26 huhtikuuta 2015

Yhtiövastikkeesta

Heippa. Tähän aikaan vuodesta on ruuhkaa taloyhtiöissä. Yhtiökokouksia kun pukkaa. Meilläkin pidettiin tuossa pari viikkoa sitten kokous. Keskustelua oli mm. siitä miten paljon taloyhtiön tilillä kannattaa olla varakassaa, onneksi loppujen lopuksi oltiin samaa mieltä että 1000 - 2000€:n kassa riittää neljän asunnon rivarissa. Rahaa kun kassaan oli kertynyt tässä muutaman vuoden mittaan. Siksi sovimme että jätämme parin kuukauden osalta yhtiövastikkeet keräämättä, näin kassaa saadaan paremmin sopivaksi tuohon haarukkaan. Yhtiövastikkeen määrää myös säädimme hieman pienemmäksi. Ennen se oli 245€/kk, syksystä eteenpäin sitten 220€/kk. Hyvä näin. Minusta on kivaa ja järkevää että vastikkeella ei kerrytetä turhan paljon rahoja taloyhtiön tilille. Muuten käy helposti että niitä rahoja käytetään johonkin turhaan (kun sitä nyt on kerta kertynyt). Uudessa talossa kun ei pitäisi mitään varsinaisia remppoja edes olla tulossa kovin pian. Toi parin kuukauden vastikkeeton kausi on ihan kiva, se on siis n. 500€:n potti mitä pitää siis itse maksaa vähemmän tässä touko-kesäkuussa.


Ensviikolla lähetään käymään Italiassa, saa sinne sitten vaikka tuosta vähän matkakassaa. Nyt sauna odottaa, täytyy lähteä sinne.

2 kommenttia:

 1. Joku "yleinen suositus" taitaa olla, että taloyhtiön tilillä pitäs olla 2-3kk vastikkeiden summaa vastaava määrä nopeasti saatavaa käteistä. Uudemmissa taloyhtiöissä riittää varmasti pienempi kun yllättäviä remontteja ei ole tulossa, mutta esimerkiksi 80-luvun taloista alkaa vähitellen vesivaraajia pamahdella, jne jotka pitää saada korjattua/vaihdettua nopealla aikataululla. Tai myrsky kaataa yllättäen puun katon päälle ja se on korjattava ennen vakuutusyhtiön korvauspäätöstä, tms.

  Jos teillä asunnot on saman kokosia ja tuo 250€/kk on sama kaikille niin sopiva saldo tilillä uudemmassa yhtiössä on varmasti juuri tuolla 1000-2000e välissä, kenties mieluummin lähempänä 2k kuin 1k.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samansuuntaseen summaan olen itsekin päätynyt ihan mutulla. eli joku pari tonnia tai vähän vajaa riittäisi meidän tapauksessa. hyvä nyrkkisääntö kuitenkin vastaisen varalle.

   Poista