10 joulukuuta 2016

Varallisuuskatsaus

Itsestä tuntuu, että viime aikoina säästäminen ja sijoittaminen on jäänyt vähemmälle. Osa asiasta johtuu varmasti siitä, että peruskuluja on karsittu jo aikaisemmin. Mutta on tässä mukana jotain laiskuuttakin. Vaikka on tässä ihan hyvä syykin kun on nuo pari pientä lasta (1v ja 3v) elämässä mukana. Tuntuu siis ettei ylimääräistä aikaa oikein ole säästämis- tai sijoittamisasioiden miettimiseen.

Ajattelin tähän nyt kuitenkin listata tilannekatsausta varallisuuteni osalta.

Asunto 192 500€
Nordnet Super Suomi 1 800€
Seligson Phoebus 1 600€
S-osuudet 1 400€
Säästötili 500€

Yhteensä: 197 800€

Toi jakauma on edelleen pahasti kallellaan että varat on kiinni seinissä. Kun pitäis olla enemmän osakkeissa tai osakerahastoissa. Ainoastaan 2,6% on rahoista jossain muussa kuin kämpässä. Ei hyvä. Tässä on kyllä ensvuodelle ja sitä seuraavallekin tavoitetta että tuota prosenttiosuutta saisi nostettua. Tosin nyt osakkeet tuntuu olevan aika korkealle arvostettuja. Mikäli kevät 2009 -tyylinen tilanne toituis ni mä ottaisin lainaa osakejuttuja varten 70 000 - 100 000€. Mutta saa nyt nähdä tuleeko ihan yhtä houkuttelevaa tilannetta kovin pian. Jos ei ni sit vaan jatkan tätä meininkiä että ostelen rahasto-osuuksia sitä mukaa kun rahaa tulee. Ei sitä kyllä kovin paljon tule kun olen vain kolme päivää viikossa töissä eikä pesti nyt niin superhyvin palkattu ole vaikka muuten kivaa onkin.

Niin ja säästäminen / sijoittaminen lapsille on mennyt kivasti ihan suunnitelman mukaan, heillä on jo enempi osakejutuissa rahaa kuin mulla. Ja ne siellä luultavasti kerkeää muhia hyvän tovin.

Olen muuten ostellut osakkeita joka kuukausi aina sillä summalla mitä on varaa ollut. Nyt olen pohtinut tyylin vaihtamista että kattelis vähän sen mukaan miten kalliilta tuntuu ja ostais vain sellaisina kuukausina kun arvostustasot ovat alle keskiverron. Ja muuten pistäis säästöön ja ostais sit kerralla vähän enemmän. Tavallaan kyllä tuntuu typerältä edes kirjoittaa mitään osakkeista tai osakerahastoista kun itsellä siellä ei käytännössä ole oikeastaan mitään vielä sisässä. No mutta minkäs teet, sitä kertyy sen mitä pystyy kerryttämään.


2 kommenttia:

 1. Pääasia, että tiedostaa tilanteen ja tekee jotain sen vakavaraisuuden kartuttamiseksi. Säästötilin saldo on kenties hieman pieni nelihenkiselle perheelle jos käytät sitä ns. hätävaratilinä? Ja jos osakkeisiin sijoitettavat summat on kuukausittain lähempänä satasta kuin viittäsataa niin kannattaa ehdottomasti niputtaa sijoituksia parin kuukauden paketteihin, säästää kaupankäyntikuluissa ja itsensä kiduttaminen seuraavaa ostopäivää kalenterista kuola suupielistä valuen tuijottamalla tuntuu oudon mukavalta tunteelta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä näen itse että tuota vakavaraisuutta on jo riittävästi vaan nyt pitäisi enemmänkin panostaa "riskiin" eli osakkeisiin tai osakerahastoihin. joo ehkä toi säästötili on vähän pieni, vaimolla puolestaan on jonkun verran isompi puskuri, turvahakuisempi kun on.
   noissa mun tapauksissa minimisummat on jotain 10 tai 20€ mitä voi kerralla sijoittaa ja palkkio on joku prosentti vain sijoitettavasta summasta eli ei oo väliksi vaikka laittas pienempiäkin summia. tässä vuosien varrella olen monesti laittanutkin vaan 20€/kk jos ei enempää ole irronnut.
   mutta ymmärrän kyllä tuon "kuola suupielessä" -tunteen. oonkin aatellu että voisi nyt vähän kerryttää puskuria ja ostaa juttuja vasta kun ne ei oo niin kalliita. toi mun pieni säästötilikin kertoo siitä että mä haluan enemmän riskiä kuin pelata varman päälle..

   Poista