07 helmikuuta 2014

Autoilu on kallis harrastus

Just kun pääsin kehumasta että tilillä oli kerrankin vähän ylimääräistä, nimittäin 400€. Ei ole enää. Auton katsastus lähestyy ja auto vaatii hiukkasen huoltoa sitä ennen. Kävin paikallisen ammattikoulun autolinjalla (ilmaiseksi) mittauttamassa pakokaasupäästöjä, tästä ilosta katsastuksen yhteydessä on tapana yrityksillä laskuttaa 15-17€. Muuten hyvä mutta mittaus ei onnistunut kun putki kuulema vuotaa. Kävin sitten sitä pajalla näyttämässä, yritti ensin vähän paikkailla mutta edelleen fuskasi ja joutui vaihtamaan viimeisen putken pätkän ja tästä hyvästä laskua 150€. Ei tuo kallis paikka ole missä kävin mutta kyllähän tuo rahaa silti söi. Maanantaina olis tarkoitus käydä uudemman kerran mittauttamassa pakokaasupäästöjä, nyt luulisi onnistuvan.

Ensviikolla sitten voisi kokeilla miten katsastuksessa käy. Mikäli ei tule mitään älyttömiä korjauslistoja eli ettei autoa vielä kannata pöpelikköön ajaa niin voisin vaihdattaa jakopään hihnan. Sitä ei viitsi ennen katsastusta teettää jos tulee enemmänkin remonttia vaativia juttuja. Helpolla 14 vuoden ikäisellä autolla remonttien hinta on enemmän kuin vastaavan auton ostohinta. Autolla on arvoa nyt ehkä joku reilu 1000€. Tässä hintaluokassa alkaa olemaan jo merkitystä sillä miten täysi on bensatankki. Autoa myydessähän tankki kannattaa olla melkein tyhjillään..

Muutaman viikon päästä onneksi tulee (kolmen kuukauden välein tuleva) pihavaraston vuokranmaksupäivä, siitä saa sen muutaman sata euroa ylimääräistä. Niillä rahoilla voisi tuota autoa fiksailla. Ensviikolla sitten jännätään mitä katsastaja sanoo.

2 kommenttia:

 1. Se on huippu fiilis kun saa sen vuoden lisäaikaa katsastuksen mentyä läpi. Käytetyillä autoilla se kun ei ole tosiaan varma juttu.
  Kiinnostais tuosta varaston vuokrauksesta sellainen, että oletteko sopineet vuokraajan kanssa joitain pelisääntöjä milloin siellä varastolla sopii käydä tmv.? Onko teillä vara-avain varastoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sitä huippufiilistä odotellessa =)
   varaston edellisen vuokralaisen kanssa oli haastavampaa, se ramppas siellä alvariinsa. tai ei siinäkään mitään mutta se oli aina vaihtamassa jo sovittua aikaa milloin on tulossa varastolle, se oli nihkeetä kun piti olla ovea avaamassa ja sitten tyyppiä ei näykään tai vaihtaa aikaa viime tingassa. nykyinen on paljon helpompi, tulevat luultavasti seuraavan kerran joskus kesällä, ovat kai ulkomailla tms.
   tarjottiin heille omaa, vain varaston oveen sarjoitettua avainta 200€:n pantilla (mahdollinen uudelleensarjoitus) mutta sanoivat että eivät tarvitse. aukastaan ovea siis silloin kun tarvitsevat, erikseen ei mitään sääntöä ole sovittu miten usein voi käydä. ja joo, meillä on avain varastoon koska se on sama avain mikä käy meidän kotioveen.
   en tiedä onko ihan laitonta mutta varastoon jäi sen verran tilaa että sain sinne vielä tungettua kuution verran perään meidän omiakin tavaroita..
   kaksi kärpästä samalla iskulla. ei siitä pitäis kenellekään haittaakaan olla.

   Poista