22 heinäkuuta 2015

Kitupiikki opintovapaalla

Pitäisi taas vaihtaa blogin nimeä.. Vuorotteluvapaahan on ollut jo jonkun aikaa historiaa ja nyt syksyllä alkaa vuorostaan opintovapaa. Olen normaalisti töissä (4pv/viikossa) elo ja syyskuun ja sitten lokakuun alusta jään opintovapaalle, sitä sitten jatkuukin ensi kesään (2016) asti. Meidän toisen lapsen laskettu aika on syyskuussa. Ajatus ottaa opinnot kevyesti ja pyrkiä olemaan enempi kotona. Yksi päivä viikossa menee opinnoissa, olen sopinut lisäksi että teen töitä maximimäärän mitä voi että vielä saa koulutusrahaston tuen, eli toinen päivä viikosta menee sitten ihan töissä. Eli kaksi päivää viikosta varattu ja loput viisi sitten on aikaa olla kotona lasten ja vaimon kanssa.

Koulutusrahaston sivuilta onneksi bongasin että palkkatulokautta josta opintoraha lasketaan, voi siirtää taaemmas tietyistä syistä. Itse sain lyhennetyn työajan ( 4pv/ viikossa jota nyt teen lapsen hoidon takia) sekä vuorotteluvapaan ajalta siirrettyä taaemmas eli palkkatulot katsottiin sieltä milloin viimeksi olen tehnyt 5pv/viikossa eli vuonna 2013. Tällöin mun tulot oli 2850€/kk. Siinä oli vielä jotain muuta lisää, ehkä muutama sunnuntailisä tai joku eli palkka josta korvaus laskettiin oli vähän yli 2900€. Tän hetkinen palkka (4pv/viikko) työajasta on 2300€/kk eli tuo oli hyvä nosto mitä sain tehtyä. Aikuiskoulutusrahaa saan 1600€/kk -20% vero = 1280€ ja palkkaa saan n. 200€/kk käteen lisäksi eli tuolta ajalta mulle jäisi n. 1500€/kk käyttöön. Tällä hetkellä 2300€:n bruttopalkasta jää 200€ enemmän eli 1700€. Ei kovin iso ero.

Täytyy näitä nyt hyödyntää kun ei sitä tiedä milloin vuorotteluvapaat ja muut lopetetaan vaikka kokonaankin. Seuraava hyvä vaihe voisi perheen kannalta olla kun lapset aloittavat koulun, jos vuorotteluvapaamahdollisuus on silloin olemassa niin se varmaan tulee käytettyä.

Vaimo on ahkerasti jaksanut (melkein) viimeisillään tehdä vielä töitä. (Haluaa siis itse tehdä). Sen johdosta on saatu asuntolainaakin lyhenneltyä kivasti, nyt summa näyttää 80 800€ vaikka kesällä on paljon ollut ylimääräistä menoakin. Tuli lapsille rakennettua pihan perälle leikkimökkikin. Toukokuussa aloitin ja oikeastaan eilen sain valmiiksi, huh mikä urakka. Ja meni siihen rahaakin ihan jonkun verran vaikka paljon lautaa ja muuta sain ilmaiseksi. Vaimo on tehnyt töitä sen verran ahkerasti että hän sai lisäksi ostettua äidilleen palan uudesta yksiöstä kun hän on muuttamassa Pohjois-Suomesta PK-seudulle. Taisivat tehdä niin että kaksi lapsista ostivat molemmat 10% ja äidille jäi loput 80% maksettavaa. Täälläpäin kun asunnot näyttävät pohjoisen hintoihin verrattuna kovin kalliilta, muuten hän ei ehkä olisi raaskinut ostaa uutta asuntoa vaan olisi ostanut vanhan remonttia kaipaavan ja vielä kovalla yhtiövastikkeella olevan. Tuossa minkä nyt ostivat on vastike 111€ mikä on tosi hyvä pienituloiselle eläkeläiselle (pian). Onhan se sitten ihan kiva joskus kun muistaakin että ainiin tulipa tämmöinenkin ostettua niin saanee siitä jonkun potin rahaa sitten takaisin joskus.

Tulipa vähän sekavia kuulumisia, nykyisin on jaksanut tai kerennyt vähän harvemman kirjoittelemaan niin tulee sitten kerralla tähän näköjään vähän enemmän tekstiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti