10 tammikuuta 2016

Kitupiikin kuukauden menot (joulukuu 2015)

On jo pitkään mulla ollut tavoitteena oikeasti katsoa yhden kuun osalta menot. Jostain syystä en ole saanut tämän vertaa aikaiseksi vaikka kai olisi hyvä jos seurantaa tekisi joka kuun osalta. Nyt vihdoin sain katsottua joulukuulta 2015 menot ja tulot. Nämä on siis mun osalta kulut, esim. ruokaa on lisäksi ostanut vaimo.

Ruokakauppa 327,44
Lainan lyhennys 380
Lainan korko 70
Kummilapset (2kpl) 60
Hyväntekeväisyysjärjestölle joululahja 50
Bensa 189,77
Uimahalli 1
Ledilamppuja (3kpl) 13,69
Ravintolakäynnit (3kpl) 14,79
Puhelin 21,83
Apteekki 20,91
Auton öljynsuodatin 8
Yhtiövastike 220
Vesi 36
Käteisnosto 70
Pojan osakerahasto 100
Tytön osakerahasto 100
Seligson Phoebus 20
Nordnet Suomi Superrahasto 130

Yhteensä 1833,43€

Jos laskee pois osakeostot (350€) sekä Asuntolainan lyhennyksen ilman korkoa (380€) niin menot ovat 1103,43€ joulukuun 2015 osalta. Hyväntekeväisyyslahjoituksia (kummilapset yms.) oli 110€. Ne jos vielä poistaa niin noin 1000€/kk näyttää olevan mun pakolliset menot tämän kuun osalta. Jos siis olisi rahat tiukilla ni ensin noi osakeostot voisi jättää pois ja sen jälkeen hyväntekeväisyyden. Asuntolainassa on tavallaan vuoden lyhennysvapaa kun on maksettu sitä jo etukäteen. Eli sitäkään ei vuonna 2016 ole pakko lyhentää jos ei halua.
Käteisnosto meni yhden projektin maksuun jonka saan laskutettua pois (takaisinpäin) myöhemmin. Lisäksi ostettiin ainakin käytettynä pojalle pinnasänky (10€) sekä kantoreppu (10€). Tori.fi on kätevä juttu tommosiin hankintoihin. Bensakulut ois se mistä tuosta voisi ottaa löysiä pois. Joulukuulle osui yksi Turun reissu mikä tietty vähän lisää bensakuluja. Mielessä oli että jos ostaisi vähän näppärämmän polkupyörän ja kävisi sillä töissä niin tulisi kuntoiltua sekä säästyisi bensarahat.

Tulot:
Opintoraha 1282,43
Lapsilisä 201,55
Palkka 187,87
Huuto.net myynnit 8,55
S-ryhmä bonukset 73,12
Veronpalautus 213,95

Yhteensä: 1967,47

Täytyis varmaan saada aikaiseksi tehdä tämmönen joka kuun osalta. Näin viisaat talousgurut ainakin neuvoo. Tämä oli poikkeuskuu veronpalautusten osalta eli yleensä ostelen lapsilisillä noi lasten osakkeet ja omat osakkeet sitten yleensä on jäänyt vähemmälle mutta jos jotain rahaa jää yli ni niillä olen sitten itsellekin muutaman osakerahaston osuuden ostanut. Tuloista poikkeuksellista tuo veronpalautus tietty sekä reilusti isommat s-ryhmän bonukset kuin mitä yleensä, mistä lie tulikin noin isot. Toivottavasti tammikuun lopussakin saan tuota opintorahaa. Nyt vasta pystyi kuun alusta ilmoittautumaan kevään kursseille ja puoleen niistä mut on hyväksytty. Jospa ne pian hyväksyis mut loppuihinkin ni voisin sit hakea sitä opintorahaa.. Tulot nimittäin tippuu melko pieniksi jos tammikuulta vaikka jäisi saamatta tuo opintoraha..

9 kommenttia:

 1. Mitä uimahallista saa eurolla, karkin vai? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmaan saa karkin. Ja ehkä eilisen munkin myös jos haluaa. Toi euro tuli siitä kun olin saanut liikuntasetelin ja maksoin sillä suurimman osan uimahallin maksusta. Ja lapsen uiminenhan on onneksi ilmaista hupia. Eli ei tullut tällä kertaa kallis uimareissu.

   Poista
 2. Hyvä, että olet ryhtynyt tarkkailemaan kulutustasi näinkin tarkasti. Minua on tosi paljon auttanut säästämään jo tieto siitä, miten paljon rahaa minulla ylipäätään kuluu. Itse olen näin aluksi keskittynyt vain suurempiin kokonaisuuksiin ja jakanut minun kuluseurannan ihan vain vuokraan, ruokaan ja kaikkeen muuhun. Tälläistä seurantaa uskon pystyväni jatkamaan myös silloin kun motivaatio hieman tippuu tähän touhuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo seuranta on kyllä hyvä juttu jokaiselle. Ite tein ton niin että katoin vaan kuun jälkeen nettipankista mihin rahaa on tililtä mennyt. Näin siinä ei paljon tartte vaivaa nähdä. Ja sit muistelin mihin olen käteistä käyttänyt, lähes kaikki ostot menee kuitenkin tililtä suoraan.
   Hyvä että seuranta on sillä tasolla että jaksaa itse olla motivoitunut. Katotaan miten mä pärjäilen tässä että jaksanko ihan joka kuu tehdä tämän. Toivottavasti saisin sen verran aikaiseksi.

   Poista
 3. Bonusta kertyy melko paljon vaikka ynnäisi ruokaostot, bensat ja ravintolat, onkos laskuvirhe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko laskuvirhe vai mikä mutta en viitsi reklamoida kun tuon verran rahaa tilille tuli. Yleensä tainnut olla jotain 10-25€:n välistä bonukset. En tiedä oliko niillä joku tuplabonuskuukausi vai mikä.

   Poista
 4. Tuntuu, että hyvin matalalla tasolla kulut pystyt pitämään, vaikka luulisi, että lasten kanssa ne vain kasvavat. Mutta olisko niin, että lapset pitävät enemmän kotosalla kiinni, eikä tule niin paljoa lähdettyä "humputuksiin"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan se niin ettei ihan joka päivä jaksa mihinkään humputuksiin lähteä. Ja se tästä vielä puuttuu että mitä vaimo kustantaa. Tässä oli vain menot jotka on mennyt mun pussista. Laitan jossain välissä myös vaimon menot tänne.

   Poista
  2. Ja saa nähä sitten kun lapset kasvaa ja huvituksien pitää olla monimutkaisempia kuin vanha sukka ja sen maisteleminen (4kk:n ikäinen vauva..). Silloin kulut varmasti kasvaa tuolta osin.

   Poista