämä suunnitelmat menivät vähän eteenpäin. Talleissa on valmiiksi molemmissa vuokralainen. Nykyvuokrilla pitäisi päästä yli 7% tuottoon. Nämä osui siis siihen skaalaan mitä hahmottelen kesällä 2017 edellisessä blogipostauksessa. Toivotaan, että sijoitukset osoittautuvat oikeasti yhtä hyviksi kuin mitä nyt paperilla näyttää.

Lainojen osalta meillä on nyt yhteensä 363 000€ lainaa. Ekaa kertaa elämässäni otin kiinteään korkoon sidottua lainaa. Noin puolet summasta on kiinteällä korolla ja toinen puoli sitten vaihtuvaa (sekä omaa, että yhtiölainaa). Kiinteän koron sain 1,8%:n korolla seuraavaksi 10 vuodeksi. Tästä pankista ei irronnut 15 vuotista kiinteää, sen olisin mielummin ottanut. No, jospa tuo 10 nyt riittäisi.

Nyt on siis oman asunnon lisäksi yksi liikehuoneisto sekä kaksi tallia. Yhteensä n. 234m² tiloja minun ja vaimoni omistuksessa siis.

Yhteensä neljän pankin kanssa kävin keskustelua lainoista. Ihan älyttömän isoja eroja oli asiaan suhtautumisessa. Ja tosi monessa eri asiassa. Yhtenä esimerkkinä vakuusarvot. Yksi pankki olisi arvostanut hallitilat vain 50% vakuusarvolla. Ja muitakin näkemyseroja oli tosi paljon.

3 kommenttia:

 1. No nyt oli mielenkiintoinen ja uusi sijoitusmuoto minulle. Kaikkea sitä oppii :) Toivottavasti näemme sinut täällä jatkossakin kirjoittamassa.

  https://miesnurkka.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

  Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

  VastaaPoista
 3. Tritanium Iron-Steel vs Titanium - A Practical
  Tritanium Iron-Steel titanium edc vs Titanium is a relatively easy titanium titanium stud earrings blade based blade-based titanium trim reviews design properties of titanium with a solid brass titanium tent stakes core.

  VastaaPoista