16 syyskuuta 2014

Työt jatkuu

Pari viikkoa vielä isyysvapaata jäljellä. Sitten onkin vuoden vuorotteluvapaa + kesäloma + 2kk isyysvapaat pidetty. Yhyy. Hieman muuttuu taas elämä eri rytmiseksi. On tässä tottunutkin tämmöiseen leppoisaan olemiseen. Mutta kyllä toisaalta kovasti jo kaipaa työn tekoa ja sen tuomia haasteita. Kävin viime viikolla töissä sopimassa asioista, päädyin siihen että teen nelipäiväistä viikkoa. Vaikutti siltä että melko vapaasti voin järjestellä työpäiviä jos ei ole jotain sovittua palaveria. Tuntuu että toi on tosi jees järjestely, vaimolla nyt vaikuttaa olevan hieman vähemmän duunijuttuja ja voi osan tehdä illalla. Eli ettei tartteis vielä meidän lasta viedä mihkään hoitoon. Ehkä joskus mummolle mutta ei sen kummemmin.

Mun entinen kuukausipalkka oli 2750€ ja siihen oli vuorotteluvapaan aikana tullu joku pikkukorotus eli palkka ois 2770€/kk. Tuosta kun laskin mitä se ois nelipäiväisen viikon osalta ni sain 2216€. Pyysin sitten samalla josko palkkaa voisi tarkistaa seuraavaan tasasataseen ja sehän onnistui. Eli neljältä päivältä palkka on 2300€/kk. Ois ehkä pitänyt pyytää enemmän, semmonen olo jäi. Oli ne sen verran mua siellä kuulema kaipailleet. No enivei käteen jäävä summa verrattuna entiseen ei ole kovin paljoa edes pienempi. Ennen jäi joku muutaman tonnin hujakoilla, jos nyt oikein edes muistan kun siitä on jo reilusti yli vuosi aikaa. Nyt yritin laskeskella mitä jäisi ni joku 1700€/kk ehkä tippuis tilille. Erotusta siis noin 300€/kk. Ei ole paljoa siitä että voi halutessaan pitää joka viikonloppu kolmipäiväisiä viikonloppuja.

Uusia haasteita on duunissa luvassa, siellä on kuulema moni juttu muuttunut. Syksyllä luvassa myös muutto ja samalla avokonttori. Eipä oo semmostakaan tullut ennen kokeiltua. Periaatteessa avokonttori kuulostaa musta huonolta mutta saapa sitten nähdä.

Omista yrityskuvioista ni laitoin ittelle uuden virstanpylvään että jos vuodenvaihteessa katsois tilannetta uudestaan josko sitä uskaltais isomman aloittaa yritysjuttuja, nyt on heitelty vähän jo verkkoja. Katsotaan tuleeko siitä mitään. Voi olla että sen aika on vasta vielä myöhemmin. Mutta eihän sitä ikinä tiedä miten asiat menee. Kyllä toisaalta toi vakipalkkakin kuulostaa taas pitkästä aikaa kivalta. Pystyn taas jatkaa myös hyväntekeväisyysjuttuja, pari kummilasta ulkomailla ja yksi muu järjestö jota tuen kuukausittain. Ollut vähän huono omatunto kun ei ole ollut kk-tuloissa oikein semmosta löysää noihin.

9 kommenttia:

 1. Oletko ottanut laskelmiin mukaan että olet oikeutettu osittaisen hoitorahaan jos tekee lyhennettyä työviikkoa? http://www.kela.fi/joustavahoitoraha
  Lisäksi vähemmän työpäiviä kuukaudessa tarkoittaa yleensä myös vähemmän kuluja (esim bensat)

  VastaaPoista
 2. ...ja kotihoidontukeahan te saatte jokatapauksessa. Kannattaa katsoa, ettei joustava hoitoraha vie sitä pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti vinkeistä! Eipä tuota ois just nyt ainakaan heti tajuttu. Kun tämä päätös nelipäiväisestä viikostakin vasta tehtiin. Kyllähän tuo vaikuttais että tuommoistakin lisärahaa saisi. On tämä Suomi hieno yhteiskunta, köyhemmälläkin on varaa kasvattaa ja hoitaa lasta kotona. Täytyy laittaa Kelaan hakemus vetämään.

   Poista
  2. Tässä keskustelua jonka perusteella olisi oikeus saada:
   http://keskustelu.suomi24.fi/node/12168868

   Poista
  3. joo mäkin lueskelin aiheesta tekstiä ja soitin kelaankin. vaikuttais siltä että saadaan tämmöset tuet:
   -lapsilisä (n.100€)
   -kotihoidon tuki (n. 550€ helmikuulle asti, sitten pienenee)
   -joustava hoitoraha molemmille (n. 400€)

   huh, eli reilu tonni tulis yhteensä. onneks sentään menee verot, muuten tuntuis ihan jo ryöväykseltä tuo.

   Poista
 3. Olen iloinen että kela tukee tekemiänne ratkaisuja. Vähän kadena olen aina miettinyt miksi jo palkkaa nauttivat saavat tukea, mutta jos et saa palkkaa et voi saada myöskään osittaista hoitorahaa. Esimerkiksi tällainen lapsen omaishoitaja ( tuki 180€/kk), joka ei voi olla töissä, ei saa palkkaa ei työttömyyskorvausta eikä osittaista hoitorahaa. Sori tää avautuminen. Kiva blogi sulla ja mukavaa että voit taas harjoittaa hyväntekeväisyyttä. Se on osa mun budjettia aina kun mahdollista. Tärkeä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen ihan samaa mieltä että toi on tosi epäreilua. hehkutin juttua parille työkaverille kunnes tajusin että toisen lapsi on just yli ton 3-v rajan ja toinen tekee lähes täyttä päivää mutta on tuntityöläisenä eli kumpikaan heistä ei tuota rahaa voi saada. pidinpä jatkossa pienempää ääntä asiasta..
   ymmärrän sun ikävän tilanteen, kelan koukerot on kyllä tosi omituisia eikä aina ollenkaan loogisia tahi reiluja. ei toi omaishoitajan tuki kyllä isolta kuulosta. jos et saa työttömyyskorvausta tai mitään muutakaan päälle ni millä tulet toimeen?

   Poista
 4. Täällä ei tultaisi toimeen ilman perinteistä elättäjä meininkiä eli miehen hyvää palkkaa. Tämä selittää myös sen, että olen voinut säästää ja sijoittaa 3 lapsellemme. Tästä syystä eksyin blogiisi. Sain inspiraatiota ostaa lapsille osuuskauppojen osuuksia osakekaupoista saaduilla voitoilla. Vielä kun pytyisi säästämään itselleen... vaikka eläkettä =). Lapset ovat etusijalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo noi osuuskauppojen osuudet on ihan paras. jos meille tulee joskus toinen lapsi ni ostan kyllä heti noita lisää. nykyisessä epävarmassa maailmassa 10%:n tuotto on kyllä luksusta.
   ehkä sä vielä kerkiät ittellekin säästää jotain..

   Poista