30 lokakuuta 2016

Asuntolainatarjousta

Näin se vaan aika taas menee. Ei ole blogia tullut ylläpidettyä. Lähinnä aika mennyt lasten kanssa ihmetellessä, pienempi on nyt 1v ja vanhempi 3v. Sit on vielä toi asuntoprojekti edelleen vaiheessa. Pankista kyselin lainaa ni sanoivat että saisi 3kk:n euriborilla 0,85:n marginaalin lainan. onko toi hyvä vai huono? Eihän noi nykyaikana sikakalliita ole enivei mutta oishan se silti kiva tietää voisko olla vieläkin vähempi. Järjestelypalkkio sen sijaan ois 700€. Se tuntuu toosi suolaselta summalta. Mitä järjesteltävää tuossa nyt pankilla on? Ei muuta kun rahat tiskiin ja me aletaan maksaa lainaa?

Näillä näkymin muutaman viikon sisään tehdään jotain päätöstä tämän asumisasia kanssa. Aika ressaavaa miettiä tuota asumiskuviota, selailla asuntoilmoituksia jne.
No jospa kohta tästä oltaisiin selvemmillä vesillä tämän keissin kanssa.

10 kommenttia:

 1. Oman asunnon osto ja koko kuvion saaminen toimivaksi on kyllä työläs. Vaihtoehtoja on niin paljon ja suuret summat kyseessä. Ja asunto voi ratkaista niin monta arjen ongelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, on kyllä työläs prosessi koko asuntohomma. Ja myös toi on niin totta että asunto vaikuttaa tosi paljon ihan perusarjen kuvioihin, esim. asunnon sijainti.

   Poista
 2. Hmm kun me haimme lainaa niin emme saaneet mistään alle 0,9% ja kaikki tarjosivat ainoastaan 12kk euriboria =) tästä n. puoli vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. joo toinen pankki sanoi että heillä 12kk ois minimipituinen euribor. jotkut ei sit ehkä anna ollenkaan alle vuoden pituisia euriboreja.

   Poista
 3. Oman kokemuksen mukaan 0,85 ja 3kk euribor on kyllä lottovoitto. Etenkin tuo 3kk euribor, sitä ei tunnu saavan enää mistään. Alle 1% marginaalin asuntolainaa ei kuitenkaan nykymaailmassa järkeä ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3kk euribor on kyllä ihan hyvä. tosin nykylainassa se sama 3kk:n euribor syö vielä marginaalia. oletan että uudessa lainassa se euribor ei enää (jos on miinuksella) syö marginaalia. tosin en tätä ole edes varmistanut kun tuo talo-asia on vielä sen verran matkan päässä.

   tarkoitatko että yli 1%:n marginaalin asuntolainaa ei järkeä ottaa vai mikä on logiikkasi? =)

   Poista
 4. 0,75% + 6kk marginaali kesällä. Tulot n. 30k brutto/vuosi ja salkku n. 80k. Muuttotappio paikkakunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nykykoroilla toi taitaa olla aika sama kuin 0,85% ja 3kk:n euribor. tai itseasiassa ehkä toi korkojen (3kk vs. 6kk) pysyy jotakuinkin samansuuruisena.

   Poista