12 marraskuuta 2015

Lapselle S-osuuksia

Huh, onpas aikaa vierähtänyt. En ole mitään saanut tänne blogiin kirjoiteltua. Nyt meillä on sitten neljän hengen perhe kun syyskuussa syntyi meille poika. Siinä varmaan hyväksyttävä tekosyy blogitaukoon. Unet jää hiukkasen vähiin. Tai en tiedä siitä vähyydestä mutta ainakin aika pätkittäistä on nukkuminen..

Sain vihdoin tällä viikolla ostettua pojallekin S-osuuksia. Eipä ollut ihan helppo operaatio. Ensin yritin isossa prismassa hoitaa hommaa mutta siellä ei aamusta ollut kuin yksi (harjoittelija) tyyppi tiskillä joka sanoi juuri vasta aloittaneensa hommat ja että porukat on vähissä kun on sairastapauksia. No okei, ihan ymmärrettävää. Sain sentään S-tilin siellä avattua. Sovimme että menen jatkamaan operaatiota iltapäivällä keskustan Sokokselle. No siellä sitten puoli tuntia jonotettuani mulle sanottiin että ei onnistu, liian pitkä homma. Kuulema S-ryhmään on sulautunut Lähi Tapiola Pankki ja sen takia on vielä tavallista ruuhkaisempaa. Että pitäisi varata aika.. No eipä se auttanut, varasin sitten ajan seuraavalle viikolle ja sittenpä onnistuikin hyvin ja aikaisempaa nopeammin. Ostin pojalle 14kpl S-osuuksia kaikkiin osinkoa maksaviin s-kauppoihin. Maksoi 100€/kpl eli yhteensä 1400€. Oli tuota varten saanut säästääkin hetken näillä nykyisillä tuloilla.

Tässä lista S-kaupoista jotka maksavat korkoa:

 • Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa • Osuuskauppa KPO • Pohjois-Karjalan Osuuskauppa • Etelä-Karjalan Osuuskauppa • Suur-Seudun Osuuskauppa SSO • Helsingin Osuuskauppa Elanto • Osuuskauppa Suur-Savo • Turun Osuuskauppa • Varuboden-Osla • Pirkanmaan Osuuskauppa • Osuuskauppa Keskimaa • Satakunnan Osuuskauppa • Osuuskauppa Hämeenmaa • Kymen Seudun Osuuskauppa

Mikäli ko. kaupat pitävät korot ennallaan, tulisi keväällä 2016 korkoa näille yhteensä 142€. Nykyisin nuo eivät ilmeisesti ole enää täysin verovapaita vaan 3/4 on edelleen verovapaata ja lopuista maksetaan pääomatuloveroa. Nopeasti laskettuna meniskö sitä veroa sitten 10,65€. Eli käteen jäisi 131,35€. Näitä osuuksia meidän nelihenkisessä perheessä on nyt kaikilla neljällä joten kevään mittaan pitäisi näistä tulla tuottoa 525,40€. Tuo on jo ihan kiva summa. Onhan noissa tosin kiinnikin 5600€ vaikka ihan noin paljon ei olekaan maksettu johtuen esim. juuri tapahtuneesta Helsingin Osuuskaupan "korotuksesta". Eli aikaisemmin osuus maksoi 35€ ja sen arvo nousi sataan euroon. Tällä viikolla tuosta viimeisimmästä jouduin jo tosin maksamaan sen 100€.

Meidän perheeseen tuskin lisää porukkaa tulee joten meidän osalta tämä S-osuuksien haaliminen olisi sitten tässä. Eli antaapa noiden rahojen sitten makoilla tuolla ja odotellaan vain aina tuota kevään kotiutusta. Mikäli tuotot pysyvät ennallaan niin parissakymmenessä vuodessa tuolta tippuisi yli 10 000€ meidän perheelle.
  

10 kommenttia:

 1. Moi, mistä löysit listan, että mitkä noista maksavat osuuspääoman korkoa/palautusta? Ja osahan noista osuuskaupoista muuttaa maksuaan vuosittain, osa maksaa, osa ei... Itsellä on 10 osuutta ja niistä jo muutama on jättänyt maksamatta. Arpapeliä tietää, että mikä milloinkin maksaa ja mikä ei. Toki perinteiset maksavat joka vuosi huolimatta taloustilanteesta, mutta eivät kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro, omalta tiliotteeltahan nuo voi tarkistaa tai sitten vaikka tästä:
   http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2015/06/11/tuhansien-sijoituskikka-nain-s-ryhma-maksaa-korkoa/20157527/12

   Helsingin osuuskaupan osuuden hinta tosin on tuon taulukon julkaisun jälkeen noussut 100€:oon.

   Joo eihän sitä voi tietää jos joku vaikka jättää maksamatta tai vähentää/lisää maksamaansa palautusta. Jos joku nyt ei useaan vuoteen maksa ni sitten täytyy katsoa jos sen vaikka myisi pois..

   Poista
 2. Tarvittiinko valtakirjaa osuuksien ostoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuuksien ostoon ei mutta tilin avaamiseen kyllä. Ja se tili pitää olla ennen kuin voi osuuksia ostaa. Valtakirjaan myös puolison nimi jos ette ole molemmat mukana hoitamassa asiaa.

   Poista
  2. Kiitoksia vastauksesta! Tili lapsellani on jo, mutta jäsenyydeet vielä puuttuvat. Liittyminen siis onnistuu vain toisen huoltajan kuittauksella?

   Poista
  3. Joo. Täältä löytyy lomake pdf:nä: https://www.s-pankki.fi/fi/asiakaspalvelu/alaikainen-s-pankin-asiakkaana/

   Poista
 3. Saako niitä rahanarvoisia kuponkeja monestakin paikkaa? Ja kaikki tilit olet siis saanut yhdistettyä eli tuotot tippuvat yhteen tiliin teiltä kaikilta?
  Todella hyvä blogi, päivittele useammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en oo ihan varma mitä tarkoitat rahanarvoisilla kupongeilla. Tässä viimeisimmässä pojan liittymisprojektissa tuli (tähän mennessä) yksi PKO:n 10€:n alekuponki. Aikaisemmin tuli parhaimmillaan kolmesta eri paikasta liittymiskuponkeja, jotain alennusta tai vastaavaa. Vai mitä tarkoitit noilla rahanarvoisilla kupongeilla?

   Tilit ei ole yhdistettyinä vaan tulee jokaisella henkkoht. tilille. Lasten tilille kun noita keväisin tippuu noita korkoja niin olen niillä ostellut jotain rahastoja hieman.

   kiitos kehuista. yritän ahkerammin päivittää. kyllä tämmöset kehut rohkaisee että ehkä sitten tulee useammin päivitettyäkin..

   Poista
  2. Ja hetihän sieltä päivitys olikin tullut :)
   Rahanarvoisilla kupongeilla tarkoitin niitä joita ainakin Tok:sta sai eli 40-50 eurolla eri paikkoihin 5 euron kuponkeja mutta ei siis näköjään kuulu enää tarjontaan niin suuresti ainakaan. Tänään tulikin nyt itselleni loput hankittua oman asuinalueen lisäksi.

   Poista
  3. Joo piti käydä kirjoittamassa edes jotain.
   Ei oo muuta tullu tosiaan kuin toi PKO:n lappu. Lama-aika vissiin =)

   Poista